Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτή είναι η ταινία που έχει ξεσηκώσει τους μουσουλμάνους

Στο τέλος υπάρχει συνέντευξη της ηθοποιού Σίντυ Λι Γκαρσία,η οποία συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας και δηλώνει ότι εξαπατήθηκε!

Για τους μουσουλμάνους είναι βλασφημία ακόμη και να απεικονίζεται το πρόσωπο του προφήτη Μωάμεθ.
Η ταινία του 56χρονου Αμερικανο-ισραηλινού Σαμ Μπάσιλ με τίτλο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» ήταν η αφορμή (ή η αιτία, ανάλογα πως το βλέπει κανείς) για τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη.

Μια ταινία, αποσπάσματα της οποίας έχουν ήδη «ανέβει» στο διαδίκτυο, που εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ σαν έναν τρελό, ερωτύλο, ψευτοθρησκευόμενο. Κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια και εν μέρη χρηματοδοτήθηκε από περίπου 100 Εβραίους δωρητές. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς γιατί έγινε ό,τι έγινε σε Λιβύη,Υεμένη και Αίγυπτο.

Δείτε αποσπάσματα της ταινίας

Λεπτομέρειες σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας που πυροδότησε την οργή των μουσουλμάνων και τις αιματηρές επιθέσεις στην Αίγυπτο,την Υεμένη και τη Λιβύη βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας με μια ηθοποιό που συμμετείχε στην παραγωγή στην Καλιφόρνια να δηλώνει ότι εξαπατήθηκε και ότι δεν γνώριζε πως το περιεχόμενό της αφορούσε τον προφήτη Μωάμεθ.

Η Σίντυ Λι Γκαρσία από το Μπέικερσφιλιντ της Καλιφόρνια, η οποία κάνει μια σύντομη εμφάνιση σε αποσπάσματα της ταινίας που ανέβηκαν στο διαδίκτυο, δήλωσε ότι τον περασμένο χρόνο συμμετείχε στη διανομή μιας ταινίας με τον τίτλο "Desert Warrior" ("Ο Μαχητής της Ερήμου").

"Μου φαίνεται τόσο πλασματική. Είναι σαν να μην υπάρχει στην ταινία κανένα από τα πλάνα μας. Υπήρχαν όλα αυτά τα περίεργα", είπε η Γκαρσία στο Ρόιτερς σε τηλεφωνική της συνέντευξη.

Αποσπάσματα της ταινίας που αναρτήθηκαν στο YouTube με διάφορους τίτλους, όπως "Innocence of Muslims" ("Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων"), δείχνουν τον προφήτη Μωάμεθ να έχει άξεστη και προσβλητική συμπεριφορά. Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν προσβλητική και την παραμικρή απεικόνιση του προφήτη τους.


από το newsit

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα στην πατρίδα. Απίστευτη οπισθοδρόμηση ή υπερβολική ευαισθησία ή θρησκευτικός φανατισμός. Τι απ' όλα είναι η υπόθεση στην οποία αφιερώνουμε τόσο χρόνο, ας διαλέξει ο καθένας μας.
Τα τελευταία χρόνια κυρίως οι Δυτικές Ευρωπαϊκές κοινωνίες, υποφέρουν από σύνδρομο πολιτικής ορθότητας. Ο Ιησούς των καθολικών και των Ορθοδόξων, υβρίζεται και αποκαθηλώνεται συχνά και προσβάλλεται με βάναυσο τρόπο. Δεν ανοίγει μύτη ποτέ.

Κάποιοι χρησιμοποιούν τους φανατικούς για τους δικούς τους λόγους και κάποιοι άλλοι τους ανέχονται καθώς προωθούν τα σχέδια τους, μέσα από τη βαρβαρότητα και τη βία.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ φίλε Ανώνυμε πιστεύω ότι στην τελευταία παράγραφο του σχολίου σου τα λες όλα!Ανέκαθεν κάποιοι εκμεταλλεύονταν την πίστη και ειδικά το φανατισμό του πλήθους!
Δεν ξέρω αν θ' αλλάξει ποτέ σε κάποιες κοινωνίες!

Read more: Go to TOP and Bottom