Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Το δίκτυο Πρωτοβουλιών "Χωρίς Μεσάζοντες" ξεκίνησε στην Κατερίνη !!!


Ένα πραγματικό μάθημα δημοκρατίας, αλληλεγγύης και υγιούς καταναλωτισμού με εκατοντάδες πρωτοπόρους από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβουλιών, συνεταιρισμών και υγιών παραγωγών) παρακολουθήσαμε την Κυριακή στην Κατερίνη. Διοργανωτής και οικοδεσπότης η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας που με την άψογη και επιτυχή εκδήλωση επιβεβαίωσε το ρόλο του μπροστάρη του κινήματος χωρίς μεσάζοντες (που η ίδια είχε ξεκινήσει πριν ένα χρόνο).

Μετά από πολλές εθελοντικές δράσεις που αναγνωρίστηκαν από τους πολίτες της Κατερίνης, τα παιδιά της Πρωτοβουλίας αυτής δεν αρκέστηκαν στην συνέχιση του καλού αγώνα και των αναγνωρισμένων και παραδεκτών από όλους αποτελεσμάτων τους αλλά θέλησαν να κάνουν το μεγαλύτερο βήμα, όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο εκ των εμπνευστών του εγχειρήματος κ. Ηλίας Τσολακίδης, ώστε μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησαν σε άλλες πρωτοβουλίες δημιουργώντας ένα πανελλαδικό πλέον Δίκτυο πρωτοβουλιών "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ".

Ήταν όντως τυχεροί όσοι μπόρεσαν και συμμετείχαν σ' αυτή την ιστορική - πιστεύουμε - συνάντηση που μπορεί να αποδειχθεί ως η απαρχή του πανελλαδικού δικτύου που θα κάνει την σοβαρότερη τιμή ελέγχου των τιμών και του χτυπήματος των καρτέλ, μιας και το κράτος μας έχει πείσει πως και σ' αυτόν τον κρίσιμο τομέα - που έχει πλέον να κάνει με την επιβίωση των πολιτών του - είναι ανύπαρκτο.

Εμπεριστατωμένες και σοβαρές οι κύριες εισηγήσεις στη συνδιάσκεψη των πρωτοβουλιών των κκ Σιανίδη και Τσολακίδη, αλλά και ελπιδοφόρες οι τοποθετήσεις από εκπροσώπους πρωτοβουλιών από όλη την χώρα (από Κρήτη έως Κομοτηνή και από Πάτρα έως Φλώρινα).
Η υπογραφή ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ με στόχο την ανάπτυξη του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες παρέπεμπε και διέσυρε τα μνημόνια που υπογράφουν οι οσφυοκάμπτες (στους ξένους τοκογλύφους) κυβερνήτες της τρικομματικής οπερέττας.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα θα πρέπει να εκτιμηθούν τόσο η διάθεση προϊόντων με την δική μας ετικέτα "Χωρίς Μεσάζοντες" που ξεκίνησε ήδη στο αλεύρι και στην φακή, όσο και η ανταλλαγή προϊόντων μεταξύ πόλεων ώστε να υπάρξει επιπλέον μείωση του κόστους μεταφορικών αφού με τα ίδια φορτηγά θα μεταφέρονται αγαθά από την μία πόλη στην άλλη και αντίστροφα. Πχ  η Καλαμάτα μπορεί να στείλει πορτοκάλια ή λάδι στην Κατερίνη και   το ίδιο φορτηγό στην επιστροφή να μεταφέρει ακτινίδια από την Κατερίνη στην Καλαμάτα.
Η άτυχη παρένθεση που σημειώθηκε κατά την απογευματινή συνεδρίαση, όπου ουσιαστικά υπήρξε μια ανοιχτή διαπραγμάτευση μεταξύ πρωτοβουλιών και πατατοπαραγωγών σχετικά με τη φετινή τιμή της πατάτας μπορεί να ήταν εκτός προγράμματος αλλά προετοίμασε για το τι θα γίνει μετέπειτα αλλά και έδωσε την ευκαιρία να  ανταλλαχτούν απόψεις - με καλές προθέσεις - και από τις δύο πλευρές.

Αναμενόμενη θα πρέπει να είναι η αντίδραση (με πολυποίκιλους τρόπους) των εμπόρων και των καρτέλ στην πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία των πρωτοβουλιών.
Με το κλείσιμο των εργασιών της συνδιάσκεψης συμφωνήθηκε να υπάρξει η δεύτερη συνάντηση μέσα στο Φλεβάρη (και εφ' όσων εκτιμηθούν τα αποτελέσματα από την ανάπτυξη του δικτύου και της διαδικτυακής πλατφόρμας του) και πάλι στην φιλόξενη πόλη της Κατερίνης.

Ακτιβιστής

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom