Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Θρίλερ με ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο! Εφιαλτικές στιγμές για τους 4.229 άτομα


Εφιαλτικές στιγμές για τους 4.229 επιβάτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Carnival Triumph, όπου την Κυριακή ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιο και από τότε πλέει ακυβέρνητο. 
Το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιούσε ταξίδι στην Καραϊβική. Οι χιλιάδες επιβάτες του δε μπορούσαν ποτέ να φανταστούν τον εφιάλτη που τους περίμενε σε αυτό το ταξίδι. Στο πλοίο επιβαίνουν 3.143 ταξιδιώτες και 1.086 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με το Reuters. 

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της περασμένης Κυριακής ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιο και η εφεδρική γεννήτρια τέθηκε εκτός λειτουργίας. Τραυματισμοί δεν υπήρχαν, αλλά η κατάσταση για όσους βρίσκονται στο πλοίο είναι –το λιγότερο- δύσκολη.


Οι τουαλέτες έχουν πλημμυρίσει, ο κλιματισμός δε λειτουργεί αφού το πλοίο δεν έχει ρεύμα και πολλοί αναγκάζονται να κοιμούνται στο κατάστρωμα εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ενώ οι ταξιδιώτες πρέπει να περιμένουν στην ουρά και να δίνουν μάχη για λίγο φαγητό.

«Οι οσμές είναι τόσο άσχημες που τους προκαλούν εμετό. Σε όλο τον όροφο υπάρχουν περιττώματα» δήλωσε στο CNN ο Μπρεντ Νατ από το Τέξας, η γυναίκα του οποίου είναι μια από τους επιβάτες.

Τις δύσκολες συνθήκες παραδέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε και ο πρόεδρος της εταιρίας Carnival Cruise Lines, Τζέρι Κάχιλ. Όπως είπε, λειτουργούν οι περισσότερες από τις 23 κοινόχρηστες τουαλέτες και ορισμένες στις καμπίνες. Είπε επίσης ότι οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε νερό για να κάνουν μπάνιο. Και υποσχέθηκε πως θα πάρουν πίσω τα λεφτά που έδωσαν για την κρουαζιέρα, συν τα έξοδα μεταφοράς, ενώ θα τους δοθεί πίστωση για άλλη κρουαζιέρα, κόστους όσο πλήρωσαν για αυτό το ταξίδι.

Μια άλλη επιβάτης, η Αν Μπάρλοου είπε, επίσης στο CNN, ότι «είναι αηδιαστικά, το χειρότερο πράγμα στον κόσμο». Και πρόσθεσε ότι τα μελη του πληρώματος μοιράζουν δωρεάν μπύρες και κρασί. «Όλοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν», είπε.

Αρχικά, το Carnival Triumph επρόκειτο να ρυμουλκηθεί στο Μεξικό, αλλά τελικά θα οδηγηθεί στο λιμάνι της Αλαμπάμπα. Αναμένεται να φτάσει εκεί την Πέμπτη.

Η εταιρία έχει ήδη κλείσει 1500 δωμάτια σε ξενοδοχεία της Νέας Ορλεάνης για να μείνουν οι επιβάτες όταν το πλοίο πιάσει στεριά, ενώ έχουν ναυλωθεί τσάρτερ και λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στους προορισμούς τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πλοίο της συγκεκριμένης εταιρίας παθαίνει βλάβη και μένει ακυβέρνητο. Είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό τον Νοέμβριο του 2010 όταν το Carnival Splendor υπέστη βλάβη στο σύστημα προώθησης και είχε μείνει στον Ειρηνικό για τρεις μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom