Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Νικόλα Στέλλα στη Μάρπησσα της Πάρου


Εγινε,χτες Κυριακή 27 Μαϊου 2012,στη Μάρπησσα (Τσιπίδο) της Πάρου το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Νικόλα Στέλλα,που απαγχόνισαν οι Γερμανοί κατακτητές, στις 22 Μαϊου του 1944 σε ηλικία 23 χρόνων.
Μπροστά στο μνημείο του παλικαριού,όπου εψάλει επιμνημόσυνος δέηση,πλήθος κόσμου,υποψήφιοι βουλευτές των Κυκλάδων,ο Δήμαρχος του νησιού και μικροί μαθητές τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του ήρωα.Μαθήτριες Γυμνασίων της Πάρου διάβασαν τις εκθέσεις τους για το Νικόλα Στέλλα,μίλησε επίσης ο Μανώλης Γλέζος κι άλλοι πολιτικοί.

Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας

Το βράδυ της Κυριακής,στις 08:00 μμ,στην αίθουσα της Αγροτολέσχης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  εκδήλωση - αφιέρωμα στη μνήμη του ήρωα Νικόλα Στέλλα από το Σύλλογο Γυναικών της Μάρπησσας.
Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ροδόπουλος Κωνσταντίνος ,πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών Πάρου,ο οποίος μίλησε για τον ήρωα Νικόλαο Στέλλα.

Στη συνέχεια η χορωδία του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση της κ. Ωραίας Πάτκου, η οποία έπαιξε και πιάνο είπε τραγούδια διαφόρων συνθετών,καθώς και το τραγούδι που έχει γραφτεί για το Νίκο Στέλλα και το έχει διασκευάσει η αείμνηστη δασκάλα της Μάρπησσας Βασιλεία Ασωνίτου – Καφούρου.Τη χορωδία  συνόδεψε με το μπουζούκι του ο κύριος Αστέριος Ρήγας.
Αξίζει ένα εύγε σε όλους όσους τίμησαν τη μνήμη του Παριανού ήρωα!

Την προηγούμενη Κυριακή είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση στον τόπο που γεννήθηκε ο Νικόλας Στέλλας,στον Αη Γιώργη στα «Δαμάλια»!Διαβάστε σχετικά εδώ,όπου αναφέρονται και τα γεγονότα του Μαϊου του 1944 στην Πάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom