Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ετοιμο για αναχώρηση το Blue Star Νάξος! Δεν βρέθηκε βόμβα,εξετάζουν ένα ύποπτο βαν


Εληξε ο συναγερμός στο λιμάνι του Πειραιά,το πλοίο είναι έτοιμο να αναχωρήσει για Σύρο, Τήνο και Μύκονο.

Το πλοίο εκκενώθηκε νωρίτερα, πυροτεχνουργοί και ειδικά σκυλιά έψαξαν για τη βόμβα, ένα άσπρο βαν θεωρήθηκε... ύποπτο και λίγο μετά τις 08:50 άρχισε ξανά η επιβίβαση των ταξιδιωτών.

Αναστάτωση επικράτησε νωρίς το πρωί  στο λιμάνι του Πειραιά,όταν αγνωστος τηλεφώνησε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και προειδοποίησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Blue Star Νάξος, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει στις 07:00 για Σύρο, Τήνο και Μύκονο με 540 επιβάτες και 63μελές πλήρωμα.

Ο άγνωστος έδωσε χρονικό περιθώριο έως τις 08:00. Το τηλεφώνημα έγινε από τηλεφωνικό θάλαμο στα Πετράλωνα.

Αμέσως, το λιμενικό έφτασε στο πλοίο και ξεκίνησε η διαδικασία της προληπτικής εκκένωσης. Επί τόπου έφτασαν επίσης δυο πυροσβεστικά οχήματα και δυο ασθενοφόρα.

Οι κόσμος απομακρύνθηκε και λίγα λεπτά μετά τις 08:00 τρεις πυροτεχνουργοί μαζί με τα δυο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μπήκαν στο πλοίο για να ερευνήσουν αν έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός ή όχι.

Ένα λευκό βανάκι που βρέθηκε μέσα στο πλοίο θεωρήθηκε ύποπτο και πρόκειται να γίνει... φύλλο και φτερό από τους άνδρες της Αστυνομίας.

Αφού το ύποπτο όχημα βγήκε από το πλοίο, δόθηκε ΟΚ για να ξεκινήσει η επιβίβαση των ταξιδιωτών ώστε να αποπλεύσει στο πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom