Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΒΛΟΧΟΣ:Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΣΤΙΕΩΝ! - ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ;

«Βουνό Βλοχός. Η άλλη άποψη: πρόκειται για φυσικό γεωλογικό έξαρµα,ή για ένα τεχνητό µεγαλιθικό κτίσµα ασύλληπτα µεγάλων διαστάσεων,δηµιούργηµα ανθρωπίνων χεριών;»


To βίντεο που θα δείτε είναι η έρευνα και παράθεση στοιχείων σχετικά με την ανάδειξη τεράστιου μεγαλιθικού και πανάρχαιου πυραμιδοειδούς κτίσματος που βρίσκεται στην αρχαία Θεστία Αιτ/νίας, λίγα χιλιόμετρα από το Αγρίνιο. 

Αν και το κτίσμα είναι μοναδικό παγκοσμίως, εν τούτοις οι «ειδικοί» αρχαιολόγοι και λοιποί επιστήμονες και φορείς στην Ελλάδα δεν έχουν κάνει τίποτε για την ανάδειξη και προβολή του ασύλληπτου αυτού μνημείου.

Ο ερευνητής επωφελήθηκε της ευκαιρίας ενός Διεθνούς Συνεδρίου τοπικής ιστορίας και αρχαιολογίας που έλαβε χώρα στην Αιτωλία στις 9,10 κ΄11 Ιουνίου 2012 και αιτήθηκε να εισηγηθεί του θέματος αυτού παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έρευνάς του (οπτικό υλικό κυρίως, αλλά και ιστορικά στοιχεία) μεταξύ των υπόλοιπων επιστημονικών εισηγήσεων του Συνεδρίου.

Αν και δεν κατέχει τον τίτλο του «ειδικού» επιστήμονα, έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια να τεκμηριώσει την υπόθεση της ύπαρξης μιας τεράστιας και πανάρχαιας κατασκευής που κυριολεκτικά βρίσκεται κάτω από τη μύτη των επιστημόνων, και «περιμένει» να γίνει επιτέλους σοβαρή αρχαιολογική έρευνα και ανασκαφές για να αναδειχτεί.

Για όποιον παρακολουθήσει προσεκτικά το βίντεο με τις φωτογραφίες και τα υπόλοιπα στοιχεία, δε θα μείνει καμία αμφιβολία περί αυτού.

Να σημειωθεί ότι η ομιλία του ερευνητή στο συνέδριο διακόπηκε περίπου στη μέση της λόγω «έλλειψης χρόνου». Εδώ έχετε την ευκαιρία να δείτε ολοκληρωμένη την έρευνα, όλες τις φωτογραφίες και τα κείμενα, την ομιλία (μέχρι το σημείο που διεκόπη) και την αντιπαράθεση που ακολούθησε με κάποιους "ειδικούς" (τώρα από πότε έγιναν ειδικοί σε θέματα προϊστορίας οι …Βυζαντινολόγοι είναι άλλο θέμα) 
όπου βλέποντας την ο ακροατής μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματα του ως προς το γιατί δεν αξιοποιούνται οι θησαυροί της πατρίδας μας, αλλά και να επιβεβαιώσει ξανά την πραγματικότητα ότι η ιστορία που μας μαθαίνουν δεν είναι η αληθινή"

Ο ερευνητής είναι μέλος του ‘’Φιλούμενου’’ με το κωδικό όνομα "Spartan".

Tο βίντεο επιμελήθηκε η ομάδα του ‘’Φιλούμενου’’.

Δείτε τα βίντεο:

Το παρακάτω βίντεο είναι από την ομιλία του διεθνούς συνεδρίου:


Εδώ το βίντεο με την έρευνα του κ.Χαζτηαγάπη,διότι λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπόρεσε να την απαγγείλει εξ ολοκλήρου:


Πηγή : http://www.filoumenos.com/

Βλοχός είναι Ανοιξη στις 7:51 το βραδάκι

Σχόλιο Ζείδωρον:Πέρα από τα ιστορικά και αρχαιολογικά θέματα που αναπτύσσονται στην ανάρτηση εμείς θα θέλαμε να συστήσουμε στους αναγνώστες μας να επισκεφτούν το Βλοχό,την αρχαία Ακρόπολη των Θεστιέων!

Εξαιρετικό τοπίο,σ' ένα από τα ψηλότερα σημεία της περιοχής με καταπληκτική πανοραμική θέα.Ο επισκέπτης βλέπει από το Μοναστήρι του Βλοχού πιάτο τη Λίμνη Τριχωνίδα,απέναντι όλη τη Μακρυνεία,αριστερά του σχεδόν μέχρι το Θέρμο και δεξιά του το μάτι φτάνει σχεδόν στην Αμφιλοχία.

Αλλο πράγμα,άλλη αίσθηση να αγναντεύεις από κει πάνω και πίσω σου,πάνω από το κεφάλι σου να στέκουν επιβλητικές οι τεράστιες πέτρες του κάστρου της Ακρόπολης των Θεστιέων!

Η πρόσβαση είναι πάρα πολύ εύκολη για όποιον βρεθεί στην περιοχή του Αγρινίου:από το κέντρο του Καινούργιου όπως πάμε για το Θέρμο,λίγο πριν την πλατεία, στρίβουμε αριστερά για το γήπεδο και το νεκροταφείο (υπάρχει και μια υποτυπώδης πινακίδα,που γράφει προς Ιερά Μονή Βλοχού).

Συνεχίζουμε για 10 λεπτά περίπου μια όμορφη διαδρομή προς το βουνό.Θέλει προσοχή ο δρόμος γιατί είναι πολύ στενός και σε κάποια σημεία σχεδόν κατακόρυφος,όμως όταν φτάσετε στην κορυφή θα αποζημιωθείτε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν βρεθειτε στην Αιτωλοακαρνανια γενικα και οχι αποκλειστικα κοντα στο Αγρινιο
σας συνιστω ανεπιφυλακτα να επισκεφτειτε ο Βλοχο του Καινουριου. Αξιζει
Τον εχω επισκεφτει και αποζημιωθηκα απο τη θεα του" βουνου "αλλα και τη θεα που
εχει ο επισκεπτης απο την κορυφη του "βουνου" ισως να ειναι και το 1/3 της Αιτωλ/νιας

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που παρατήρησα κάνοντας μια επίσκεψη στον χώρο πρόσφατα και παρατηρώντας τους τεράστιους ογκόλιθους διαπίστωσα πως έχουν σμιλευθει και οι ενώσεις τα κενά του φυσικού βράχου έχουν γεμίσει με υλικό ώστε να γίνουν ένα με τον σμιλεμένο βράχο αυτό σε κάποια σημεία φαίνεται. Στην αρχαιότητα θα πρέπει να ήταν ένα συμπαγές επιχρεισμενο λείο τείχος όπως η πυραμίδες στην Αίγυπτο.

Read more: Go to TOP and Bottom