Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

"Ξέχασαν" τους Έλληνες στρατιωτικούς στο Κόσσοβο! Επιστολή κόλαφος!


Τα όσα αναφέρουν σε επιστολή τους στελέχη που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κοσσόβου,είναι απίστευτα και αποδεικνύουν με πόση αδοαφορία και προχειρότητα αντιμετωπίζει η Πολιτεία τους στρατιωτικούς της.

Τώρα,αποκαλύπτουν με την επιστολή τους, τους έχουν …ξεχάσει στο Κόσσοβο! Κυριολεκτικά.

Η δύναμη στο Κόσσοβο αλλάζει κάθε έξι μήνες. Έχουν συμπληρωθεί 7,5 μήνες κι όμως ακόμη τίποτα δεν έχει γίνει για τον επαναπατρισμό τους.
Κι όχι μόνο αυτό. Έχουν “κόψει” όλες τις άδειες και υπήρξε περίπτωση στρατιωτικού ο οποίος για να πάρει άδεια και να παντρευτεί του ζητήθηκε βεβαίωση …από τον ιερέα!

Όλη η επιστολή όπως της έστειλαν στον ΣΥΣΜΕΔ:


«Αγαπητοί συνάδελφοι. Σε συνέχεια προτεραίας επιστολής μας, την οποία δημοσιεύσατε και σας ευχαριστούμε πολύ, σας γνωρίζουμε τα εξής: Υπηρετούμε στην ΕΛΔΥΚΟ και αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε, εκ νέου, μαζί σας, σχετικά με τον επαναπατρισμό των στελεχών που συγκροτούν τη Δύναμη, καθώς είστε ίσως ο μόνος φορέας που μπορεί να βοηθήσει.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των στελεχών που συγκροτούν την παραπάνω Δύναμη έχει ήδη συμπληρώσει 7 1/2 μήνες στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ ο προβλεπόμενος χρόνος παραμονής ήταν μέχρι 6 μήνες, με πιθανή ημερομηνία επαναπατρισμού το διάστημα από 16 μέχρι 20 Ιουνίου 2012.

Μέχρι σήμερα που σας γράφουμε αυτή την επιστολή κανένας από τους προϊσταμένους Σχηματισμούς δεν μας έχει ενημερώσει για την ημερομηνία επαναπατρισμού μας, αγνοώντας μας τελείως και δίχως να λαμβάνεται υπ ́ όψιν ότι όσοι συγκροτούν τη Δύναμη επέλεξαν να το κάνουν με την προοπτική ότι θα παραμείνουν 6 μήνες, προγραμματίζοντας ανάλογα τις οικογενειακές και προσωπικές τους υποχρεώσεις.

Επιπλέον από το Μάιο 2012 μετά από τροποποίηση της ΠαΔ 2-31/2011/ΓΕΣ/ΔΙΧΕΑ καταργήθηκε η χορήγηση των πενθήμερων αδειών οι οποίες λαμβάνονταν κάθε 40 - 45 μέρες, οι οποίες συνέβαλαν στην αποφόρτιση και στην τόνωση του ηθικού του προσωπικού. Υπάρχει μόνο η δυνατότητα να λάβει άδεια κάποιος μόνο για σοβαρό λόγο προσκομίζοντας αντίστοιχα δικαιολογητικά (συνάδελφος για να λάβει άδεια για τέλεση γάμου προσκόμισε βεβαίωση από τον ιερέα της ενορίας!!!).

Το ότι είμαστε εθελοντές όσοι υπηρετούμε στις Ειρηνευτικές Αποστολές δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να καταργεί τις προσωπικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις - ανάγκες και να αμφισβητεί την αξιοπρέπεια μας».
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom