Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Επιβεβαίωσε η ΕΛ.ΑΣ. τη σύλληψη του "δράκου" της Πάρου


Η βάρβαρη επίθεση σε βάρος της 15χρονης κοπέλας στην Πάρο πριν από δύο εβδομάδες,που συγκλόνισε το πανελλήνιο, εξιχνιάστηκε πλήρως σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ.

Οπως γράψαμε και νωρίτερα δράστης,ο οποίος και ομολόγησε,είναι ο 21χρονος Πακιστανός,που από προχτές ήταν ο υπ' αριθμόν 1 ύποπτος και εργάζονταν σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Χρυσή Ακτή της Πάρου,πολύ κοντά στο σημείο που έγινε η βάναυση κακοποίηση της κοπέλας.Και τα δύο δείγματα DNA,που ελήφθησαν από το δράστη ταυτοποιήθηκαν με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα ρούχα και το σώμα της 15χρονης.

Η άτυχη Μυρτώ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο,ενώ ο δράστης μεταφέρεται αυτή την ώρα με το πλοίο στον αρμόδιο εισαγγελέα της Σύρου.

Για το θέμα κάνει δηλώσεις αυτή την ώρα ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ.(παρουσία του υπουργού κυρίου Δένδια),o οποίος επιβεβαιώνει όσα γράψαμε νωρίτερα εδώ.

Ο εκπρόσωπος κάνει λόγο για αλλοδαπό άντρα ηλικίας 21 χρόνων από το Πακιστάν,συμπλήρωσε δε ότι τα αίτια της άγριας κακοποίησης σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη είναι το κινητό της τηλέφωνο! Ισχυρίστηκε ότι εντόπισε στα βράχια τη μικρή κοπέλα που άκουγε μουσική και επιχείρησε να της κλέψει το κινητό. Η νεαρή κοπέλα αντιστάθηκε και τότε εκείνος της χτύπησε το κεφάλι στα βράχια. Η μικρή συνέχισε να αντιστέκεται και ο δράστης σε κατάσταση αμόκ συνέχισε να τη χτυπά χωρίς έλεος...

Ο 21χρονος έχει υποδείξει το σημείο κοντά στα βράχια που σύμφωνα με την ομολογία του, έσπευσε να ξεφορτωθεί το κινητό της 15χρονης ενώ αστυνομικοί σπεύδουν να το εντοπίσουν.



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας
«H Ελληνική Αστυνομία μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση της σοβαρής κακοποίησης της 15χρονης ημεδαπής στο νησί της Πάρου.

Δράστης είναι ένας είκοσι ενός έτους αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.

Σας υπενθυμίζω ότι το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουλίου είχε βρεθεί κακοποιημένη στην περιοχή της παραλίας της Νέας Χρυσής Ακτής, στην Πάρο, η 15χρονη ημεδαπή, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Από την πρώτη στιγμή είχαν μεταβεί στην Πάρο, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, κλιμάκια Αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης είχαν ληφθεί και δείγματα βιολογικού υλικού από τα ρούχα της ανήλικης.

Οι αστυνομικές έρευνες, μεταξύ των άλλων, είχαν επεκταθεί και στα άτομα, τα οποία αναχώρησαν τις επόμενες ημέρες από το νησί με διάφορες προφάσεις.

Μεταξύ των ατόμων αυτών ήταν και τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα της περιοχής Νέας Χαλκηδόνας και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ένας από τους προσαχθέντες και συγκεκριμένα ο είκοσι ενός έτους Πακιστανός ομολόγησε κατά την εξέτασή του την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.

Από το δράστη ελήφθη βιολογικό υλικό, το οποίο μετά από εξέταση στο Βιολογικό Εργαστήριο DΝΑ της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών ταυτοποιήθηκε με το βιολογικό υλικό από τα ρούχα της ανήλικης.

Ο δράστης οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου. Όπως εξακριβώθηκε ήταν παράνομα στη χώρα, όπως και οι δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι για το λόγο αυτό, οδηγούνται επίσης στον Εισαγγελέα Σύρου.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και επικοινώνησαν στην τηλεφωνική γραμμή της Ασφάλειας Αττικής που είχε δοθεί στη δημοσιότητα.»

Πως βρέθηκε η Αστυνομία στα ίχνη του δράστη
Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Πάρου κοντά στο σημείο που η μικρή Μυρτώ βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη.

Οι αρχές βρέθηκαν στα ίχνη του, όταν ο εργοδότης του νεαρού αλλοδαπού κατήγγειλε στην αστυνομία πως λίγες μέρες μετα την επίθεση ο 21χρονος ζήτησε να πληρωθεί αφού σκόπευε να εγκαταλείψει το νησί προφασιζόμενος προσωπική του υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας θεώρησε ύποπτη τη συμπεριφορά του νεαρού και προσέφυγε στην αστυνομία όπου διηγήθηκε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο δωμάτιο που διέμενε ο αλλοδαπός και που είχε εγκαταλείψει άρον άρον αφήνοντας πίσω του προσωπικά αντικείμενα. Από αυτά έλαβαν δείγμα DNA το οποίο σε πρώτη φάση ταυτοποιήθηκε με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στην ανήλικη.

Oι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη από πληροφορίες που έδωσαν οι συμπατριώτες του στις αρχές καθώς και από το σήμα του κινητού του τηλεφώνου. Μετά την προσαγωγή του υπόπτου ελήφθη δεύτερο δείγμα DNA το οποίο επίσης ταυτοποιήθηκε με τα ευρήματα στο σώμα της μικρής Μυρτούς.

4 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Και τι θα τον κάνουν τωρα;;;;;;
Θα τον εχουν απλώς να τον ταιζουν....

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου κανονικά κρέμασμα θέλει αλλά από το να τσακίσει κι άλλο παιδάκι προτιμότερο να σιτίζεται από το δημόσιο κι αυτός,όπως κι άλλοι άλλωστε....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Δεν καταλαβες φιλε μου, να τον τσακισουν αυτον....

zeidoron dtsoukas είπε...

Ο νομικός μας πολιτισμός βλέπεις!!!
Διάβασε τι έγραφα πριν δυόμιση χρόνια:Τα ισόβια αποδίδουν πραγματικά δικαιοσύνη;

Read more: Go to TOP and Bottom