Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τα νέα μέτρα «φωτιά» που θα προτείνει στους αρχηγούς το πανέξυπνο παλικάρι του υπουργείου Εργασίας


Δεκαπέντε μέτρα – φωτιά συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, από μειώσεις σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα θα περιλαμβάνει η πρόταση που αναμένεται να παραδώσει μετά το Δεκαπενταύγουστο, στους πολιτικούς αρχηγούς, το πανέξυπνο παλικάρι του υπουργείου Εργασίας,που απέσπασε και τα εύσημα δημοσίως από τον Στουρνάρα για την πολύτιμη βοήθειά του στο σακάτεμα των Ελλήνων!

Η ατζέντα μέτρων του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει:
*Προτάσεις για αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη από 15 σε 20 έτη
*Ελέγχους για τήρηση των πλαφόν που ισχύουν
*Κατάργηση 13ης- 14ης επικουρικής
*Σύνδεση καταβολής προνοιακών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
*Αναδρομική μείωση στα εφάπαξ έως και 45%
*Εκτός από αυτά τα 15 μέτρα θα περιέχονται και αλλά κοστολογημένα εναλλακτικά σενάρια που προβλέπουν κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις!

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι μειώσεις θα ξεκινήσουν από τις συντάξεις των 700 ευρώ και θα εφαρμοστούν στο σύνολο του ποσού.

Aναλυτικά:
*Για συντάξεις από 700 έως 1.000 ευρώ προβλέπεται μείωση 2%
*Για συντάξεις από 1.001 έως 1.300 ευρώ μείωση 3%
*Για συντάξεις από 1.301 έως 1.600 ευρώ μείωση 5%
*Για συντάξεις από 1.601 έως 2.000 ευρώ μείωση 10%
*Για συντάξεις από 2.000 ευρώ και πάνω μείωση 15%
Σε ότι αφορά στις διπλές συντάξεις, το κυριότερο σενάριο κάνει λόγο για περικοπή του 35% της δεύτερης σύνταξης που λαμβάνουν 380.000 συνταξιούχοι!

Τέλος, στη λίστα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και η πρόταση μείωσης των κατώτατων συντάξεων του ΟΓΑ, η οποία ωστόσο «σκοντάφτει» στην άρνηση των πολιτικών αρχηγών.

Απορία:
Πόσο μυαλό δηλαδή χρειάζεται,πόσα πτυχία πρέπει να 'χεις για να κόβεις συνεχώς μισθούς,συντάξεις,επιδόματα και θέσεις εργασίας αλλά να μην προτείνεις έστω μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της χώρας που να πείθει βρε αδερφέ ότι θα αποδώσει καρπούς;

1 σχόλιο:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

ΟΧΙ! Να μας απαντήσει κάποιος ,πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβουν οι οικονομικοί εγκέφαλοι ,ότι με μισθούς πείνας, εισοδήματα στο ναδίρ, πως θα κινηθεί η αγορά για να παράγει φόρους και έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία ;
Να μας το πούν εδώ και τώρα οι..κατασκευαστές των μέτρων.
ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ....

Read more: Go to TOP and Bottom