Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΒΟΥΛΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΟΤΙ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ...
Σε απόλυτο πολιτικό φιάσκο κατέληξε η πολυδιαφημισμένη προσπάθεια να εντοπιστούν και να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία. Η Βουλή ενημέρωσε ότι το αίτημα της απορρίφθηκε, μόνο που η απόρριψη  δεν έγινε σήμερα, αλλά πριν από δύο μήνες.
Τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν  ότι η Βουλή γνώριζε εδώ και πολύ καιρό την απόρριψη του αιτήματος και μάλιστα σε συγκεκριμένες φάσεις είχε λάβει ενημερώσεις από τις Ελβετικές Αρχές.
Στις 4 Απριλίου, ο τότε αντιπρόεδρος και αρμόδιος Επιτροπής, κ.Αργύρης, έστειλε στους Ελβετούς τις 233 εξουσιοδοτήσεις των βουλευτών, οι οποίοι ζητούσαν να ελεγχθεί αν υπάρχουν λογαριασμοί τους στη χώρα.
Στη συνέχεια, στις 11 Μαΐου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών, απαντά με σχετικό έγγραφο, ότι δεν μπορούν να δοθούν αυτά τα στοιχεία, δεν ξέρουν καν αν υπάρχουν λογαριασμοί και ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η επίσημη διπλωματική οδός.
Ακολούθησαν διάφορα e-mails ανάμεσα στη Βουλή και τους Ελβετούς, και στις 24 Ιουλίου, ήρθε στη Βουλή η τελική απάντηση. Οι Ελβετοί δεν μπορούν να δώσουν τα στοιχεία.
Εδώ και δύο μήνες λοιπόν, η απάντηση των Ελβετών για το πολυσυζητημένο θέμα των λογαριασμών, ήταν κλειδωμένηστα συρτάρια της Βουλής.
Η επίσημη απάντηση της Βουλής για το θέμα της καθυστέρησης, είναι ότι επειδή το Κοινοβούλιο είχε κλείσει, μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και η Επιτροπή δεν είχε  συνεδριάσει αυτό το διάστημα.
http://fimotro.blogspot.gr/
Read more: Go to TOP and Bottom