Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Στις φυλακές οδηγείται ο «δράκος» της Πάρου


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Πακιστανός που συνελήφθη για την κακοποίηση της ανήλικης στην Πάρο. Πλέον ο 21χρονος αναμένεται να επιστρέψει από τη Σύρο στον Πειραιά προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές....

Για τη μεταφορά του 21χρονου στον εισαγγελέα, το απόγευμα της Κυριακής, η Αστυνομία σκηνοθέτησε μια μίνι παράσταση προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο επεισόδιο. Ετσι τον 21χρονο Πακιστανό υποδύθηκε νεαρός αστυνομικός. Καλύπτοντας το πρόσωπό του και, υποτίθεται, προσαγόμενος από συναδέλφους του βγήκε από την κύρια πύλη του Αστυνομικού Τμήματος όπου ανέμεναν φωτογράφοι αλλά και πολίτες. Ταυτόχρονα, από άλλη έξοδο, ο πραγματικός δράστης μεταφερόταν στο Δικαστικό Μέγαρο.

«Ο εντολέας μου ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε μεταμέλεια και τη συντριβή του για το αδίκημα που διέπραξε, τονίζοντας επίσης ότι δεν ζητά την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού», δήλωσε η συνήγορός του που διορίστηκε αυτεπάγγελτα.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, με ολόκληρο το πρόσωπό του καλυμμένο από μία μαύρη κουκούλα (full-face) αλλά και τρεις αστυνομικούς να τον «σκεπάζουν» με τα σώματά τους, o 21χρονος Πακιστανός, μεταφέρθηκε στις 11.00 το πρωί της Τρίτης από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Σύρου ενώπιον του ανακριτή.

Οι δικαστικές Αρχές αντιμετώπισαν δυσκολίες στον ορισμό δικηγόρου υπεράσπισης του νεαρού, καθώς, επικαλούμενοι τις θερινές διακοπές, οι περισσότεροι αρνούνταν να αναλάβουν την υπόθεσή του. Τελικά, σήμερα το πρωί, συνήγορος του 21χρονου ορίστηκε μία δικηγόρος από την Μύκονο.
Ο «δράκος» της Πάρου εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου σε σπίτι στη Νέα Χαλκηδόνα και ενώ είχε ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες επιστροφής στο Πακιστάν, δημοσία δαπάνη μάλιστα, κάνοντας χρήση των σχετικών δυνατοτήτων.

Μαζί του, στο ίδιο σπίτι, συνελήφθησαν ακόμη δύο συμπατριώτες του για παράνομη είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα. Στις 20:30 το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Πακιστανός μεταφέρθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο νεαρός ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι αρχικό του κίνητρο ήταν να αρπάξει το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας.
Σύμφωνα δε με πηγές της αστυνομίας ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι όταν πλησίασε την κοπέλα, αντέδρασε και εκείνος χτύπησε το κεφάλι της στα βράχια με αποτέλεσμα να την αφήσει αναίσθητη. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, ενώ όπως είπε πέταξε το τηλέφωνο της 15χρονης σε θάμνους.

Παρήγγειλε ντελίβερυ, κατήγγειλε ξυλοδαρμό.
Χθες, στη Σύρο μετέβη εσπευσμένα ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει καταγγελία του 21χρονου ότι ο αστυνομικός που τον φρουρεί μαζί με έναν ντελιβερά τον χτύπησαν άσχημα στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 21χρονου προς τον διοικητή Ασφαλείας της Σύρου, το βράδυ της Κυριακής και ενώ είχε παραγγείλει φαγητό απ' έξω, εμφανίστηκε στο κελί όπου κρατείτο ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που δέχθηκε την παραγγελία φέρνοντάς του το φαγητό και ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε ο νεαρός Πακιστανός, σε συνεργασία με τον αστυνομικό – φρουρό τον ξυλοκόπησαν.

Μετά τις καταγγελίες του Πακιστανού ο αξιωματικός υπηρεσίας προχώρησε σε έγγραφη αναφορά και έτσι οι δύο καταγγελθέντες πέρασαν όλο το βράδυ σε διπλανό κελί με τον δράστη.
Ωστόσο, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Πακιστανό διέγνωσε εκδορές και εκυχμώσεις στο πρόσωπό του, οι οποίες σύμφωνα με την έρευνά του θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί σε πρότερο χρόνο.

Ετσι, το μεσημέρι της Δευτέρας, και κατόπιν εισαγγελικής εντολής, αστυνομικός φρουρός και ντελιβεράς αφέθησαν ελεύθεροι. Ωστόσο η καταγγελία του Πακιστανού εξόργισε εκ νέου την τοπική κοινωνία και έξω από το αστυνομικό τμήμα συγκεντρώθηκαν πολίτες για να διαμαρτυρηθούν.
Την ίδια στιγμή, η 15χρονη εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της στην Εντατική του Νοσοκομείου Αττικό. Παραμένει διασωληνωμένη και οι θεράποντες ιατροί της χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας της, κρίσιμη πλην ελεγχόμενη.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα περάσει καλά εκεί μέσα το γουρούνι.

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλτατε τη ζημιά την έκανε,οπότε ότι και να πάθει λίγο θα 'ναι.
Δεν σε προβληματίζει που κρύβουν το πρόσωπό του και που ξαφνικά από 21χρονος έγινε 19χρονος και πάει στις φυλακές ανηλίκων;

Read more: Go to TOP and Bottom