Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αρνηση και θυμός των ψηφοφόρων


Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 12 Απριλίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Άρνηση και θυμός» που είναι το τελικό συμπέρασμα από μια μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse RC, την οποία δημοσιεύει και η οποία αποτελεί μια πραγματική «αξονική τομογραφία» τόσο των κομμάτων όσο και του συνόλου των ψηφοφόρων. Με εργαλείο τη διερεύνηση της «πιθανότητας ψήφου» αποτυπώνει το μέγεθος της κρίσης του δικομματισμού και μεγάλα ποσοστά άρνησης ψήφου, που αγγίζουν το 76% για το ΠΑΣΟΚ και το 70% για τη Ν.Δ. Η αντίθετη τάση παρατηρείται για τους «μικρούς», οι οποίοι μπορούν δυνητικά να αντλήσουν δυνάμεις από πολύ ευρεία δεξαμενή ψήφων. (Σελ. 20, 45, 46, 47)
ΕΚΛΟΓΕΣ: Καθώς η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες της 6ης Μαΐου, στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον έχει πέσει... πανικός. Η διαφαινόμενη ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού και η αβεβαιότητα για την «επόμενη μέρα» υποχρεώνει δανειστές και τρόικα να προχωρούν σε νέους σχεδιασμούς – ούτε τώρα, προφανώς, για το «καλό» μας. (Σελ. 4-5)

ΠΑΣΟΚ: Η αποδόμηση της εκλογικής και πολιτικής τακτικής του Αντώνη Σαμαρά και οι χαμηλοί τόνοι με στόχο τους φοβισμένους πασόκους του παρελθόντος είναι ο στόχος του Βενιζέλου για να ξεπεράσει το «ψυχολογικό όριο» του 20%. (Σελ. 6-7)

Ν.Δ.: Με τη δεξιά «πολυκατοικία» σε αναβρασμό και τη συνεχή αναδιανομή ψήφων και τάσεων, στη Ν.Δ. έχουν έναν πονοκέφαλο που δεν περνάει μόνο με ασπιρίνη: το «σύνδρομο του οργισμένου ψηφοφόρου». Αλλά και τον εμφύλιο στην οικογένεια Μητσοτάκη. Όλα τα είχε ο Σαμαράς, το σίριαλ Ντόρας και Κυριάκου του έλειπε. (Σελ. 8-9)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Το συνεχές μαρτύριο των όλο και πιο νέων, όλο και πιο σκληρών μέτρων εξαντλεί την αντοχή, αλλά και την ανοχή ενός λαού που δοκιμάζεται τόσο σκληρά. Ακόμη χειρότερα όταν οι θυσίες του πάνε χαμένες και σχεδόν όλοι οι εκτός Ελλάδος προεξοφλούν νέο κούρεμα, με όσα επαχθή – και... απεχθή – αυτό συνεπάγεται. (Σελ. 16-17)

ΔΑΝΕΙΑ: Το κούρεμα των χρεών του κράτους μέσω του PSI έγινε τελικά εις βάρος των Ελλήνων. Ως στοιχειώδες αντάλλαγμα ακόμη και το... ΔΝΤ θεωρεί ότι πρέπει να κουρευτούν και τα δάνεια των νοικοκυριών. Κι όμως, είναι το μόνο που ξέχασαν να ρυθμίσουν πριν κλείσει η Βουλή. Παραπέμπουν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Πότε; Τον Αύγουστο, που ’ναι παχιές οι μύγες... (Σελ. 19)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom