Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κόλαση φωτιάς στη Μαδρίτη – 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους


Νύχτα εφιάλτης για χιλιάδες κατοίκους των περιοχών στα δυτικά της Μαδρίτης. Φωτιές που οφείλονται σε εμπρησμό κατακαίουν τα πάντα.

Μέχρι στιγμής 2000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί, έστω και προληπτικά, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον 500 πυροσβέστες και δασοφύλακες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με τη συνδρομή έντεκα ελικοπτέρων και τριών πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Αν οι μετεωρολογικές συνθήκες εξελιχθούν καλά, ειδικά οι άνεμοι, τότε οι πυρκαγιές θα τεθούν πλήρως υπό έλεγχο μέσα στην ημέρα, προβλέπει η υπηρεσία.

Οι πυρκαγιές, που ξέσπασαν τη Δευτέρα, έχουν ήδη καταστρέψει 2.000 εκτάρια δασικής έκτασης, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

"Όλες οι πυρκαγιές βρίσκονται υπό έλεγχο, εκτός από μια, στο όρος Σάντα Καταλίνα, που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα γιατί λόγω της γεωγραφικής θέσης είναι δύσκολη η κατάσβεσή της", είπε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά απειλεί τις κοινότητες Βαλδεμακουέδα και Ρομπλέμπο ντε Τσαβέλα, περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά της ισπανικής πρωτεύουσας.

"Όλες οι ενδείξεις μας κάνουν να πιστεύουμε πως πρόκειται για εμπρησμούς: δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις εστίες και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο", επισήμανε.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom