Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο Παπαδήμος ετοιμάζει διάγγελμα


Η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κύπρο ο Λουκάς Παπαδήμος δείχνει ότι ο μεταβατικός πρωθυπουργός δεν έχει πρόθεση να παραμείνει σιωπηλός ή στο περιθώριο, στην τελική ευθεία μιας προεκλογικής μάχης από την οποία ο ίδιος απέχει, ευελπιστώντας να διαδραματίσει ρόλο «εθνικής εφεδρείας», στην περίπτωση κατά την οποία δεν προκύψει αυτοδυναμία.
Οι προθέσεις του Λουκά Παπαδήμου, που δεν έχουν φυσικά επιβεβαιωθεί ποτέ από τον ίδιο τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αποκαλύπτονται από το πώς σκέφτονται και κινούνται οι στενοί συνεργάτες του, αλλά κυρίως από το τι λένε, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχουν, είτε με δημοσιογράφους, είτε με πολιτικούς.
Από κανέναν άλλωστε δεν πέρασε ασχολίαστο το γεγονός ότι σε πρόσφατο φύλλο κυριακάτικης εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας κα παρεμβατικότητας, φωτογραφήθηκε η «ομάδα δράσης» των συνεργατών του Λουκά Παπαδήμου, κατά τα πρότυπα των ειδικών συνεργατών του… Λευκού Οίκου, με δηλώσεις που εξέπεμπαν αυτοπεποίθηση ότι θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές να βρίσκονται στις επάλξεις του Μεγάρου Μαξίμου. Κάτι που για να συμβεί, θα πρέπει ο Λουκάς Παπαδήμος να είναι και πάλι πρωθυπουργός.
Στο παραπάνω πλαίσιο, πληθαίνουν οι ενδείξεις και οι πληροφορίες, ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έχει στα χέρια του εισήγηση από στενό συνεργάτη του, για να προχωρήσει σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, πιθανότατα την τελευταία Τετάρτη πριν από τις εκλογές, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι συμπίπτει με τις μεγάλες κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα κάνουν στην Αθήνα η Νέα Δημοκρατία (την Πέμπτη) και το ΠΑΣΟΚ (την Παρασκευή).
Στο διάγγελμα αυτό, ο μεταβατικός πρωθυπουργός θα παρουσιάζει τη διαδρομή του στο Μέγαρο Μαξίμου, την κατάσταση που παρέλαβε, τι μεσολάβησε, και ποια κατάσταση παραδίδει στον διάδοχό του. Με αναμενόμενη διάθεση εξωραϊσμού, και διατηρώντας αποστάσεις ασφαλείας από την αναπόφευκτη φθορά του πολιτικού συστήματος.
NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom