Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Προβόπουλος δημοσιοποίησε τη μείωση του μισθού του κατά 30% αλλά... κρατάει μυστικό τα πόσα παίρνει!!!!!


Επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi απέστειλε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, με την οποία τον ενημερώνει ότι αποφάσισε να μειώσει τον μισθό του κατά επιπλέον 30%.Η επιστολή τελείως τυχαία δημοσιοποιήθηκε αλλά... δεν γράφει πουθενά πόσα παίρνει ο εν λόγω  κύριος!
Μάλιστα για να συγκινηθεί ο κύριος  Draghi και ο κόσμος υπενθυμίζει ότι αυτοβούλως είχε ξαναμειώσει κατά 20% τις αποδοχές του στο τέλος του 2009!
Ξέχασε όμως να γράψει πόσα έπαιρνε και πόσα παίρνει τώρα μετά και τη δεύτερη μείωση.Αν αληθεύει σημερινό δημοσίευμα του antinews.gr/,ο κουβαρδάς αυτός κύριος έπαιρνε 25.000 ευρώ μηνιαίως και άρα τώρα πάει στα 17.500!!!!
Ακόμα και τώρα  δηλαδή παίρνει μηνιαίως όσα θα πάρει ένας συνταξιούχος σε τρία χρόνια,αν ζει!!!Και μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα δεν προχώρησε μόνος του σ' αυτή τη μείωση αλλά κατόπιν επιστολής του κυρίου Σταϊκούρα προ 10ημέρου.
Αυτά για να ξέρουμε ποιοι μας δουλεύουν φόρα παρτίδα!
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για την εξέλιξη των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα τελευταία χρόνια η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε σε μία σειρά από ενέργειες με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και γενικότερα του λειτουργικού κόστους.

Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 21% στη διετία 2010-2011 μέσα από περικοπές στις υπερωριακές αμοιβές και τα υπηρεσιακά ταξίδια, εξορθολογισμό των διαδικασιών προμηθειών και συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων (κατά περίπου 40%) καθώς και των θυρίδων/πρακτορείων.

Η παραπάνω μείωση στις δαπάνες επιτεύχθηκε παρόλο που στο ίδιο διάστημα οι αρμοδιότητες της Τράπεζας διευρύνθηκαν, τόσο λόγω των αυξημένων απαιτήσεων που οι συνθήκες οικονομικής κρίσης επέβαλαν, όσο και λόγω της ανάθεσης νέων καθηκόντων στην Τράπεζα της Ελλάδος (όπως π.χ. η εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων).

Τα τελευταία δύο χρόνια πετύχαμε σημαντική μείωση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας και συντάξεων κατά 14%.

Πέραν των ανωτέρω περικοπών και εξοικονομήσεων, με βάση τη νέα 3ετή επιχειρησιακή σύμβαση (που ισχύει από το Μάιο του 2012) οι μισθοί θα περικοπούν κατά επιπλέον 17% σε ετήσια βάση.

Aπό την 1.12.2009, τα μέλη του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής (στο οποίο συμμετέχουν ο Διοικητής και οι δύο Υποδιοικητές) περιέκοψαν αυτοβούλως τις αποδοχές τους κατά 20%.

Όλοι οι παραπάνω αριθμοί υποεκτιμούν το μέγεθος της προσπάθειας, αφού αποτυπώνονται σε ονομαστικούς και όχι σε πραγματικούς όρους.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει την προσπάθεια του ελέγχου των εξόδων. Σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισα να μειώσω τον μισθό μου κατά επιπλέον 30%, γεγονός που οδηγεί σε σωρευτική μείωσή του κατά 50% από το 2009. Οι δύο Υποδιοικητές θα πράξουν το ίδιο.

Πιστεύω ότι με αυτές τις σοβαρές και συνεχιζόμενες προσπάθειες ελέγχου των λειτουργικών δαπανών η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει το παράδειγμα στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom