Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Το ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΝ άρθρο 114 του Ν. 3978/2011, αλλά και η προηγούμενη νομοθεσία, ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ τις άθλιες δικαιολογίες του μνημονιακού Πάνου Καμμένου!!!

Από χτες το βράδυ που δημοσιεύσαμε το άρθρο του ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:"Λες ΨΕΜΜΑΤΑ Πάνο Καμμένε — Η Μνημονιακή νΤροπολογία σημαίνει ΑΝΑΤΡΟΠΗ Υφιστάμενου Νομικού Καθεστώτος — Σημαίνει ΠΡΟΔΟΣΙΑ",δεχτήκαμε πληθώρα e-mails που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιχειρούν να μας πείσουν για την τεράστια πράξη Εθνικής σημασίας από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων για δήθεν φραγμό στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των νησιών μας.

Για πρώτη φορά μας λένε στα χρονικά της μεταπολίτευσης βουλευτές της αντιπολίτευσης,οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δηλαδή,πέτυχαν κοινοβουλευτική νίκη ανατρέποντας τις προθέσεις της συγκυβέρνησης για το ξεπούλημα των κρατικών και ιδιωτικών νήσων και βραχονησίδων!

Επειδή νομικοί δεν είμαστε αλλά κοινό νου διαθέτουμε επανερχόμαστε με νέο άρθρο του ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ,που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου και των οπαδών του κι όποιος "Εχει μάτια βλέπει"!

Ομως αν δεχτούμε πως οι βουλευτές που ψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία,που παρεμπιπτόντως εισήχθη σε εντελώς άσχετο νομοσχέδιο για την έγκριση της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας με το Κατάρ,έπραξαν Εθνικά τότε αυτομάτως αυτοί που δεν την ψήφισαν και είναι οι περισσότεροι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων,μεταξύ των δε και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος που απουσίαζε,έπραξαν αντεθνικά (τα περί ψήφου συνείδησης τ' ακούμε βερεσέ)!

Οπως αντιλαμβάνεστε κάτι τέτοιο δεν στέκει,συνεπώς ψάξτε να βρείτε το λάκο στη φάβα!
Για ποιους λόγους ψήφισαν θετικά οι συγκεκριμένοι και τι είναι αυτό που αναγκάζει τον Πάνο Καμμένο να τους στηρίζει μεν, χωρίς όμως να "επιπλήτει" όσους καταψήφισαν,που επαναλαμβάνουμε ήταν οι περισσότεροι μεταξύ των δε και ο ίδιος δια της απουσίας του.
Kι όλα αυτά για μια (ν)τροπολογία που θα πέρναγε έτσι κι αλλιώς με την ψήφο των τριών,πράγμα που και η Χρυσή Αυγή αντιλήφθηκε και την έκανε γυριστή.

