Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Τριήμερη γιορτή ποδηλάτου στο Γκάζι


Ένα τριήμερο ταξίδι στον γεμάτο δράση κόσμο του ποδηλάτου υπόσχεται για τρίτη συνεχή χρονιά το Athens Bike Festival, που διοργανώνεται από χτες  Παρασκευή 14  έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στον χώρο της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. 

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, που είναι ανοιχτό στο κοινό, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ποδήλατο μέσα από το πρίσμα του παιχνιδιού, της τέχνης, της περιπέτειας και φυσικά της εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη, στο πλαίσιο μάλιστα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων αποτελεί για τους διοργανωτές ένδειξη ότι οι Αθηναίοι δείχνουν πια αυξανόμενο ενδιαφέρον όχι μόνο για το ποδήλατο, αλλά και για έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής. Μόνο το 2011, περισσότεροι από 25.000 φίλοι του ποδηλάτου έφτασαν στην Τεχνόπολη, από τους οποίους οι 2.000 με το δικό τους ποδήλατο, ενώ πάνω από 700 έλαβαν μέρος στις οργανωμένες ποδηλατόβολτες δοκιμάζοντας νέα μοντέλα.

Επίσης, περισσότερα από 600 παιδιά έκαναν τις πρώτες τους πεταλιές σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα και πήραν μέρος σε παιχνίδια με θέμα το ποδήλατο.

60 εκθέτες θα παρουσιάσουν όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων
Η φετινή διοργάνωση επιφυλάσσει στους λάτρεις, αλλά και τους νέους φίλους του ποδηλάτου, ένα πρόγραμμα γεμάτο δράση και ξεχωριστές εκπλήξεις. Περισσότεροι από 60 εκθέτες θα παρουσιάσουν όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων, αξεσουάρ και υπηρεσιών που απευθύνονται σε ποδηλάτες, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μοντέλα του 2013 λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσημη παρουσίασή τους στο Eurobike, τη μεγαλύτερη ποδηλατική έκθεση της Ευρώπης.

Στο χώρο που θα απλώνεται το 3ο Athens Bike Festival θα λάβουν χώρα πλήθος εκδηλώσεων, διαδραστικών και μη, που θα δημιουργήσουν ένα περιβάλλον χαράς και γιορτής. Η «adiridas», η παγκοσμίως γνωστή Freeride ομάδα, μετά το εντυπωσιακό θέαμα που πρόσφερε πέρυσι ξεσηκώνοντας το κοινό, φέτος με τέσσερις αναβάτες θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα στην ειδική πίστα που έχει διαμορφωθεί για αυτούς.

Σημαντικές και οι αφίξεις στο φετινό φεστιβάλ, με τον παλιό του γνώριμο Daniel Rall, να επιστρέφει φέτος για να ξεσηκώσει το κοινό με το μοναδικό trial show του στο οποίο πολύ συχνά συμμετέχουν και οι θεατές. Επίσης, ένας θρύλος για τους λάτρεις του mountain bike, ο Hans Rey, έρχεται στην Αθήνα για να γνωρίσει τους Έλληνες φίλους του και να δώσει μια γεύση από τις περιπέτειες και τις γνώσεις του σε δύο μοναδικές παρουσιάσεις, το Σάββατο στις 18.00 και την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι.

Το Σάββατο το μεσημέρι οι φίλοι του ποδηλατικού τουρισμού θα ταξιδέψουν νοητά σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ποδηλάτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό. Το Γραφείο Αντιπροσωπείας της Ταιπέι στην Ελλάδα παρουσιάζει την ταινία «Island Etude», μια περιήγηση με ποδήλατο στη μακρινή Ταϊβάν.
Επίσης, η ομάδα «Carpe Diem» οργανώνει την Bike Art Vol. 2, μια εικαστική έκθεση, όπου επώνυμοι καλλιτέχνες του αστικού χώρου εμπνέονται και δημιουργούν για το ποδήλατο.

«Μάθε παιδί μου ποδήλατο»

Συγχρόνως, μια μοναδική έκθεση συλλεκτικών ποδηλάτων, που ανήκουν σε συλλέκτες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών.
Η δράση «Μάθε παιδί μου ποδήλατο» δίνει την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες να κάνουν τις πρώτες τους απόπειρες αφήνοντας πίσω τους τις βοηθητικές ρόδες, ενώ και οι μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου μπορούν να δοκιμάσουν ποδήλατα σε πραγματικές συνθήκες συμμετέχοντας στα test rides. Η ομάδα του MBike με την υποστήριξη της OTE-COSMOTE διοργανώνει ποδηλατάδες γύρω από την «Τεχνόπολις».

Με την προβολή της ταινίας «Dum Σπύρο Spero», μια παραγωγή της Monitor productions, το φεστιβάλ θα τιμήσει τη μνήμη του Σπύρου Παπαγιάννη και την προσφορά του στην αθλητική και τουριστική ποδηλασία.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που περνάνε οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, οι διοργανωτές του φεστιβάλ δε θα μπορούσαν αν μείνουν ασυγκίνητοι καλώντας σε συνεργασία με τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, τους επισκέπτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια συλλογής σχολικών ειδών για παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom