Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Κυβερνητικό σχέδιο για σκούπα στο Δημόσιο


Με δίκες - εξπρές για επίορκους υπαλλήλους και μια εναλλακτική πρόταση για εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στους οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν θα επιδιώξει η κυβέρνηση να περικόψει θέσεις εργαζομένων στο Δημόσιο.

Μέχρι αύριο το οικονομικό επιτελείο πρόκειται να στείλει στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη μια λίστα με μέτρα τα οποία - κατά την κυβέρνηση - θα επιφέρουν περικοπές μεγαλύτερες από τον στόχο των 11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και οι ενδεχόμενες ενστάσεις, είτε των κυβερνητικών εταίρων είτε της τρόικας, για κάποια από αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση εστιάζει στο ζήτημα της άμεσης δίωξης των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων επιχειρώντας να δημιουργήσει, εκτός των άλλων, και ένα «επικοινωνιακό αντίβαρο» στα επώδυνα μέτρα.
Σήμα για μαζικές απολύσεις τους αμέσως επόμενους μήνες όσων δημοσίων υπαλλήλων πρωταγωνιστούν ή εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς έστειλε χθες ο Πρωθυπουργός, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με βασικό αντικείμενο τις προτάσεις για τη συμπλήρωση του «πακέτου» των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί έως το τέλος Αυγούστου.
Η βασική γραμμή της κυβέρνησης είναι πως η ταχεία αποπομπή των επίορκων υπαλλήλων θα αποτελέσει δείγμα γραφής τόσο προς την τρόικα όσο και προς την ελληνική κοινωνία και, παράλληλα, θα διασώσει αντίστοιχες θέσεις για έμπειρους και ενσυνείδητους υπαλλήλους που κινδυνεύουν να βρεθούν μετέωροι.
Ταυτόχρονα με τις κινήσεις αυτές η κυβέρνηση - παρά τις αντιδράσεις των άλλων κυβερνητικών εταίρων - φέρνει οριστικά στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο.

Πηγή: tanea.gr, 9/8/2012

NEWS PRESS AGRINIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom