Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει για να διαμαρτυρηθεί στην τρόικα!


Οι περικοπές κάθε περίπου τρεις μήνες οδήγησαν στο να βλέπουμε καταστάσεις που ακούγαμε από τους παλιούς για την περίοδο της κατοχής. Άνθρωποι να τρώνε από τα σκουπίδια, καρκινοπαθείς να παρακαλάνε για τα φάρμακα τους και στρατιωτικοί να τρώνε από συσσίτια είναι μερικά από τα γεγονότα που ακούμε και βλέπουμε καθημερινά.

Ομοιώματα ενός γαιδάρου, ενός λιονταριού και μιας αλεπούς θα βρεθούν στον αέρα.
Ένας Λαρισαίος αερομοντελιστής βρήκε αυτό το πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσει μια διαφορετική φωνή διαμαρτυρία για τα μνημόνια και την φτώχεια που έφεραν στην Ελλάδα.

Ο αερομοντελιστής Αθ. Κουτσιανικούλης εμπνεύστηκε από το μύθο του Αισώπου με το λιοντάρι, το γάιδαρο και την αλεπού. Κατασκεύασε ένα αερομοντέλο το οποίο σχεδιάζει να "απογειώσει" τις μέρες του παζαριού της Λάρισας, που ξεκινάει στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο μύθος λέει ότι τα τρία ζώα πήγαν μαζί για κυνήγι. Στο τέλος το λιοντάρι ανέθεσε στο γάιδαρο να μοιράσει την λεία. Ο γάιδαρος μοίρασε την λεία σε τρία ίσα μερίδια με αποτέλεσμα το λιοντάρι να εκνευριστεί τόσο πολύ ώστε να τον φάει.

Στην συνέχεια ζήτησε από την αλεπού να μοιράσει τη λεία. Η πονηρή αλεπού έδωσε στο λιοντάρι το μεγαλύτερο μέρος και κράτησε γι’αυτή το υπόλοιπο. Το λιοντάρι την ρώτησε ικανοποιημένο με ποιο σκεπτικό έκανε τη μοιρασιά.Η αλεπού απάντησε: "η του όνου συμφορά".

Το δίδαγμα της ιστορίας μας θυμίζει γνωστές παροιμίες όπως το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Ο κ.Κουτσιανικούλης εξήγησε ότι στην δική του εκδοχή η Γερμανία είναι το λιοντάρι. Θα αφήσει στο θεατή να αποφασίσει σε ποια περίπτωση ανήκει η Ελλάδα. Στου γαιδάρου ή στης αλεπούς. Ο μύθος δείχνει το "σωφρονισμό" του ανίσχυρου με κίνητρο τον φόβο και δικαιολογεί τη φράση "η μερίδα του λέοντος".

Το αερομοντέλο είναι αεροσκάφος τύπου PIPER σε κλίμακα, με κινητήρα που τροφοδοτείται με μεθανόλη. Θα "απογειωθεί" από το μοντελοδρόμιο του Μελισσοχωρίου, λίγο έξω από την Λάρισα.

Τα μέτρα για την ουσιαστική και πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας έχουν μείνει στα χαρτιά. Το μαγικό φάρμακο όπως προωθείται με μισθούς Βουλγαρίας και στα σούπερ μάρκετ τιμές Ελβετίας κατάντησε δηλητήριο για τη ζωή των πολιτών.
http://www.aegeantimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom