Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κακόγουστο αστείο η επανάληψη έκδοσης της «Εφημερίδας των 80 συντακτών…»


=== Στις 21 Ιουλίου 1975, πρωτοκυκλοφόρησε η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» σαν δήθεν προσπάθεια 80 ανεξάρτητων «δημοκρατικών» συντακτών!!!
  === Από την αρχή φάνηκε όμως, ότι στους δήθεν 80 αρχικούς ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ, μιας δήθεν εταιρείας τύπου «λαϊκής βάσης», κυριαρχούσαν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, Χρήστος Τεγόπουλος και  Χρήστος Σιαμαντάς, με διευθυντή σύνταξης τον Αλέκο Φιλιππόπουλο. Σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά, ο  Σεραφείμ Φυντανίδης, ανέλαβε τη διεύθυνση σύνταξης της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ των δήθεν 80 συντακτών. Σύντομα, από τον Μάιο 1978 και με εργαλείο τον Φιντανίδη, ο έλεγχος της εφημερίδας περιήλθε επίσημα και αποκλειστικά στον Χρήστο Τεγόπουλο, μέσω της «Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.» και παρέμεινε έτσι ως τον θάνατό του (Νοέμβριος 2006).
  === Δεν χρειάζεται να μπούμε σε επί μέρους λεπτομέρειες των λοιπών εκδόσεων του παμπόνηρου ψευδοδημοκράτη εκδότη-μεγαλοεπιχειρηματία, οι δε λοιποί δήθεν 80 συντάκτες, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ.
  === Σήμερα, η ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ επαναλαμβάνεται σαν κακόγουστη φάρσα.  Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία “Ανεξάρτητα ΜΜΕ ΑΕ” είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει την «νέα» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, και ισχυρίζεται ότι ιδρύθηκε αποκλειστικά, από το …υστέρημα του πεινασμένου -απολυμένου ή μη- προσωπικού της κλειστής πλέον ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ της οικογένειας Τεγόπουλου.
  === Μας λένε τα «Ανεξάρτητα ΜΜΕ ΑΕ» για να μας κωλοπιάσουν πάλι:  «Ένα όνειρο γίνεται σύντομα πραγματικότητα. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών», την οποία εκδίδει ο….. «Συνεταιρισμός των εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», που συγκρότησαν πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» – δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί – μετά την κρίση και την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας.»
   === Ποιος συνεταιρισμός εργαζομένων ρε κοπρίτες???? …Το πολύ σε 2 χρόνια θα ξέρουμε για τον νέο «Τεγόπουλο.»
  === Αφορμή για τις παραπάνω επισημάνσεις, μου έδωσε εύστοχη παρατήρηση του Sibilla, επί πούστικης, απροκάλυπτα φιλοσιωνιστικής γελοιογραφίας της νέας φυλλάδας στην ηλεκτρονική της μορφή, όπου προσπαθούν να γελοιοποιήσουν τη ΣΥΡΙΑ μέσω της υπόθεσης Βαξεβάνη!!!… Διαβάστε:
=== Ελπίζουμε κι ευχόμαστε η «Εφημερίδα των Συντακτών».…
…..να μην αποτελέσει ένα ακόμη βήμα των ισλαμοφασιστών μισθοφόρων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Γιατί το λέμε και γράφουμε;
Γιατί δεν κατανοούμε -ίσως είμαστε λίγο καθυστερημένοι- τι θέλει να υποδηλώσει το σκίτσο* της εφημερίδας που πρόκειται να κυκλοφορήσει.
Στην Ελλάδα έχουν μείνει μόνο δύο έντυπα που δεν υποστηρίζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον της Συρίας (“Ριζοσπάστης” και “Λαϊκός Δρόμος”) και πολύ λίγα ιστολόγια-blogs που δεν ελέγχουν δημοσιογράφοι.
Γιατί δημοσιογράφοι;
Γιατί με το κερί ν’ αναζητείς, δεν θα βρεις κάποιον -τουλάχιστον από τους λεγόμενους «επώνυμους δημοσιογράφους»- έξω από το payroll της αμερικάνικής και ισραηλινής πρεσβείας και που τολμάει να γράψει την αλήθεια για τη Νατοϊκή επέμβαση εναντίον της Συρίας, με την πλήρη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών.
Όσο για το πολιτικό σκηνικό, το φιλοαμερικάνικο πολιτικό μέτωπο που υποστηρίζει την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας είναι ισχυρό, συνεργάζεται και έχει σύμπνοια: Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ!
*κάθε διευκρίνιση για το τι θέλει να πει ο ποιητής με το σκίτσο και την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας… ευπρόσδεκτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom