Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Οργιο με τα "προεκλογικά" ρουσφέτια στη Βουλή

"Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του,μηδέ τη γνώμη άλλαξε μηδέ την κεφαλή του"!!!!
Ακριβώς περί λύκων πρόκειται..... Οι άνθρωποι που ευαγγελίζονται τη σωτηρία της χώρας και μας έχουν βυθίσει στην πείνα και την εξαθλίωση επιδίδονται σε όργιο ρουσφετολογικών νομοσχεδίων πριν ακόμα εξαγγελθούν επισήμως οι εκλογές.Στην κυριολεξία η Βουλή έχει μετατραπεί σε βιομηχανία παραγωγής νόμων για να βολευτούν οι ημέτεροι εν όψει των επερχόμενων εκλογών.Πάρε μπάρμπα,πάρε δήμαρχε,πάρτε διάολοι βάγια... και περίμενε εσύ λαέ να δεις άσπρη μέρα.
Αν κι όποτε γίνουν εκλογές μαυρίστε τους μαυρογυαλούρους,στείλτε τους μια ώρα αρχύτερα σπίτι τους μιας και στη φυλακή δεν πρόκειται να πάνε τα κοράκια!
Ζείδωρον 

Σε ένα απέραντο γραφείο «ρουσφετιών» έχει μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα η Βουλή, λόγω της άτυπης προεκλογικής περιόδου που διανύουμε , καθώς μια σειρά τροπολογιών και αλλαγών μπαίνουν από τα ορθάνοιχτα παράθυρα και γίνονται κατευθείαν νόμος του κράτους, παρά το ότι πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση!

Ειδικότερα, η νομοθετική διαδικασία που ακολουθείται τις τελευταίες ημέρες της Βουλής – πριν δηλαδή την διάλυσή της για εκλογές – παραπέμπουν σε εικόνες υπαίθριας λαϊκής αγοράς καθώς όποιος θέλει προτείνει ότι θέλει για να γίνει νόμος του κράτους! Είναι ενδεικτικό ότι υπουργοί και βουλευτές καταφθάνουν καθημερινά με δεκάδες τροπολογίες οι οποίες περιγράφουν μια σειρά από «ρουσφέτια», «τακτοποιήσεις» και «υποχρεώσεις» των ψηφοφόρων τους. Συγκεκριμένα, μεταξύ των «νομοθετικών διευθετήσεων» που προτείνονται, περιλαμβάνονται εξυπηρετήσεις σε κατασκευαστικές εταιρίες, καζίνο, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και διευκολύνσεις με καθαρά τοπικό ενδιαφέρον.
Επιπροσθέτως, στους διαδρόμους της Βουλής παρελαύνουν, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, πρώην βουλευτές και κάθε λογής «παράγοντες» του δημόσιου βίου προκειμένου να «διαπραγματευτούν» με τους βουλευτές με το επιχείρημα «μου περνάς το ρουσφέτι και σε στηρίζω στις εκλογές». Υπό αυτά τα δεδομένα, μόνο την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκαν συνολικά περισσότερες από 85 τροπολογίες στα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία θα ψηφιστούν πριν την διάλυση της Βουλής και επιπλέον 27 στο ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Συνολικά δηλαδή 112 τροπολογίες μέσα σε μια εβδομάδα, νούμερο πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά σύμφωνα με τους έμπειρους υπαλλήλους του νομοθετικού τμήματος της Βουλής! Πέραν τούτου όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές μέσα σε διάστημα περίπου δέκα ημερών καλούνται να ψηφίσουν για νομοσχέδια τα οποία συγκεντρωτικά περιλαμβάνουν 1.818 σελίδες και 614 άρθρα.

Αναλυτικά :
- Το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και άλλες Διατάξεις» αποτελείται από 728 σελίδες, 187 άρθρα ενώ έως αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής είχαν κατατεθεί συνολικά 17 τροπολογίες (2 υπουργικές και 15 βουλευτικές). Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό θα ψηφιστεί το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης και έως τότε αναμένεται να διπλασιαστεί ο όγκος των κατατεθειμένων τροπολογιών.
- Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης αποτελείται από 563 σελίδες και 327 άρθρα! Επιπροσθέτως, έχουν κατατεθεί 44 τροπολογίες (2 υπουργικές και 42 βουλευτικές) αριθμός που θα αυξηθεί έως την ερχόμενη Πέμπτη όταν και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια.
- Το νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση» περιλαμβάνει 43 άρθρα διασκορπισμένα σε 275 σελίδες. Για την ώρα έχουν κατατεθεί 17 βουλευτικές τροπολογίες ενώ η ψήφισή του προγραμματίζεται για τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.
- Συνολικά 57 άρθρα και 252 σελίδες περιλαμβάνει το ν/χ του υπουργείου Εργασίας «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ και λοιπές διατάξεις». Ενώ έχουν κατατεθεί και 2 τροπολογίες.

Νομοσχέδιο Βορίδη

Δεκάδες «ευνοϊκές» διατάξεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του κ. Μάκη Βορίδη το οποίο ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής. Χαρακτηριστικό δε του γεγονότος ότι ο κάθε υπουργός βρίσκει προεκλογικά μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να νομοθετήσει κατά βούληση εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό συμφέροντα και ψηφοφόρους είναι η ύπαρξη άρθρου που αυξάνει τον οικοδομικό συντελεστή για κατασκευή τουριστικών συγκροτημάτων σε νησιά στο 1% της συνολικής επιφάνειας των νησιών αν και το υπουργείο Περιβάλλοντος ήταν έτοιμο να καταθέσει πρόταση (μετά από σχετική διαβούλευση) προκειμένου ο συγκεκριμένος συντελεστής να διαμορφωθεί στο 0,2%! Πέραν όμως των «καραμπινάτων» ευνοϊκών διατάξεων, ο κ. Βορίδης, με την συμπαράσταση και άλλων υπουργών επιχειρεί να περάσει και μια σειρά «φωτογραφικών» τροπολογιών. Το ίδιο επιδιώκουν και βουλευτές όλων σχεδόν των κομμάτων οι οποίοι – έως αυτή αργά το απόγευμα της Παρασκευής – έσπευσαν να καταθέσουν τουλάχιστον 17 τροπολογίες επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να εξυπηρετήσουν «ρουσφέτια» των ψηφοφόρων τους.
Αναλυτικά:
1) Ευνοϊκή για τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων και άκρως επικίνδυνη για μικρούς μαθητές υπουργική τροπολογία κατέθεσαν : ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο αναπληρωτής Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης και ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης με την δικαιολογία ότι ικανοποιείται μια ακόμα μνημονιακή υποχρέωση. Ειδικότερα, με την συγκεκριμένη διάταξη μειώνεται κατά 50 μέτρα η απόσταση που οφείλουν να έχουν τα νεοϊδρυόμενα βενζινάδικα από κτίρια συγκεκριμένης χρήσης και χώρους συνάθροισης κοινού! Σημειώνεται ότι ως κτίρια συγκεκριμένης χρήσεις εννοούνται : εκπαιδευτήρια, εκκλησίες, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, γραφεία και γενικότερα καταστήματα των οποίων η χωρητικότητα ξεπερνά τα 50 άτομα. Έως τώρα η απόσταση που όφειλαν να έχουν τα βενζινάδικα ήταν τα 80 μέτρα, πλέον γίνεται 30 μέτρα και σαν να μην έφτανε αυτό προβλέπεται «επιπλέον μείωση της ελάχιστης απόστασης ασφαλείας των 30 μέτρων για την ίδρυση νέων πρατηρίων υγρών καυσίμων και σταθμών αυτοκινήτων εξοπλισμένες νε αντλίες καυσίμων … εφόσον λάβουν συγκεκριμένα, κατάλληλα προστατευτικά μέτρα» τα οποία θα εξειδικευτούν με απόφαση των 3 υπουργών!
2) Για την δημιουργία εταιρείας με τίτλο “Marketing Greece ανώνυμη εταιρεία προώθησης και ανάπτυξης τουρισμού» με μετόχους τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και το Ελληνικό Δημόσιο. Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής (Καβάλα) και Μιχάλης Παπαδόπουλος (Αχαΐας) και μεταξύ άλλων προτείνουν το μετοχικό κεφάλαιο να ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ, το 70% του οποίου θα κατέχει ο ΣΕΤΕ και το 30% το δημόσιο. Σκοπός της εταιρείας θα είναι η «ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων προβολής και διαφήμισης του ελληνικού τουρισμού διεθνώς» και η λήξη της εταιρείας ορίζεται την 31.12.2060
3) Τροπολογία προκειμένου να επιστραφούν στο ελληνικό Δημόσιο τόσο η λίμνη Βιστωνίδας όσο και τα ακίνητα που αντηλλάγησαν μεταξύ Δημοσίου και Ι.Μ. Βατοπεδίου κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης
4) Να αρθούν οι περιορισμοί που θέτει ο πρόσφατος νόμος πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας στα παιδιά πολύτεκνων, τριτέκνων οικογενειών κ.α. κατά την διαδικασία εισαγωγής τους στα πανεπιστήμια ζητούν 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με δυο σχετικές τροπολογίες.
5) Την «τακτοποίηση» του επιστημονικού προσωπικού του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σε θέσεις σχολικών συμβούλων ζητούν οι Θανάσης Παπαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Σπύρος Ταλιαδούρος (ΝΔ) και Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ).
6) Το «βόλεμα» του προσωπικού (δόκιμου, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αρίστου χρόνου) του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ ΝΠΔΔ) στην Κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας ζητούν 7 βουλευτές της ΝΔ, ένας του ΠΑΣΟΚ και 5 του ΣΥΡΙΖΑ(κατέθεσαν ξεχωριστή τροπολογία)
7) Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο λόγω μη καταβολής φόρου μεταβίβασης ονομαστικών μετοχών, μη εισηγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρήσεων που ανέλαβαν να λειτουργήσουν οι ίδιοι εργαζόμενοι ζητά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου
8) Την διευθέτηση αγροτεμαχίου στην Νέα Μάκρη προς όφελος τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Καντερές. Η περιοχή εντάσσεται στην περιφέρεια όπου εκλέγεται. Το ίδιο ζητούν με δική τους τροπολογία οι Ντίνος Βρεττός και Παντελής Ασπραδάκης (ΠΑΣΟΚ)
9) Την άμβλυνση των αυστηρών κριτηρίων που ισχύουν για την εισαγωγή αθλητών σε ΤΕΙ και ΑΕΙ ζητούν ο Σάββας Εμινίδης (ΠΑΣΟΚ) και Γιάννης Ιωαννίδης ΝΔ
10) Τρόπους προσδιορισμού του ανώτατου ορίου της τιμής αποζημίωσης από τα αρμόδια δικαστήρια κατά την εκτίμηση της αξίας ακινήτων απαλλοτριωμένων περιοχών καταθέτει ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Μουσουρούλης.
11) Διευκόλυνση πληρωμής των σχετικών εισφορών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εντάσσονται σε σχέδια πόλης ζητά ο Ντίνος Βρεττός (ΠΑΣΟΚ). Ο ίδιος βουλευτής ζητά να παραχωρηθεί χωρίς αντάλλαγμα η διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των ακινήτων του ΕΟΤ, ΕΤΑΔ και ΕΤΑ στη Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στους αντίστοιχους δήμους. Στην ουσία προτείνει την παραχώρηση όλου του παραλιακού μετώπου.
12) Διάταξη υπέρ των ιδιωτικών ΚΤΕΟ επιχειρούν να περάσουν 4 «γαλάζιοι» βουλευτές προτείνοντας μεταξύ άλλων «τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ να διαμορφώνουν το τιμολόγιο παροχής τα ων υπηρεσιών τους ελεύθερα» και να μειωθεί σε 1 ευρώ το ποσό που αποδίδουν στο Ελληνικό Δημόσιο ανά έλεγχο.

Νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου

Ως «νομοθετικός πύργος της Βαβέλ» χαρακτηρίζεται το πολυσέλιδο κείμενο που κατέθεσε η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου καθώς έχει συμπτύξει περισσότερα από 300 άρθρα άσχετα μεταξύ τους. Σε αυτό άλλωστε εντοπίζεται και η σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens. Πέραν τούτου οι βουλευτές ζητούν:

1. Ζητείται να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή χρωστούν στον ΕΛΓΑ , προκειμένου να τους παρασχεθεί η δυνατότητα να μπορούν εκ νέου να κάνουν αίτηση υπαγωγής στον σχετικό νόμο.
2. Με τροπολογία που κατατέθηκε από τον Χρήστο Αηδόνη προτείνεται οι εργαζόμενοι που ανέλαβαν να λειτουργήσουν προβληματικές επιχειρήσεις να απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, με την προϋπόθεση να καταβάλλονται εφάπαξ για το σύνολο της κύριας οφειλής.
3. Η βουλευτής Αικατερίνη Φαρμάκη κατέθεσε να μειωθεί στα επαρχιακά καζίνο της χώρας η τιμή εισιτηρίου από δεκαπέντε σε δώδεκα ευρώ και να αυξηθεί στα μεγάλα, από έξι στα δώδεκα.
4. Η παραπάνω βουλευτής προτείνει επίσης να επιτρέπεται σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας η εγκατάσταση σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
5. Τον διορισμό στην γενική γραμματεία νέας γενιάς αθλητών που διακρίνονται σε Παγκόσμιους Αγώνες, πέρα τον Ολυμπιακών, ζητά ο Γιάννης Ιωανίδης μαζί με ομάδα βουλευτών.
6. Ο Γιάννη Βούρος κατέθεσε τροπολογία προκειμένου οι διακριθέντες αθλητές να εισάγονται σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ άνευ εξετάσεων καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.
7. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ζητά να μπορούν οι πρώην πρόεδροι και οι διατελέσαντες διευθύνοντες σύμβουλοι ή μέλη του ΔΣ του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μετά την αποχώρηση από τις θέσεις τους να μπορούν να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι. Σε αυτή τη κατηγορίας ζητείται να συμπεριλαμβάνονται και στελέχη με θέση ευθύνης σε εταιρείες διαχειρίσεως πλοίων εγκαταστημένων στην Ελλάδα.
8. Την εξαίρεση των διπλωματικών υπαλλήλων από το νόμο περί κατάργησης κενών οργανικών θέσεων ζητά ο Νάσος Αλευράς.
9. Επίσης προτείνεται η εξαίρεση των εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης από το Ενιαίο Μισθολόγιο.
10. Οι βουλευτές Γιουματζίδης, Νταλάρα, Ζωίδης, Τόλκας κα ζητούν από τα υπουργείο να οργανώσει το «κίνημα της πατάτας» και να το θεσμοθετήσει με απώτερο σκοπό να πέσουν οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης.
11. Μετά από συμφωνία του ΟΛΠ με την ΣΕΠ/COSCO, ο Κωστής Χατζιδάκης ζητάει να μην οδηγηθούν σε αποκλεισμό οι εγκαταστάσεις των εταιρειών πετρελαιοειδών και ζητάει η ΟΛΠ να «μεριμνήσει με δικά της έξοδα, επιμέλεια και φροντίδα, να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των υπαρχουσών σήμερα εγκαταστάσεων».

Νομοσχέδιο Γιαννίτση

Συνολικά 17 τροπολογίες έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την τοπική ανάπτυξη του υπουργείου Εσωτερικών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται κι αυτή του υπουργού Τάσου Γιαννίτση σύμφωνα με την οποία θα δίνεται ειδικό εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους ΟΤΑ και εθνικού τυπογραφείου! Επιπροσθέτως, μεταξύ των τροπολογιών που κατέθεσαν οι βουλευτές περιλαμβάνονται και οι εξής:
1. Οι βουλευτές Χίου Μουσουρούλης και Τσουρή ζητούν το ακίνητο του ΕΟΤ ΞΕΝΙΑ BELLA VISTA να δοθεί στο Δήμο Χίου
2. Ο βουλευτής Νίκος Ζωίδης από τα Δωδεκάνησα προτείνει να μετατραπεί η δημοτική επιχείρηση αστικών συγκοινωνιών σε ανώνυμη εταιρεία.
3. Κατατέθηκε τροπολογία προκειμένου να μην κλείσει το «Κέντρο Περιβάλλοντος» Δυτικής Μακεδονίας και να συνεχίσει να λειτουργεί με την υφιστάμενη δομή.
4. Οι βουλευτές Δωδεκανήσου Κρεμαστινός και Ζωίδης και Κυκλάδων Ρήγας προτείνουν να καταργηθούν οι εκκρεμείς δίκες του δημοσίου με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή άλλων φορέων για ακίνητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσο για τις δικαστικές αποφάσεις προτείνουν με τροπολογία να μην εκτελεστούν.
5. Ο Γρηγόρης Αποστολάκος από τη Λακωνία ζητάει την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των υπαλλήλων ΚΕΠ «που διανύθηκε πριν τη μονιμοποίηση τους».
6. Ο βουλευτής Κορίνθου Κώστας Κόλλιας, στου οποίου τη περιφέρεια λειτουργεί το καζίνο Λουτρακίου ζητάει να μην λυθεί η συνεργασία του Δήμου με το καζίνο, όπως προβλέπει ο νόμος και να παραταθεί η συμμετοχή του δήμου «όσο διαρκεί η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής».
7. Την χωροθέτηση κοιμητηρίου για το δήμο Γλυφάδας σε έκταση στον Υμηττό, προτείνουν οι βουλευτές της Β’ Περιφέρειας Αθηνών Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιάννης Βούρος.

1 σχόλιο:

ephee είπε...

Δημήτρη μου, αυτά είναι και νομοσχέδια, και τροπολογίες, όσο να πεις, όλο και κάποιος θα τσιμπήσει. Εδώ ο κωλοτούμπας μοίραζε τρόφιμα, από κει και πέρα, τι άλλο να πεις; Η ψήφος κοστίζει όσο ένα πακέτο μακαρόνια πια. Ήθελα να'ξερα, και το μέλλον των παιδιών τους, εκεί το κοστολογούν; Γιατί αν είναι έτσι, ας τους δώσουν ένα πακέτο μακαρόνια, κι ας τα αφήσουν στο δρόμο. Το ίδιο πράγμα είναι.

Read more: Go to TOP and Bottom