Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σε αστυνομικό κλοιό ο Προφήτης Ηλίας στην Κρήτη υπό το φόβο βεντέτας για το διπλό φονικό



Διπλός ο θρήνος, σήμερα, στο Προφήτη Ηλία, που θα αποχαιρετίσει δύο "παιδιά" του. Το τελευταίο "αντίο" θα πουν σήμερα στον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και στον 64χρονο Σταυρουλάκη, συγγενείς και φίλοι. Η κηδεία του 34χρονου που έπεσε νεκρός το βράδυ της Κυριακής από τις σφαίρες ενός 52χρονου κρεοπώλη, θα γίνει στις 11.00 το πρωί, στον Ι.Ν. του Αγίου Τίτου στον Προφήτη Ηλία, όπως και η κηδεία του 64χρονου που βρήκε το θάνατο από εξοστρακισμό σφαίρας.

Ο Πρίαμος Ξυδάκης ήταν δημοτικός υπάλληλος, ενώ ως απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, εργαζόταν ως και πριν περίπου δύο χρόνια στις ακαδημίες του ΟΦΗ. Ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών - δύο κοριτσιών κι ενός αγοριού, το οποίο μάλιστα επρόκειτο να βαπτίσει σύντομα. Το συμβάν έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, καθώς ο 34χρονος ουδέποτε είχε απασχολήσει. Ήταν ένας άνθρωπος φιλήσυχος κι αγαπητός, τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος, ενώ ήταν υποψήφιος και στις περασμένες δημοτικές εκλογές.

"Αστυνομοκρατούμενος" ο Προφήτης Ηλίας
Σε αστυνομικό κλοιό παραμένει ο Προφήτης Ηλίας, από το βράδυ της Κυριακής, υπό το φόβο επεισοδίων και αντεκδίκησης. Το ενδεχόμενο να ξεσπάσει βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών από τις μεγαλύτερες της περιοχής προκαλεί ανησυχία, ενώ από παντού έρχονται εκκλήσεις για ψυχραιμία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι παραινέσεις εκ μέρους του δημάρχου Ηρακλείου, Γ.Κουράκη, που χθες επισκέφθηκε το χωριό και απηύθυνε κάλεσμα προς "την Τοπική Κοινωνία να επιδείξει ψυχραιμία και σύνεση και να σταθεί σύσσωμη στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εξελίξεις που θα μπορούσαν να την πληγώσουν ακόμα βαθύτερα".

Μάλιστα, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επεισοδίων, ο 52χρονος κρεοπώλης, δράστης των πυροβολισμών με καραμπίνα που έριξαν νεκρό τον Πρίαμο Ξυδάκη, μεταφέρθηκε περίπου στις 02.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύεται σε ειδικό απομονωμένο δωμάτιο, φρουρούμενος. Ο άνδρας είναι εκτός κινδύνου και φέρει τραύματα στα πόδια.

Αστυνομικοί φρουρούσαν και το 17χρονο γιο του κρεοπώλη που τραυματίστηκε από σφαίρα στο λαιμό και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ωστόσο ο νεαρός δεν κρατείται, καθώς μέχρι στιγμής δεν προκύπτει συμμετοχή του στο τραγικό συμβάν, ενώ, χθες, πήρε εξιτήριο.

Αναβρασμός και στην οικογένεια του 64χρονου

Θρήνος και οργή έχει κατακλύσει και την οικογένεια του 64χρονου που δέχτηκε, θανατηφόρο τελικά, χτύπημα από σφαίρα που εξοστρακίστηκε. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τη νύχτα της Κυριακής, όμως το πρωί της Δευτέρας υπέκυψε στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος το χωριό και την οικογένειά του.
Διαβάστε για το μακελειό της Κυριακής με τους δύο νεκρούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom