Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Οργή για την καθυστέρηση στα προνοιακά επιδόματα των ΑμεΑ!

Την οργή και την αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους μεταφέρει με ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη η ΕΣΑμεΑ, μιας και για μια ακόμη φορά καθυστερεί άδικα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και του διατροφικού επιδόματος, οι πολίτες υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Ως είναι γνωστό, τα προαναφερθέντα επιδόματα είναι τα μοναδικά μέσα επιβίωσης των ατόμων με αναπηρία, που λόγω της οικονομικής κρίσης απειλούνται πιο πολύ από ποτέ από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό.

Οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους έχουν εξαντληθεί!

Το άλλοθι της απογραφής δεν υφίσταται πλέον!

Επιβάλλεται να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του όλου συστήματος προκειμένου από εδώ και στο εξής να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλη καθυστέρηση!

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή


Αθήνα/Athens:24.07.2012
Αρ. Πρωτ. / Ref. Nr:2634
Πληροφορίες: Δ. Λογαράς

ΠΡΟΣ: - κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη,
Υπουργό Εσωτερικών

ΚΟΙΝ: - Γραφείο Πρωθυπουργού κου Α. Σαμαρά
- κ. Ε. Βενιζέλο, Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
- κ. Φ. Κουβέλη, Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ
- κ. Κ. Ασκούνη, Πρόεδρο ΚΕΔΕ

«Ανοιχτή επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. στον Υπουργό Εσωτερικών -
Καταβολή εδώ και τώρα των προνοιακών επιδομάτων και του διατροφικού επιδόματος!»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. πρωτ. 2555/16.07.2012 επιστολής της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με το παρόν σας ζητά για ακόμη μια φορά να προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πιστωθούν αφενός οι Δήμοι με τα ποσά που απαιτούνται για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Μαΐου - Ιουνίου 2012 στους δικαιούχους με αναπηρία, αφετέρου οι Περιφέρειες για τη χορήγηση του διατροφικού επιδόματος μηνός Ιουνίου στους δικαιούχους νεφροπαθείς τελικού σταδίου και μεταμοσχευμένους από συμπαγή όργανα, εφόσον για τον μήνα Μάιο εκδόθηκε στις 20.07.2012 η σχετική απόφαση (αρ. πρωτ. 28851).

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα προαναφερθέντα επιδόματα είναι τα μοναδικά μέσα επιβίωσης των ατόμων με αναπηρία, που λόγω της οικονομικής κρίσης απειλούνται πιο πολύ από ποτέ από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Εκατοντάδες πολίτες με αναπηρία επικοινωνούν καθημερινά με την Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζοντας την οργή και το θυμό τους για την άδικη καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων τους, για την τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται και τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους έχουν εξαντληθεί!
Το άλλοθι της απογραφής δεν υφίσταται πλέον!
Η απογραφή ολοκληρώθηκε και ως εκ τούτου πρέπει αφενός να εκδοθούν άμεσα από το Υπουργείο σας οι σχετικές αποφάσεις προκειμένου να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό τα προνοιακά επιδόματα για το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου και το διατροφικό επίδομα για τον μήνα Ιούνιο, αφετέρου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του όλου συστήματος προκειμένου από εδώ και στο εξής να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλη καθυστέρηση.


Αναμένοντας τις ενέργειές σας.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέα

Ι. Βαρδακαστάνης                                      Χρ. Νάστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom