Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κατέβασαν δυο κλούβες και μια διμοιρία των ΥΜΕΤ στη Βουλή για τoυς... ΑΜΕΑ!

Για να μην ξεχνιόμαστε:οι ΑμεΑ,που διαδηλώνουν σήμερα,είναι οι ίδιοι άνθρωποι που για χάρη τους μόλις πριν από τρεις βδομάδες ο πρωθυπουργός σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή προς τη ΔΕΘ και γονάτισε στην άσφαλτο για να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους!
Τόσο πολύ τους ένιωσε που σήμερα τους έστειλε τα ΜΑΤ!!!!

Μοιάζει απίστευτο αλλά όπως αποδεικνύει ο φωτογραφικός φακός είναι πέρα για πέρα αλήθεια... 
Η συγκέντρωση των ατόμων με αναπηρίες έφτασε στη Βουλή. 
Εκεί, μπροστά από τα "λουλουδάδικα" στη Βασιλίσσης Σοφίας, οι συγκεντρωμένοι είδαν να έχουν "παραταχθεί" μια διμοιρία των ΥΜΕΤ και δυο κλούβες των ΜΑΤ...

Παρατάχθηκαν κι εκείνοι μπροστά στις κλούβες.
Αντιπροσωπεία τους θα μπει στη Βουλή για να παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας και μια άλλη θα φτάσει έως το Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.


Περισσότερα από 1500 άτομα μετέχουν στην πορεία και διαμαρτύρονται για τις περικοπές επιδομάτων. 
Συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και μέσω Σταδίου ξεκίνησαν προς το υπουργείο Οικονομικών. Από εκεί, έφτασαν στη Βουλή.



Μια ακόμη κραυγή από ανθρώπους με αναπηρίες.
«Οι Ελληνίδες και Έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία» είναι το μήνυμα της κινητοποίησης των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), των Χρονίως Πασχόντων και των οικογενειών τους.
Περιπολικό κλείνει την Πειραιώς, στο ύψος της Ομόνοιας
Περιπολικό κλείνει την Πειραιώς, στο ύψος της Ομόνοιας
Όπως επισημαίνουν, τα περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής τους είναι περιορισμένα, αφού απειλούνται από την ανεργία, τη φτώχεια αλλά και τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζητούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, των συντάξεων και των μισθών των ΑμεΑ, αλλά και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, ενώ ζητούν εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία. 

«Η αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνδέεται άμεσα με πολιτικές αποδιοργάνωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με πολιτικές που καταργούν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που λάμβαναν μέχρι σήμερα», υπογραμμίζουν.

Προσθέτουν πως η οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους πλήττεται «από τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας και από το σχεδιασμό ενός συστήματος παροχών που δεν εγγυάται την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τις πολιτικές απασχόλησης και εκπαίδευσης τους. 

Τα ΑμεΑ, οι Χρονίως Πάσχοντες και οι Οικογένειες τους θεωρούν κρίσιμη τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και την κατάρτιση νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών που θα εγγυάται τη δωρεάν χορήγηση ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψης, ιδιαίτερα των άπορων πολιτών με αναπηρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom