Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ Πάρου-Αντιπάρου


Με αφορμή την υπόθεση της 15χρονης
ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Ποιος τουρισμός;

«Ο «θεός» του τουρισμού έριξε στο κεφάλι μας «κεραυνό», ένα σοβαρό πλην τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Οι «υπεύθυνοι» του νησιού πιάστηκαν στα πράσα απροετοίμαστοι και γι' αυτό τις πρώτες κρίσιμες ώρες εξαφανίστηκαν».

ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Το άλλο Κ.Υ. Πάρου
«Καλή η κριτική και η φιλολογική ανάλυση των προβλημάτων. Καλές οι κινητοποιήσεις, ο θόρυβος και τα μεγάλα λόγια. Όμως, η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς του Κ.Υ. Πάρου δεν αποτυπώνεται με άρθρα και φωνές διαμαρτυρίας».

Ανάμνηση του θαύματος στη Λογγοβάρδα
«Γιορτάστηκε και φέτος η ανάμνηση του θαύματος που έγινε στις 23 Ιουλίου 1944 στην Ιερά Μονή Λογγοβάρδας, όταν με την μεσιτείατου Αγίου Γέροντος Φιλόθεου Ζερβάκου η Παναγία μας απέτρεψε την εκτέλεση 125 νέων της Πάρου ως αντίποινα για το σαμποτάζ στο Γερμανικό αεροδρόμιο».

Σπ. Κουβέλης: «Η Πάρος μπορεί να κερδίσει πολλά» | Της Μ. Κυριακίδου
«Ο κ. Σπ. Κουβέλης, πρ. υφυπουργός εξωτερικών, ήρθε την περασμένη εβδομάδα στην Πάρο προκειμένου να πάρει μέρος στο συνέδριο «Η Ελλάδα Μπορεί», που διεξάγεται στις Λεύκες».

Ψίθυροι... Τοπικό Παροικιάς και τα μυαλά στο μίξερ
«Δεν θα το πιστέψετε, αλλά η συνεδρίαση διακόπηκε... από ένα μικροπωλητή αθίγγανο! Ο μικροπωλητής πουλούσε πετσετάκια για τους νεροχύτες!».

Τα αδηφάγα ΜΜΕ; | Του Δ.Μ.Μ.
«Η υπόθεση της 15χρονης κοπέλας στη Χρυσή Ακτή ήρθε να επιβεβαιώσει - πλην όλων των άλλων - ότι υπάρχουν πολίτες που ουσιαστικά ωθούν τα ΜΜΕ να είναι «αδηφάγα».

Άφρονες υπογραφές και ανικανότητα | Του Χαρ. Μαλινδρέτου

«Πριν τρία χρόνια, κάποιοι «έλληνες πολιτικοί» υπέγραψαν και αλυσόδεσαν τη χώρα μας στο μηχανισμό καταστροφής της Τρόικα».

Για ένα ταξίδι στην Αμερική... | Της Μπέτης Μπιζά
«Η Τίνα είναι ένα νεαρό κορίτσι 23 ετών, από την Κω, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, ζει μόνιμα στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων και είναι μία από τις χιλιάδες των πτυχιούχων χωρίς προοπτική εργασίας ανάλογης των σπουδών τους».

Μεγάλος χαμένος το Νότιο Αιγαίο
«Το Νότιο Αιγαίο μαζί με την Αττική είναι οι μεγάλοι χαμένοι του ΕΣΠΑ 2014-2020, του οποίου η διαπραγμάτευση ολοκληρώνεται στα τέλη του 2012».

«Keep Running Greece» στο Astir of Paros
«Το Σάββατο 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο «Astir of Paros» - στην αίθουσα Venus Art Gallery - τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τον τίτλο «Keep Running Greece».

Και επίσημα «καπέλο» στους φορείς
«Η «προσφορά» του Δήμου Πάρου στους φορείς - που καθημερινά προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις της τοπικής αυτοδιοίκησης σε προνοιακά θέματα -, ήρθε να επισφραγιστεί μ' ένα επίσημο «καπέλωμα» στις 16 Ιουλίου».

Τα πάθη και τα λάθη του εθνικού μας λόγου | Του Αντ. Δαβανέλου
«Στον αντίποδα του ατελείωτου σίριαλ εθνικής ταπείνωσης που βιώνουμε (τουλάχιστον επίσημα) επί 3 χρόνια, βρίσκεται η εμφάνιση ενός άλλου, εξίσου αποκρουστικού κινδύνου, αυτού της εθνικής οίησης χωρίς αντίκρισμα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom