Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Καταιγίδα στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή σαρώνει τα πάντα (Φωτο και βίντεο)

Καταστροφές σε καλλιέργειες από το χαλάζι,πτώσεις δέντρων,διακοπές ρεύματος και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων

Προβλήματα προκαλεί το μπουρίνι στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή με την ισχυρή βροχόπτωση να συνεχίζεται ασταμάτητα. Από τις πρώτες πληροφορίες καταγράφονται πτώσεις δένδρων μ’ ένα μάλιστα στο χώρο του Νοσοκομείου να πέφτει πάνω σε σταθμευμένο όχημα προκαλώντας του ζημιές. Πτώσεις δένδρων υπήρξαν και σε πολλά σημεία της ευρύτερης περιοχής (όπως στο δρόμο μεταξύ Αμπελίων και Αγίου Βλασίου και στο δρόμο μεταξύ Μπουζι και Λεύκας Αγρινίου). Εξάλλου υπάρχουν κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων, για παράδειγμα στην οδό Φιλλελήνων και Στράβωνος.
Video: Αντικείμενα σε μπαλκόνι παρασέρνονται από τον αέρα
Χαρακτηριστικό ερασιτεχνικό βίντεο που  δείχνει αντικείμενα σε μπαλκόνι στο κέντρο της πόλης να παρασέρνονται προς… πασα κατεύθυνση.

Ζημιές σε ελιές και αμπέλια στο Ρίβιο
Προβλήματα και σε καλλιέργειες προκάλεσε η σημερινή κακοκαιρία. Μάλιστα από τις πρώτες πληροφορίες η χαλαζόπτωση που κατά τόπους ήταν ιδιαίτερα έντονη προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες στην περιοχή του Ριβίου. Το χαλάζι («είχε μέγεθος… καρυδιού» μας ανέφερε αγρότης) διήρκεσε εικοσάλεπτο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ελιές και αμπέλια.

Από τη χαλαζόπτωση πάντως και τη σφοδρή καταιγίδα έχουν βουλώσει δεκάδες φρεάτια κυρίως σε Άγιο Γεώργιο, Άγιο Δημήτριο και γενικά το νότο του Αγρινίου ενώ συνεργεία του δήμου με τις αυτοκινούμενες σκούπες έχουν βγει για να καθαρίσουν.Ο αντιδήμαρχος κ. Σφυρρής έχει ειδοποιήσει και τη ΔΕΥΑΑ να βγάλει ένα συνεργείο στην πόλη ενώ… αναμένεται και άλλη βροχή αργότερα.
http://www.agrinionews.gr/

Δυνατή βροχή,αέρας,χαλάζι και διακοπές ρεύματος στο Καινούργιο
Ξαφνική καταιγίδα με χαλαζόπτωση, ξέσπασε πριν από λίγο στις 4 μ.μ. στο Καινούργιο Αγρινίου!Η κακοκαιρία ήταν εντονότερη στα ορεινά και στην ευρύτερη βοριοανατολική Παρατριχώνια περιοχή.Από την έναρξη της μπόρας παρατηρούνται συχνές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.


 Η διάρκεια της χαλαζόπτωσης και ο δυνατός αέρας στο Καινούργιο ευτυχώς κράτησαν λίγο…προξένησαν όμως σημαντικές ζημιές σε δέντρα και σε άλλες εποχιακές καλλιέργειες.
Μέχρι τώρα βρέχει καταρακτωδώς…  








ΠΙΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

Κι εκεί που έσκαγες το μεσημέρι κι έψαχνες στο πατάρι να ξεθάψεις τον ξεχαρβαλιασμένο ανεμιστήρα παρατηρείς τα πρώτα σύννεφα...
Ρε αει στο διάολο λές να βρέξει... Μπα, που τέτοιο πράμα Αυγουστιάτικα ... Οι ντόπιοι δε σε διαφωτίζουνε και πολύ, μπορεί να το πάει κατά τη Μακρυνεία, μπορεί όμως να μας το ρίξει και κατακέφαλα, κι η γη διψάει γιατί καιρό έχει να βρέξει στo χωριό, και μεις δε μάθαμε ποτέ μας να ξεχωρίζουμε τον καιρό και κατα που το πάει...
Βγήκα να πιώ καφέ απογευματινό πυκνώνανε τα σύννεφα πάνω απ’ το κεφάλι μου, είδα και τις πρώτες αστραπές, είπα εγώ ο προφέσορας "αργεί να ακουστεί η βροντή, άρα απομακρύνεται", τον κακό μου τον καιρό,- κάπου το είχα ακούσει αυτό - κι ανάθεμα κι αν κατάλαβα τι θέλει να πει δηλαδή... Κι εκεί που έχω καθίσει στο μπαλκόνι και προσπαθώ να συνδεθώ στο διαδίκτυο αρχίζει να σκίζεται ο ουρανός και να σείεται ο τόπος απ’ τη βροντή (αυτή που αργούσε να ακουστεί). Κι ανοίγει κι ο ουρανός, κι αρχίζει να μας μπουγελώνει κανονικά, και να τρέχει ο καφετζής να κατεβάσει τη τέντα και να τρέχουνε όλοι να μαζέψουν τα «συπράγκαλα».
Τώρα ο καφές έγινε μπύρα κι ακόμα βρέχει. Κάτι γατιά δίπλα από τη μάντρα κάνουνε πάρτι με μια σακούλα από σκουπίδια που άνοιξε απ’ τη βροχή. Κι εγώ ανοίγω άλλη μία παγωμένη χαζεύοντας τις αστραπές κι ακούγοντας τη βροχή.. Είναι τα τυχερά του Αγγελοκάστρου αυτά, μικρές χαρές που δεν έχεις κάθε φορά την ευκαιρία ν’ απολαύσεις....
Κώστας Καστρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom