Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Εγγραφο βόμβα αποκαλύπτει: 14 πόλεις και χωριά του Ξηρομέρου Αιτ/νίας πίνουν μολυσμένο νερό

Τονίζεται ξεκάθαρα στο έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ότι πρέπει να απαγορευτεί η χρήση του νερού για πόση,μαγείρεμα και υγιεινή κουζίνας

Ένα πολύ σημαντικό έγγραφο από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποκάλυψε χτες το mytikaspress.
Το έγγραφο αυτό με ημερομηνία 9/4/2012 και χαρακτηρισμό «ΕΠΕΙΓΟΝ» βρίσκεται στο Δήμο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας από τις 12/4/2012, όπως καθαρά φαίνεται από τη σφραγίδα πρωτοκόλλησης του Δήμου. Τι αναφέρει με λίγα λόγια το επίσημο έγγραφο βόμβα: διαπιστώνεται σημαντική μικροβιακή επιβάρυνση από κόπρανα, πράγμα που καθιστά το νερό τελείως ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση!!!
Γίνεται επίσης ονομαστική αναφορά σε 14 πόλεις και χωριά του Ξηρομέρου:Αστακός, Καραισκάκης, Μπαμπίνη, Μαχαιράς, Σκουρτού, Προδρόμου, Αγραμπέλων, Μύτικα, Κανδήλας, Παναγούλας, Αρχοντοχωρίου, Ρίβιου, Αγίου Στεφάνου και Φυτειών (με επιφύλαξη (δηλαδή;))!

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι το νερό είναι αγαθό, που οφείλει και υποχρεούται η οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή να εξασφαλίζει την καταλληλότητα του με όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Επίσης σε ιεράρχηση πρέπει να μπαίνει πρώτο. Τι να τα κάνεις τις πλατείες, τα παγκάκια, τα γκαζόν, τα πολιτιστικά, τα καρναβάλια, τα πεζοδρόμια και τους δρόμους άμα δεν έχεις εξασφαλίσει πόσιμο νερό. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό για τη δημόσια υγεία εμείς θα το παρακολουθήσουμε και αναμένουμε ενημέρωση από τους αρμόδιους.

Γνωρίζουμε ότι πολλά χωριά της περιοχής,για χρόνια ολόκληρα,προμηθεύονται νερό για πόση και μαγείρεμα από ιδιωτικά βυτιοφόρα με το ανάλογο τίμημα φυσικά.Πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα ήταν κοινό μυστικό!

Και κάτι ακόμα:αν δεν έβγαινε χτες το έγγραφο από το blog του Μύτικα πότε είχαν σκοπό να ενημερώσουν τους πολίτες (όσους τέλος πάντων δεν γνώριζαν);
Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο (πατήστε επάνω για μεγέθυνση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom