Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ανθρωποκυνηγητό στην Κυλλήνη για τη σύλληψη δραστών θρασύτατης αλλά αποτυχημένης ληστείας


Τα χρήματα που είχε μέσα το φορτηγάκι της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ επιχείρησαν να αρπάξουν δύο ληστές στο λιμάνι της Κυλλήνης πριν απο λίγη ώρα,σύμφωνα με πληροφορίες του ileiapost.gr.

Οι δύο άνδρες αφού ακινητοποίησαν με καλάσνικοφ το φορτηγάκι της χρηματαποστολής,που μόλις είχε βγει από το καράβι,έκοψαν με οξυγόνο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου για να φθάσουν στο θωρακισμένο χώρο που ήταν τα χρήματα.

Ομως η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας απέτρεψε τη ληστεία και οι δράστες διέφυγαν προς την περιοχή του Κάστρου,χωρίς να πάρουν κανέναν όμηρο σ' αντίθεση με όσα έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες.

Οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών ενώ έχει ενημερωθεί και το αρχηγείο της ΕΛ.ΛΑΣ,που στέλνει ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του περιστατικού αυτού, τον εντοπισμό των δραστών και την σύλληψή τους.

Θρασύτατοι οι δύο δράστες πλην όμως δεν κατάφεραν να πάρουν όμηρο μία γυναίκα, ενώ το επιχείρησαν γιατί αντέδρασαν αστραπιαία οι άνδρες της Αστυνομίας ενώ επίσης δεν κατάφεραν να πάρουν και τα χρήματα αφού η πόρτα που οδηγούσε στο θάλαμο του οχήματος όπου φυλάσσονταν δεν κάμφθηκε ούτε από το οξυγόνο.

Για σκηνικό τρόμου μιλάει το http://ilialive.gr/ και δίνει περισσότερες πληροφορίες για τη ληστεία

Σκηνές που όμοιές τους δεν έχουμε ξαναζήσει στην Ηλεία, εκτυλίχθηκαν λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι της Κυλλήνης. Πολυμελής ομάδα ληστών επιτέθηκε σε
θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής που λίγο νωρίτερα είχε βγει από το πλοίο της γραμμής για την Κυλλήνη.

Αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τους ληστές να τους σημαδεύουν με όπλα, καραμπίνες, αυτόματα και καλάσνικοφ, περιέγραψαν στην κάμερα του ilialive.gr (video αργότερα) τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν. Οι ληστές με ελιγμούς μπήκαν μπροστά από το όχημα της χρηματαποστολής και έκλεισαν το δρόμο.
Επιτέθηκαν στο όχημα με λοστούς, σπάζοντας αρχικά τις βαλβίδες των ελαστικών και κλατάροντας τα. Στη συνέχεια και μπροστά τα έκπληκτα μάτια των περίοικων ανέβηκαν χρησιμοποιώντας μεταλλική σκάλα πάνω στην οροφή του βαν και άρχισαν να πυροβολούν για να τρομάξουν τους δύο υπαλλήλους σεκιούριτι που ήταν μέσα σε αυτό. Προκάλεσαν φθορές αλλά δεν κατάφεραν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να αποσπάσουν χρήματα.
φωτό από ilialive.gr
Έφυγαν αποκλείοντας το δρόμο σε κομβικό σημείο προκαλώντας πανικό, βάζοντας φωτιά σε ένα Daihatsu Terios στο οποίο μέσα είχαν φορτωμένη συσκευή οξυγόνου. Το σχέδιο πήγε στραβά και έφυγαν προς την περιοχή του Κάστρου όπου περίμεναν οι συνεργοί τους με δύο αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom