Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τρεις άνδρες αναζητά η αστυνομία για το χτεσινό μακελειό στην Κρήτη με θύμα ένα 17χρονο παιδί


Με το ανθρωποκυνηγητό να είναι σε εξέλιξη για το εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ανδρων που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 17χρονου και τον σοβαρότατο τραυματισμό τριών ακόμα ατόμων στο Ροτάσι Μονοφατσίου αλλά και με την κηδεία του άτυχου παιδιού να αναμένεται να γίνει σήμερα, αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκεται επί ποδός στην ευρύτερη περιοχή του Μονοφατίου. 
Οι πληροφορίες εξάλλου αναφέρουν ότι η νεκροψία - νεκροτομή ολοκληρώθηκε αργά χθες τη νύχτα και σήμερα αναμένεται να κηδευτεί το άτυχο αγόρι που έχασε τη ζωή του χθες το μεσημέρι από ... πισώπλατη μαχαιριά. Την ίδια στιγμή ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στην περιοχή και ο φόβος βεντέτας δεν έχει κοπάσει ...

Με σημερινή της ανακοίνωση η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης αναφέρεται στο χθεσινό μακελειό στο Μονοφάτσι Ηρακλείου και στην άγρια δολοφονία του 17χρονου. Η σημερινή ανακοίνωση (που επιβεβαιώνει πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του prismanews.gr) αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: Θανάσιμος τραυματισμός 17χρονου ημεδαπού, ύστερα από συμπλοκή επτά (7) ημεδαπών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ροτάσι του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων Ηρακλείου.
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν επίσης τρία άτομα, ενώ σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων τριών ατόμων.
Χθες (21-09-2012) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ροτασίου του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, συνεπλάκησαν για μεταξύ τους διαφορές, συνολικά επτά (7) ημεδαποί, οι τέσσερις ηλικίας 39, 23, 24, 44 ετών και οι τρεις 17 ετών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 17χρονου, το σοβαρό τραυματισμό του 39χρονου και του 23χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό του έτερου 17χρονου.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω βρισκόμενοι σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ροτασίου του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, όπου διατηρούσαν ποιμνιοστάσια σε γειτονική έκταση, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο αγνώστου τύπου, ποιμενικές ράβδους και μαχαίρια με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου, τον σοβαρό τραυματισμό του 39χρονου και του 23χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό του έτερου 17χρονου.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία όπου και νοσηλεύονται, φρουρούμενοι ενώ οι λοιποί δράστες αναζητούνται.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
το ιστορικό 
Με μια πισώπλατη μαχαιριά φαίνεται ότι άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος 17χρονος χθες αργά το μεσημέρι στην αγροτική περιοχή του Πύργου Μονοφατσίου, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του prismanews.gr .
Η σωρός του 17χρονου που βρίσκόταν μέχρι αργά χθες τη νύχτα στο νεκροτομείου του ΠΑΓΝΗ φαίνεται ότι έδωσε στα πλαίσια της προανάκρισης όλα τα στοιχεία για την άγρια συμπλοκή ανάμεσα στις δύο οικογένειες μόνο και μόνο για τις κτηματικές διαφορές.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία ο 17χρονος δολοφονήθηκε από κάποιον που κρατούσε μαχαίρι και το θανατηφόρο χτύπημα το δέχτηκε στην πλάτη.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στο σημείο του μακελειού βρέθηκαν συνολικά 7 άτομα εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε και οι τρεις κατέληξαν στο νοσοκομείο. Μάλιστα μέχρι αυτή την ώρα και οι τρεις τραυματίες βρίσκονται τελικά εκτός κινδύνου και έχουν μεταφερθεί σε απλούς θαλάμους νοσηλείας.
Ψάχνουν για τρεις
Ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραμείνει στην ευρύτερη περιοχή του Μονοφατσίου αναζητώντας τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην άγρια συμπλοκή και ανάμεσα τους- οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι – βρίσκεται και ο δράστης του φονικού.
Η αστυνομία μέχρι αυτή την ώρα αναζητά έναν επίσης 17χρονο, έναν 42χρονο και έναν 24χρονο. Όλοι είναι ντόπιοι και ανήκουν στην άλλη οικογένεια με την οποία υπήρχε η διαμάχη για τα κτηματικά.
Δεν βρέθηκαν τα όπλα
Οι τρείς άνδρες από το μακελειό και μετά έχουν τραπεί σε φυγή και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν βρεθεί ούτε τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.
Ούτε πιστόλια, ούτε μαχαίρια αλλά ούτε και λοστάρια που χρησιμοποιήθηκαν δεν έχουν καταλήξει στα χέρια της αστυνομίας , κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό.
Κύκλοι αξιωματικών αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται οι τρεις άνδρες, ανάμεσα τους και ο φονιάς, να τα πήραν και να εξαφανίστηκαν, θεωρώντας ότι εξαφανίζουν έτσι και τα όποια στοιχεία.
Επεισοδιακή μεταφορά
Να υπενθυμίσουμε ότι όλα έγιναν ένα τέταρτο πριν τις 3 το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή έξω από το Πύργο Μονοφατσίου όταν άνδρες από τις δύο οικογένειες που είχαν κτηματικές διαφορές επί σειρά ετών συναντήθηκαν και έβγαλαν όπλα. Η συμπλοκή ήταν εξαιρετικά άγρια.
Από το σημείο μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα ένας νεκρός και τρεις τραυματίες. Πιο συγκεκριμένα τον νεκρό προσπάθησε να μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας ο θείος του παίρνοντας μαζί έναν ακόμα τραυματία από την ίδια οικογένεια. 
Ωστόσο ο άνδρας δεν άντεξε την πίεση αναφέρουν οι πληροφορίες, σταμάτησε στο χωριό και το δρομολόγιο προς το κέντρο υγείας συνέχισε άλλος συγχωριανός.
Όσο για τους άλλους δύο τραυματίες από το σημείο του μακελειού, το έναν τον μετέφερε ο πατέρας του που ήταν στη συμπλοκή ενώ τον άλλο τον μετέφερε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε και πήγε στο σημείο, αναφέρουν οι πληροφορίες.
Από τη στιγμή ωστόσο που συγκεντρώθηκαν όλοι έξω από το Κέντρο Υγείας του Χάρακα άρχισε να δημιουργείται μια τεράστια αναστάτωση και ένας τρομακτικός πανικός μια και τα πνεύματα ήταν εξαιρετικά οξυμένα. Από εκείνη την ώρα και μετά το χωριό είναι ζωσμένο από αστυνομικούς ενώ ακόμα και κατά τη μεταφορά και νοσηλεία των τραυματιών επελέγησαν διαφορετικά νοσοκομεία έτσι ώστε να μην συναντηθούν τα δύο σόγια. Να σημειώσουμε ότι και οι δύο οικογένειες που εμπλέκονται στο μακελειό μένουν στο Ροτάσι, ένα χωριό δίπλα στον Πύργο ενώ στη συμπλοκή υπήρχαν άτομα και από διπλανό χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom