Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν τη Μακεδονία - Κλειστή η Εγναντία στην περιοχή της Κοζάνης!


- Έντονες καταιγίδες βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές Αριδαίας και Γιαννιτσών στην Πέλλα, καθώς και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας 
- Νωρίτερα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Δυτική Μακεδονία, κυρίως τους νόμους Κοζάνης και Καστοριάς... 

Κλειστή παραμένει, από νωρίς το πρωί, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα, η Εγνατία Οδός, από την Κοζάνη έως την Καλαμιά, με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε αυτό το σημείο διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, λίγο μετά τις 9 το πρωί έκλεισε στο σημείο αυτό και το ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θεσσαλονίκη.  Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα.Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν από χθες το βράδυ και συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα. Η δυνατή νεροποντή συνδυάστηκε - κατά τόπους - με ανέμους, βροντές και χαλαζόπτωση. 

Στο νομό Πέλλας οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους. Σε πολλά σημεία το νερό σκέπασε το μεγαλύτερο μέρος των ΙΧ και οι επιβαίνοντες περίμεναν καρτερικά τους πυροσβέστες να τους απεγκλωβίσουν. Κάποιοι βγήκαν μόνοι από τα αυτοκίνητά τους, ενώ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις επενέβησαν κλιμάκια της πυροσβεστικής. Δεκάδες είναι οι κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων.

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας το 199 δέχθηκε 150 κλήσεις ενώ πραγματοποιήθηκαν απεγκλωβισμοί οδηγών και επιβατών από αυτοκίνητα. Οι σφοδρές καταιγίδες συνεχίζονται με αποτέλεσμα ο κόσμος να δυσκολεύεται να μετακινηθεί και να φτάσει στη δουλειά του, όπως επίσης και οι μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και πολλοί δεν κατάφεραν να δώσουν το παρών στο σχολείο τους.

Στην Καστοριά, η βροχή έφερε πλημμύρες και οι πλημμύρες προβλήματα για τους κατοίκους της περιοχής. Δρόμοι πλημμύρισαν και η κίνηση των αυτοκινήτων σε κάποια σημεία, γίνεται από τα μεσάνυχτα με δυσκολία όπως φαίνεται και στο βίντεο του svouranews...


Στα Γιαννιτσά το Πυροσβεστικό Σώμα έχει δεχθεί 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν απεγκλωβισμοί ατόμων από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom