Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Στουρνάρας,Σταϊκούρας και Τρόικα παίρνουν το δρεπάνι για να θερίσουν ξανά μισθούς,συντάξεις,εφάπαξ!

Πειθήνια όργανα των αφεντικών τους οι κυβερνήτες μας αποφάσισαν πρώτα να πάρουν νέα μέτρα περαιτέρω εξαθλίωσης του λαού και μετά (ζήσε Μάη να φας τριφύλλι) να ζητήσουν επαναδιαπραγμαύτευση!Βέβαια τυπικά διαφωνεί ο Βενιζέλος αλλά ποιος τον πιστεύει αφού ο ίδιος είναι ο πρωτεργάτης δύο μνημονίων και της όλης κατάστασης που μας έφερε ως εδώ.
Είναι απορίας άξιον πως μπορεί να είναι τόσο ανάλγητοι κι απάνθρωποι;
Πως είναι δυνατόν να πιστεύουν στ' αλήθεια πως μια νηστική αγελάδα μπορεί να κατεβάζει γάλα επ' άπειρον;Χωρίς μισθό,χωρίς σύνταξη,να σου βάζουν χαράτσια στα χαράτσια χωρίς έλεος;
Από που μωρέ θα τα πάρετε;
Αλλά το πλέον ανησυχητικό,που τρομάζει τον κάθε νοήμονα άνθρωπο,είναι αυτή η απάθειά τους απέναντι στο ενδεχόμενο μιας κοινωνικής έκρηξης,που εάν συμβεί δεν θα χάσουν μόνο τις θεσούλες τους αλλά και τα κεφάλια τους!
Δεν πάει άλλο κύριοι κι αυτό φαίνεται από μια βόλτα σε όποιον εμπορικό δρόμο,όποιας πόλης εσείς διαλέξετε.Συνεχόμενα λουκέτα,ερημιά,ένα νεκρό τοπίο στο μέσον των πόλεων,που αντικατοπτρίζει την οικτρή οικονομική κατάσταση των υπηκόων σας.
Να είστε σίγουροι ότι δεν θα προλάβει να σας κρίνει η ιστορία,θα σας συλλάβει,θα σας κρίνει και θα σας καταδικάσει ο ίδιος ο λαός,στον οποίο ασελγείτε  ξεδιάντροπα τρία χρόνια τώρα!
Ζείδωρον

Στις 14:00 το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής του, Χρήστος Σταϊκούρας θα καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ). Και πρέπει να βρουν τα μέτρα μέσω των οποίων το κράτος θα εξοικονομήσει 11,5 δισ. ευρώ.

Και ο μεγάλος γρίφος δεν είναι άλλος από το πως θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούν οι δανειστές χωρίς να μπει νέο μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις. Οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν σαφές ότι δε θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία, που δεν αντέχει άλλο.

«Η διαπραγμάτευση, τώρα αρχίζει» είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών και έδωσε μια... ιδέα για το τι μας περιμένει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Γιατί μέχρι τότε το πολύ θα έχει κλειδώσει το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. που έχει ψηφίσει η Βουλή και καλείται τώρα να εφαρμόσει η κυβέρνηση Σαμαρά, με τους δανειστές να εξακολουθούν να απειλούν με χρεοκοπία.

Όμως ο Γιάννης Στουρνάρας, ο άνθρωπος που καλείται να λύσει το γρίφο, δε δεσμεύτηκε για τίποτα. Κι αυτό λέει πολλά!

Στόχος της κυβέρνησης είναι ό,τι μέτρα ληφθούν, να μην αγγίξουν τα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.

Τις προηγούμενες μέρες, ο υπουργός Οικονομικών είχε συνεχείς συσκέψεις με εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και όπως αναφέρει δημοσίευμα των Νέων, έχει διαμορφωθεί μια βάση συμφωνίας.

Η συμφωνία αυτή, αναφέρει το δημοσίευμα, προβλέπει την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ και δραστικές περικοπές στο εφάπαξ, κυρίως στις περιπτώσεις όπου ασφαλισμένοι λάμβαναν τη συγκεκριμένη παροχή με λιγότερα από 25 χρόνια εργασιακού βίου ή Ταμεία όπου το εφάπαξ υπερβαίνει το ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί.
Αντίστοιχες παρεμβάσεις σχεδιάζονται και στο μέτωπο των συντάξεων, στον βαθμό που αυτές δεν αντιστοιχούν στις εισφορές.

Υπάρχουν όμως και μέτρα που εξετάζονται αλλά προκαλούν αντιδράσεις. Όπως: περικοπές στις συντάξεις πάνω από τα 1.400 ευρώ με πλαφόν ανώτερης σύνταξης 2.300 ευρώ, περικοπή 30 ευρώ από τις συντάξεις του ΟΓΑ , κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης, πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πακέτο των μέτρων. Γιατί έτσι, η τρόικα θα ολοκληρώσει πιο γρήγορα την έκθεσή της κι αν η Ελλάδα πάρει το ΟΚ, θα βάλει και χρήματα στα ταμεία της με την εκταμίευση της νέας δόσης.
Χρήματα που έχει μεγάλη ανάγκη, αφού τα ταμειακά αποθέματα είναι μηδενικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν ξεπεράσει τα 6,6 δισ. ευρώ και στις 20 Αυγούστου λήγει ομόλογο 3,2 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλο το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία... ανάγκης των τριών αρχηγών – Το τηλεφώνημα Σαμαρά στον Ρομπάι – Επεισόδιο Βενιζέλου-Στουρνάρα

3 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ετσι όπως τα λες είναι Δημητρη μου! Το θέμα είναι κάποιος που θα αποφασίσει να "φυγει" να πάρει και έναν έστω απο αυτούς μαζί του...

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου γιατί να αποφασίσουμε να φύγουμε εμείς και να μην αποφασίσουμε να "φύγουμε" αυτούς;
Αρκετά πια δεν πάει άλλο,ρήμαξαν τον τόπο και δεν δείχνουν να 'χουν πάρει χαμπάρι τίποτα.Τόσο χοντρόπετσοι,τόσο αναίσθητοι πια;

gitsanas είπε...

Δεν έχουμε κάτι άλλο να σας δώσουμε ΚΥΡΙΟΙ!!!!
Δεν έχουμε κάτι άλλο να μας πάρετε ΚΥΡΙΟΙ!!!
Μας πήρατε τις δουλειές μας και μείναμε άνεργοι, πήρατε τους μισθούς μας, πήρατε τις συντάξεις των γονιών μας που στραβογέρασαν πριν την ώρα τους δουλεύοντας στα χωράφια, στις οικοδομές, σκουπίζοντας σκάλες για να ζήσουν αξιοπρεπή γεράματα.
Πήρατε ή μάλλον ΚΛΕΨΑΤΕ τα όνειρα των παιδιών μας.
Πήρατε ΖΩΕΣ...
Πήρατε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας.
Τι άλλο θέλετε πιά;
Τι παραπάνω;
Δεν έχουμε να σας δώσουμε ΤΙΠΟΤΕ άλλο.
Μόνο πόνο, απόγνωση, οργή!!!!

Read more: Go to TOP and Bottom