Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Με αφορμή την απόφαση για την τραγωδία με το αεροσκάφος της "Ηλιος": Πόσο κοστίζει νομικά η ανθρώπινη ζωή;



Οκτώ χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος της κυπριακής εταιρείας "Ηλιος" στο Γραμματικό τον Αύγουστο του 2005,που στοίχισε τη ζωή σε 121 ανθρώπους,εκδικάστηκε η υπόθεση στο Εφετείο.

Ένοχοι κρίθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους και πιο συγκεκριμένα το τριμελές Εφετείο της Αθήνας έκρινε ένοχους τους Δημήτρη Πανταζή,διευθύνοντα σύμβουλο της «Ήλιος», τον Γιώργο Κικκίδη,διευθυντή πτητικών επιχειρήσεων και τον  Γιάμκο Στοϊμένοφ ,αρχιπιλότο, για ανθρωποκτονία από αμέλεια με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, τιμωρώντας τον καθ’ ένα από αυτούς με ποινή φυλάκισης 123 ετών!

 Ωστόσο, εκ του νόμου, εκτιτέα μπορεί να είναι τα 10 χρόνια φυλάκισης, ενώ, λόγω της αναγνώρισης του ελαφρυντικού, η ποινή μετατράπηκε προς 10 ευρώ την ημέρα.\

Τελικά και η ποινή κάθειρξης των δέκα ετών μετατράπηκε σε χρηματική ποινή και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι μαζί με τις προσαυξήσεις θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 80.000 ευρώ ο καθένας για να παραμείνουν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τον μηχανικό της εταιρίας Αλαν Ίργουιν.
===========

Σκέψεις Ζείδωρον
Εμείς νομικά δεν ξέρουμε γι' αυτό και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει "ποινή φυλάκισης 123 ετών",που όμως αυτομάτως γίνεται "κάθερξη 10 ετών" και ξανά αυτομάτως μετατρέπεται σε χρηματική ποινή με 10 ευρό την ημέρα συν τις προσαυξήσεις!

Κάνοντας σκέψεις με απλές μαθηματικές πράξεις βλέπουμε ότι το σύνολο της ποινής για την απώλεια 121 ανθρώπινων ζωών είναι 240.000 ευρό,διαιρώντας τώρα αυτό το ποσόν με το 121 βρίσκουμε κάτι λιγότερο από 2000!!!!

Κι επειδή η κατηγορία είναι "ανθρωποκτονία από αμέλεια",τα 2000 ευρό τι είναι;
Κόστος ανθρώπινης ζωής;είναι δυνατόν;μήπως κάτι δεν καταλάβαμε καλά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom