Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αγριες ιστορίες στη θάλασσα των Κυκλάδων - Η σύλληψη 4 ακτιβιστών της Greenpeace και η αθώωσή τους από τη Δικαιοσύνη

Σταματήστε την καταστροφή!



Οι ακτιβιστές της Greenpeace το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου ήρθαν αντιμέτωποι με τη μηχανότρατα ALBERTA II, στα ανοιχτά της θάλασσας μεταξύ Μυκόνου και Δήλου με τα μηνύματα «Απαγορεύεται η καταστροφή» και «Θαλάσσιο Καταφύγιο στις Κυκλάδες Τώρα!».


Οι ακτιβιστές της Greenpeace ζήτησαν από τον καπετάνιο της μηχανότρατας να σταματήσει άμεσα αυτή την τόσο καταστροφική αλιευτική πρακτική. Κυρίως όμως, να αποτελέσει ο ίδιος μέρος της λύσης, στηρίζοντας έμπρακτα την πρόταση της Greenpeace για τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στην περιοχή των Βορείων Κυκλάδων, που αποδεδειγμένα αδειάζει από ψάρια.

 Ο καπετάνιος της μηχανότρατας ALBERTA II απάντησε με μήνυση εναντίον των τεσσάρων ακτιβιστών της Greenpeace για τη σημερινή δυναμική, αλλά ειρηνική μας δράση στα ανοιχτά της θάλασσας, μεταξύ Μυκόνου και Δήλου.

Μετά τη μήνυση που υπέβαλλε ο καπετάνιος της μηχανότρατας, οι ακτιβιστές κρατούνται από χθες στο Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου υπό άθλιες συνθήκες. Αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο πάτωμα του κρατητήριου και επιπλέον δεν έχουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, παρόλο που ο ένας από αυτούς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Με τη δράση αυτή, οι ακτιβιστές υπερασπίστηκαν την επιτακτική ανάγκη προστασίας της θαλάσσιας περιοχής των Βορείων Κυκλάδων που αποδεδειγμένα αδειάζει από ψάρια, μέσα από τη δημιουργία θαλάσσιου καταφύγιου. Για αυτό και ζήτησαν από τον καπετάνιο της μηχανότρατας να σταματήσει την πιο καταστροφική αλιευτική πρακτική και να γίνει μέρος της λύσης.
Στο πλευρό των ακτιβιστών βρίσκονται χιλιάδες συμπολίτες μας, που μέσω της ηλεκτρονικής εκστρατείας στο http://posotonexeis.org/διεκδικούν και αυτοί την προστασία των ελληνικών θαλασσών. Την προσπάθεια της για τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στις Βόρειες Κυκλάδες, που ξεκίνησε το 2008, στηρίζουν και εκατοντάδες παράκτιοι ψαράδες της περιοχής που με τις μαρτυρίες τους επιβεβαιώνουν την καταστροφή και τη σημαντική μείωση των ιχθυαποθεμάτων.

Η Greenpeace καλεί:

  • Την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας να στηρίξει την πρόταση της Greenpeace και των ντόπιων παράκτιων αλιέων για τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου και την παύση της μέσης αλιείας στις Βόρειες Κυκλάδες, ως προϋπόθεση για την επίλυση της περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης που έχει επιφέρει η υπεραλίευση.
  • Ενόψει των εκλογών, η Greenpeace καλεί παράλληλα την τοπική αυτοδιοίκηση των Κυκλάδων και τους τοπικούς βουλευτές και άλλους φορείς να στηρίξουν επίσημα την πρόταση για τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στις Βόρειες Κυκλάδες και να προβούν στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προστασία της περιοχής.
  • Την επόμενη κυβέρνηση να ανταποκριθεί θετικά στη σύσταση του Ευρωκοινοβουλίου για τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων, όπως υποχρεώνει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία (Μεσογειακός Κανονισμός 1967/2006).
Η δίκη και η αθώωση των ακτιβιστών στη Σύρο
Με χειροπέδες (!) μεταφέρονται οι 4 ακτιβιστές από την Πάρο στη Σύρο 

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 4 ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΗΣ GREENPEACE!!! 
Σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου οι 4 ακτιβιστές της Greenpeace οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, επειδή υπερασπίστηκαν μια περιοχή που καθημερινά νεκρώνει από καταστροφικές πρακτικές αλιείας. Το δικαστήριο απέρριψε συνολικά τις κατηγορίες και τα παιδιά είναι πλέον ελεύθερα!


Ολες οι πληροφορίες,οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τη σελίδα της greenpeace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom