Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα έρευνες σε νέα γιάφκα στο Παγκράτι


Σε εξέλιξη έρευνα αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Αλκέτου 26 - 28 στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας, από έναν από τους νεαρούς που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, τον Δεκέμβριο 2012, για έναν μήνα. 



Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως ενοικιαστής φαίνεται να ήταν ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός, όπως και στην περίπτωση του διαμερίσματος στην οδό Ελ Αλαμέιν 19 στα Σίδερα Χαλανδρίου. Ουσιαστικά αυτό το σπίτι ήταν το αμέσως προηγούμενο που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες πριν πάνε σε αυτό της Ελ Αλαμέιν. Πληροφορίες αναφέρουν πως το διαμέρισμα είναι άδειο, ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν μπει σε αυτό άλλοι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές και φυσικά η ιδιοκτήτριά του. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών θα ερευνήσουν τον χώρο για τον τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Ο εντοπισμός του συγκεκριμένου σπιτιού έγινε μετά από πληροφορίες που ανέφεραν την παρουσία του Νίκου Ρωμανού στην συγκεκριμένη πολυκατοικία. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φαίνεται να διαπιστώνουν πως οι συλληφθέντες άλλαζαν ανά... μήνα καταλύματα προκειμένου να μην κάνουν μισθωτήρια συμβόλαια και να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Να θυμίσουμε ότι το σπίτι της οδού Ελ Αλαμέιν στα Σίδερα Χαλανδρίου είχε ενοικιαστεί και πάλι από τον Νίκο Ρωμανό αλλά με την πλαστή ταυτότητα και τα στοιχεία «το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής».
Η συγκεκριμένη ταυτότητα όπως και αυτή με τα στοιχεία: «υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας», είχαν βρεθεί στην κατοχή των Γιάννη Μιχαηλίδη και Δημήτρη Πολίτη.

Έψαχναν μήνες το διαμέρισμα στην περιοχή

Το διαμέρισμα νοικιάσθηκε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Από τις 20/12 έως τις 20/01. Κάτοικοι της περιοχής λένε στο Newsit ότι θυμώνται ένα ζευγάρι που ερχόταν πριν το καλοκαίρι. Όπως λένε επισκέπτονταν πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και για ξεκάρφωμα έπαιζαν διάφορα παιχνίδια. Διάβαζαν αθλητικές εφημερίδες. Και ήταν πιθανότατα ο Ρωμανός με μια κοπέλα ψηλή αδύνατη. Από τον Αυγουστο και μετά εξαφανίστηκαν.

Ο εντοπισμός του διαμερίσματος στη συγκεκριμένη περιοχή επανέφερε στις μνήμες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ το «τετ α τετ» με ένα ζευγάρι στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι, όπου ο νεαρός άνδρας έβγαλε πολεμικό καλάσνικοφ από θήκη κιθάρας που είχε στην πλάτη του.

Το πολεμικό όπλο έπαθε εμπλοκή αλλά κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ στο σημείο του περιστατικού έπεσαν δύο γεμιστήρες και μια... ξανθιά περούκα!

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αποκάλυπταν ότι στις 3 Ιουνίου 2012, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είχαν έρθει αντιμέτωποι με τους πρωταγωνιστές της νεοτρομοκρατίας, και μάλιστα με μέλη, που συνενελήφθησαν ή αναζητούνται μετά τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη.

Το περιστατικό συνέβη στις 04:00 τα ξημερώματα, στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι. Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης θεώρησε ύποπτο ένα νεαρό ζευγάρι που είδε να περπατά και σταμάτησαν για να τους κάνουν έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο άνδρας, νεαρής ηλικίας, άρχισε να τρέχει και οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν. Βγαίνοντας σε μια γωνία οι δύο αστυνομικοί είδαν τον νεαρό να ανοίγει μια θήκη κιθάρας που είχε την πλάτη του να βγάζει από μέσα ένα πολεμικό καλάσνικοφ και να τους σημαδεύει. Το όπλο φαίνεται να έπαθε εμπλοκή, ενώ οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να καλυφθούν έχασαν τον νεαρό, ο οποίος εξαφανίστηκε μαζί με τη νεαρή κοπέλα που τον ακολούθησε. Οι αστυνομικοί βρήκαν δύο γεμιστήρες του πολεμικού όπλου κολλημένες μεταξύ τους και μία... ξανθιά περούκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom