Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η "αποκαθήλωση" ενός ξεριζωμένου...

....Φοίνικα!

Γράφαμε στις 10 Ιουλίου:Ο φοίνικας μπορεί να ξεράθηκε,όμως ο κορμός του αποτέλεσε γόνιμο "έδαφος" για να φυτρώσει ένα  λουλούδι!Κάπου ψηλά στην Καζαντζάκη στου Ζωγράφου.


Φυσικό ήταν μέσα στο κατακαλόκαιρο να ξεραθεί και το λουλουδάκι...και χτες το πρωί ήρθε η ώρα της "αποκαθήλωσης" για το Φοίνικα,που μπορεί να μην ήταν γέρος,αλλά σίγουρα ήταν... ξεριζωμένος.

Τις τελευταίες δεκαετίες είχε γίνει μόδα οι δημοτικοί μας άρχοντες να εισάγουν Φοίνικες απο την Αφρική,για να καλοπίσουν την πόλη τους.Φοίνικες οι οποίοι ναι μεν είναι όμορφοι,όμως δεν έχουν εγκλιματιστεί στις δικές μας κλιματολογικές συνθήκες και οι οποίοι λογικό είναι να ξερένονται.
Το σακατεμένο κουφάρι του Φοίνικα κείτεται τώρα μεταξύ πεζοδρομίου και δρόμου (παρεμπιπτόντως:αν το συνεργείο έδενε μ' έναν ιμάντα κάθε κομμάτι του κορμού που έκοβε δεν θα μπορούσε να τα έπαιρνε μαζί του,αντί να περιμένουν πότε θα περάσει το απορριμματοφόρο για τα μεγάλα αντικείμενα,ενώ ήδη κάποια έχουν γίνει σκόνη και θρύψαλα από την πτώση στην άσφαλτο;)!
Ευτυχώς το ζευγάρι του,δέκα μέτρα πιο πέρα,στέκι ακόμα αγέρωχο και πανέμορφο (η λύπη του για το φιλαράκι που χάθηκε δεν αποτυπώνεται στη φωτογραφία!).

Δείτε την πονεμένη διαδικασία της... "αποκαθήλωσης"!


Update:Δυστυχώς το ταίρι του δεν άντεξε παρά μόνο 5 μήνες

Οπως βλέπετε στις φωτογραφίες τα "σωθικά" του τον πρόδωσαν κι αυτόν και τέλος Φεβρουαρίου του 2013 τα συνεργεία του Δήμου τον... "αποκαθήλωσαν"!!!!

Ποιος ξέρει;μπορεί να συναντήθηκαν ξανά στη χωματερή...

Διαβάστε γιατί "πεθαίνουν" οι Φοίνικες στην Ελλάδα:
Η «κατάρα του Φαραώ»,το κόκκινο σκαθάρι,που κατατρώει τους Φοίνικες

1 σχόλιο:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Πολύ συγκινητικό.

Καλά δεν υπήρχε τρόπος να βοηθηθεί να ξαναγεννηθεί;;;;;;;;;;;;

Read more: Go to TOP and Bottom