Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

8η μέρα απεργίας στο Μετρό με την κόντρα να χοντραίνει μιας και λήγει το τελεσίγραφο Κεδίκογλου

Οι εργαζόμενοι του Μετρό συνεχίζουν ακάθεκτοι την απεργία τους κόντρα στα τελεσίγραφα της κυβέρνησης και των δικαστικών αποφάσεων.Μεγάλη θα είναι η ταλαιπωρία των Αθηναίων μιας και το μεσημέρι τραβάνε χειρόφρενο και τα υπόλοιπα ΜΜΜ.

Με νέα 24ωρη απεργία απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι του μετρό στο τελεσίγραφο που τους απηύθυνε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, πως εάν δεν συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις θα έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι Λειτουργίας του μετρό (ΣΕΛΜΑ) αποφάσισαν να είναι ακινητοποιημένοι για όγδοη συνεχή ημέρα οι συρμοί του μετρό, ενώ «χειρόφρενο» θα τραβήξουν από τις 12.00 έως και τις 16.00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων τους. Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει επίσης και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από τις 11.00 π.μ. έως τις 17.00.

Η σύγκρουση λοιπόν της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, μετά και τη νέα απεργία στο μετρό, φαίνεται να είναι πια μονόδρομος, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο των απολύσεων.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ με ανακοίνωσή της, δηλώνει πως τα περιθώρια και η υπομονή έχουν εξαντληθεί και ο νόμος θα εφαρμοστεί. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ιδιαίτερα καλεί τους εκπροσώπους τους να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις και να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική με την υιοθέτηση κάθε ημέρα και ενός νέου "αιτήματος".

Και προσθέτει «Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων, όμως, παρά τις τρεις δικαστικές αποφάσεις εξακολουθούν να κινούνται σε μη νόμιμα πλαίσια και ακολουθώντας παρελκυστική τακτική συνεχίζουν για έβδομη συνεχή ημέρα να ταλαιπωρούν τους πολίτες της Αττικής και να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην οικονομική ζωή της πόλης. Πρέπει να σταματήσουν να παγιδεύουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους σε ένα αδιέξοδο δρόμο. Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Τα περιθώρια και η υπομονή εξαντλήθηκαν. Δεν πάει άλλο. Ο νόμος θα εφαρμοστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι απεργοί του μετρό (ΣΕΛΜΑ) απαντούν «απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο» ενώ στις κατηγορίες «για ασέβεια προς το επιβατικό κοινό», δηλώνουν πως «ευθύνονται όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, παραμυθιάζουν και παίζουν παιχνίδια στις πλάτες όλου του ελληνικού λαού».

Επίσης, τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ δηλώνουν «αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην κατασυκοφάντηση και τη διαπόμπευσή τους από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και τις μεθοδευμένες προσπάθειές τους για να στρέψουν ομάδες εργαζομένων τη μια ενάντια στην άλλη, υποδαυλίζοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό» .

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο από το να εφαρμόσει το νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom