Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Καπέλο» στον υπουργό Ανάπτυξης Χατζηδάκη,ο διορισμός Βιρβιδάκη για το ΕΣΠΑ από το Σαμαρά


Αν υπήρχε ένας υπουργός, με εμφανή σημάδια αμηχανίας, την ώρα που ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωνε την τοποθέτηση του κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη στη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, αυτός ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή η κίνηση του κ.Σαμαρά συνιστά «άδειασμα» του κ.Χατζηδάκη, ο οποίος μέχρι τώρα είχε στην αρμοδιότητά του το ΕΣΠΑ.

Όσοι πιστεύουν ότι πρόκειται για άνοιγμα Σαμαρά στην οικογένεια Μητσοτάκη, λόγω της συγγενικής σχέσης του κ.Βιρβιδάκη με τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ, μάλλον είναι μακρυά νυχτωμένοι.
Ο κ.Βιρβιδάκης, μπορεί να είναι γιος της αδελφής του κ.Μητσοτάκη, αλλά εδώ και καιρό έχουν ψυχρές και τυπικές σχέσεις.

Η αιτία

Αιτία το γεγονός ότι ο κ.Βιρβιδάκης δεν ακολούθησε την κ. Ντόρα Μπακογιάννη στο κόμμα που ίδρυσε και προτίμησε να παραμείνει στη Ν.Δ.

Ο κ.Χατζηδάκης, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί το κυβερνητικό σχήμα, ήταν ουσιαστικά υπερυπουργός. Ο πρωθυπουργός, παρά τις άριστες σχέσεις του κ.Χατζηδάκη με την τρόικα και τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, φέρεται να έχει ενστάσεις για την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του υπουργού του.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο κ.Σαμαράς ανέμενε από τον κ.Χατζηδάκη να έχει ξεμπλοκάρει την υπόθεση των πρώην αυτοκινητοδρόμων αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Στον κ.Χατζηδάκη καταλογίζεται και η αδυναμία ελέγχου της αγοράς και των τιμών.

Το βέβαιο είναι ένα: o κ.Χατζηδάκης μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό αλλά μάλλον θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο ενώ αν μείνει στο Ανάπτυξης οι αρμοδιότητές του θα είναι «ψαλιδισμένες».

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom