Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πάλι επεισόδια απόψε στο Σύνταγμα -Τα ΜΑΤ χτύπησαν αδιακρίτως πολίτες και δημοσιογράφους (βίντεο)




Συγκέντρωση για δεύτερη ημέρα πραγματοποίησαν οι πολίτες στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητοποιήσεων και το αυθόρμητο διαδικτυακό κάλεσμα για διαδήλωση την Τετάρτη, στη μνήμη του 77χρονου, Δημήτρη Χριστούλα, που χθες έδωσε τέλος στη ζωή του στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα.

Από τις 18.00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και συγκεκριμένα στο σημείο που αυτοκτόνησε ο συνταξιούχος φαρμακοποιός, πολίτες που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα που έγινε μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα αισθητή, ενώ η εντολή, ήταν σαφής: Να μην πλησιάσουν κοντά στη Βουλή οι διαδηλωτές.

Ένταση και αντεγκλήσεις προκλήθηκαν περί τις 20:30, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κτυπούν τους διαδηλωτές, προσπαθώντας να τους προωθήσουν στο κάτω μέρος της πλ. Συντάγματος, ενώ οι συγκεντρωμένοι πέταξαν διάφορα αντικείμενα εναντίον τους.

Στην πλαϊνή είσοδο της πλ. Συντάγματος, στην οδό Β. Γεωργίου, ένας νεαρός, κρατώντας μία καρέκλα πλησίασε τους αστυνομικούς ωστόσο το συγκεκριμένο συμβάν έληξε εν τη γενέσει του.

Αντεγκλήσεις σημειώθηκαν ανάμεσα και σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους που κάλυψαν τα γεγονότα. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε, μετά από κτύπημα με κλομπ που δέχθηκε από άνδρα των ΜΑΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος.

Λίγα λεπτά μετά τις 20:00 διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν απέναντι ακριβώς από τους διαδηλωτές, λίγα μέτρα μακριά από τα κιγκλιδώματα που στήθηκαν νωρίτερα, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Παράλληλα, 4 διμοιρίες παρατάχθηκαν μπροστά ακριβώς από τα κάγκελα, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο πρόσβασης των διαδηλωτών στο Μνημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom