Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ερχονται νέα διόδια σε Μεσσηνία και Αγρίνιο και αυστηρές ποινές για τους παραβάτες


Τσουχτερά» χαράτσια διοδίων θα αρχίσουν να πληρώνουν τις επόμενες μέρες οι κάτοικοι της Μεσσηνίας και οι υπόλοιποι οδηγοί που θα κινούνται στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, σε τρεις μάλιστα νέους σταθμούς, πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η κατασκευήτου αυτοκινητοδρόμου. 

Ειδικότερα, μέσα στις επόμενες μέρες, οι οδηγοί θα αναγκαστούν να πληρώνουν πανάκριβα χαράτσια στο μετωπικό Σταθμό Διοδίων Καλαμάτας και σε δύο πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων στον Ανισόπεδο Κόμβο Αρφαρών, δηλαδή ακόμη και για τοπικές μετακινήσεις!

Αυτό προβλέπεται σε υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της συγκυβέρνησης Μ. Βορίδη, στις 14/5/2012, η οποία στηρίχτηκε στο άρθρο 143 του Ν. 4070/2012, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτη. 
Ο νόμος αυτός επιτρέπει τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων ακόμα και σε ημιτελή τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που κατασκευάζονται με τις ληστρικές «συμβάσεις παραχώρησης» που ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τα χαράτσια να αυξηθούν από το 2008 μέχρι τώρα ακόμη και κατά 500%! 


Σημειώνεται ότι με βάση την ίδια διάταξη μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να λειτουργήσει σταθμός διοδίων και έξω από το Αγρίνιο, κι ας μην έχει ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός.

Θυμίζουμε ότι με τον ίδιο νόμο όσοι καταλαμβάνουν σταθμούς διοδίων απειλούνται πλέον με ποινές φυλάκισης 3-6 μηνών. 

Προβλέπεται επίσης ότι η μη καταβολή διοδίων θα μπορεί να επιφέρει αφαίρεση πινακίδων και στα φορτηγά δημόσιας χρήσης (λ.χ. εταιρείες μεταφορών), κάτι που μέχρι σήμερα δεν ίσχυε. 

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να «κόβει κλήσεις» για μη καταβολή διοδίων και μέσω κάμερας, όπως γίνεται λ.χ. με τις κάμερες που επιβλέπουν όρια ταχύτητας. Ετσι δε θα είναι απαραίτητη η παρουσία αστυνομικών στα διόδια.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι πέρα από τα πανάκριβα διόδια, οι ιδιωτικοί όμιλοι των περιβόητων «συμβάσεων παραχώρησης» των αυτοκινητοδρόμων διεκδικούν από το Δημόσιο, δηλαδή πάλι από τον ελληνικό λαό, 1 δισ. ευρώ ως αποζημιώσεις για διάφορους λόγους (καθυστερήσεις απαλλοτριώσεων, μετατοπίσεων δικτύων κοινής ωφέλειας κ.λπ.).

Πηγή: Ριζοσπάστης
http://edupame.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Λεφτά έχουμε να πλΕρώνουμε.
Φάνηκε και στα χαράτσια.
Ουρές έκανε ο περισσότερος κοσμάκης μπας και ΔΕΝ προλάβει!
Οπότε, καλά μας κάνουν!

Read more: Go to TOP and Bottom