Αν με την επίμαχη τροπολογία πετύχαιναν να επαναφέρουν το προ του 1990 καθεστώς για τα νησιά και τις βραχονησίδες,σαφώς και θα τους βγάζαμε το καπέλο!.-
Ζείδωρον
Προϊσχύον Καθεστώς Μεταβίβασης Ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές
Η Ελλάδα, μέχρι το 1990, όπως κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της (κι΄ ας λένε οι πωλητές πολιτικοί τις πουστιές τους) είχε νομικό πλαίσιο προστασίας των συνόρων της από κακόβουλες αγοραπωλησίες νησιώτικής ή και χερσαίας γης, σε οικονομικά συμφέροντα, ελεγχόμενα πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά, από χώρες τυπικά ή εν δυνάμει εχθρικές ή και υπονομευτικές της Εθνικής μας κυριαρχίας (π.χ. όπως η Τουρκία, η Αλβανία, τα Σκόπια).
ΦΕΚ ΕΙΚΟΝΑΣ 1:  Από το έτος 1990, με κυβέρνηση Μητσοτάκη 2,5 μηνών, με υπουργό εξωτερικών τον πατριδοκάπηλο Σαμαρά και πρόεδρο της δικτατορίας τον ψευτοεθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, νομοθετήθηκε η πρώτη ΕΚΠΤΩΣΗ από τα εθνικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα, με πρόφαση τη δήθεν προσαρμογή μας στη νομοθεσία της ΕΕ!!!! Αυτή η πρώτη απάτη και το πρώτο ξεπούλημα, που επέτρεπε σε «Ευρωπαίους» γιαλατζί με Γερμανικό ή Ολανδικό, ή Αγγλικό διαβατήριο, να αγοράζουν παραμεθόρια Ελληνική γη, χωρίς πραγματική πρόθεση πραγματοποίησης παραγωγικής επένδυσης, έγινε με ύπουλο γλωσσοτεχνικό τρόπο, αφού ρετουσάρισε το ξεπούλημα, με επαναχρησιμοποίηση και υπερτονισμό μερικών φράσεων του προϊσχύσαντος νομικού πλαισίου,  (όπως θέσπιση απαγόρευσης κατάρτισης ενοχικών ή εμπορικών δικαιοπραξιών (δηλαδή, αγοραπωλησίες και μακροχρόνιες μισθώσεις) από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ακίνητα που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές). Αυτό ήταν ένα λογοπαιχτικό τέχνασμα των Μητσοτάκη – Σαμαρά, αφού ο Ν. 1892/90, κατάργησε ουσιώδεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ του προϋπάρχοντος από το 1927 και το 1936 νομικού πλαισίου, με πολλούς νομοτεχνικούς τρόπους!!!!
Ήταν επίσης ψεύδος η δήθεν απαγόρευση, αφού αν επρόκειτο για πραγματική παραγωγική βιομηχανική ή και τουριστική επένδυση, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ !!!!!! ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΒΡΟΥ, ΞΑΝΘΗΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ,  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ κλπ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!!!
Ευτυχώς, εξακολούθησε τότε να παραμένει σε ισχύ (Καμμένε) η πρόβλεψη για την κατάθεση φακέλου από τον υποψήφιο αγοραστή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο φάκελος αυτός εξεταζόταν από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία γνωμοδοτούσε θετικά ή αρνητικά και τελικώς επέτρεπε ή δεν επέτρεπε την κατάρτιση οριστικού συμβολαίου.
Παρά τη σημαντική νομοθετική έκπτωση Μητσοτάκη – Σαμαρά, το ντόπιο και ξένο πλουτοκρατικό ολιγαρχικό κατεστημένο, με το ΜΜΕ που έχει στη κατοχή του (κρατικά και ιδιωτικά) άρχισε αμέσως τη μουρμούρα, αλλά και τη προβολή νομικών «ελαττωμάτων» και περίεργων κοπριτών, που παραπονούνταν ότι και ο νέος νόμος δεν τους επέτρεπε να αξιοποιήσουν με ξεπούλημα Ελληνική παραμεθόρια γη και κυρίως έλεγαν:
1.—- Ότι υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία και πως απαιτούνται δήθεν απίστευτα πολλά πιστοποιητικά που η συγκέντρωσή τους απαιτεί χρόνο και χρημα.
2.—- Ότι δήθεν η επιτροπή χρειαζόταν 1 χρόνο για να αποφασίσει και αποσιωπούσαν ότι κατά 98% ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΝ οι αιτήσεις ενδιαφερόμενων!!!!
3.—- Ότι ήταν μεγάλη η έκταση που συμπεριελάμβανε την υπό στενή έννοια παραμεθόρια περιοχή, ενώ αποσιωπούσαν ότι η τροποποίηση Μητσοτάκη – Σαμαρά με τον Ν. 1892/1990έκανε βαρβάτη έκπτωση, μειώνοντας κατά 40% τις προϋπάρχουσες καθορισμένες παραμεθόριες περιοχές!!!!
Νέο (2011) καθεστώς μεταβιβάσεων σε παραμεθόριες περιοχές (που τροποποιήθηκε προς το μνημονιακότερο με τις ψήφους των βουλευτών του Καμμένου).ΦΕΚ ΕΙΚΟΝΑΣ 2:  Με το άρθρο 114 Ν.ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΡΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 23978/2011,ΦΕΚ Α 137/16.6.2011 και με την ίδια πρόφαση, περί δήθεν ανάγκης προσαρμογής μας στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και για δήθεν επενδυτικό ενδιαφέρον ….Ρώσων και Βούλγαρων, οι οποίοι όμως αγοράζουν ελεύθερα Ελληνική παραμεθόρια γή, εδώ και 15 χρόνια!!!!!, με ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΛΕΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του γκαγκά και σιωνιστή Γιώργου Παπανδρέου, άλλαξε ξανά το καθεστώς στη μεταβίβαση ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές, ΞΕΚΑΘΑΡΑ για να διευκολυνθούν τα αφεντικά του, οι αρχιληστές της τρόϊκα. Το τερατούργημα του άρθρου 114 Ν.3978/2011, ΦΕΚ Α 137/16.6.2011 προέβλεπε ξεκάθαρα πλέον ότι:
«…..Απαγορεύεται κάθε δικαιοπραξία εν ζωή με την οποία συνιστάται υπέρ φυσικών ή νομικών προσώπων με ιθαγένεια ή έδρα εκτός των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών οποιοδήποτε εμπράγματο ή ενοχικό δικαίωμα, που αφορά ακίνητα, κείμενα στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και η μεταβίβαση μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ή η μεταβολή του προσώπου εταίρων εταιρειών οποιασδήποτε μορφής που έχουν στην κυριότητα τους ακίνητα στις περιοχές αυτές….»
Από 16-6-2011 και μετά λοιπόν, όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες, καθώς και λοιποί πολίτες με ιθαγένεια χώρας της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν συμβόλαια στις παραμεθόριες περιοχές όποιες και αν έχουν οριστεί αυτές, χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια. Και με αυτόν το άθλιο νόμο του Γιώργου Παπανδρέου, η χούντα των ανδρείκελών του λογοπαίζει με τη λέξη «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!!!!» ενώ επιτρέπει σχεδόν τα πάντα.
ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ο οποίος αναληθώς ισχυρίσθηκε χθες στα Ιωάννινα, πως δήθεν οι βουλευτές του ψήφισαν την ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΘΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, δήθεν για να θεσπίσουν για….. πρώτη φορά, φραγμούς στην ασυδοσία του ΤΑΙΠΕΔ:
3. Το άρθρο 26 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) αντικαθίσταται
ως εξής:
«1. α. Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν ανήκουν στις κατηγορίες της παραγράφου 1 του άρθρου 25 μπορούν να ζητήσουν την άρση της απαγόρευσης για τις παραμεθορίους περιοχές με αίτησή τους, στην οποία πρέπει να αναφέρεται και ο σκοπός για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το ακίνητο.
β. Η αίτηση αυτή υποβάλλεται σε επιτροπή, που συνιστάται με θητεία πέντε (5) ετών σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα και απαρτίζεται από τον ίδιο ως Πρόεδρο ή το νόμιμο αναπληρωτή του και από έναν εκπρόσωπο των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, που ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από τα οικεία Υπουργεία.
γ. Η απαγόρευση αίρεται με απόφαση της επιτροπής, που λαμβάνεται με πλειοψηφία του συνόλου του αριθμού των μελών της και με θετική οπωσδήποτε ψήφο του εκπροσώπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
από τον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom