Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Επεισοδιακές παρελάσεις σ' όλη την Ελλάδα - Εκραξαν τον Κουκουλόπουλο στην Κοζάνη

...αν και για την κυβέρνηση όλα πήγαν καλά,αφού παρέστη για μισή ώρα στο σιδερόφρακτο Σύνταγμα υπό την προστασία 8.000 αστυνομικών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν εμφανίστηκαν πουθενά τοπικοί βουλευτές,ο μόνος που τόλμησε ήταν ο Κουκουλόπουλος στην Κοζάνη που άκουσε τα εξ' αμάξης!

Πειραιάς
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, απέναντι από την εξέδρα και πίσω  από τα κάγκελα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθηγητές έχουν αναρτήσει πανό και φωνάζουν υβριστικά συνθήματα όπως προδότες προς τους επισήμους.
ΦΩΤΟ ΝΕWSIT
ΦΩΤΟ ΝΕWSIT
Μάλιστα ο κόσμος φωνάζει χαρακτηριστικά: "Κανείς δεν ζει με 400 ευρώ πάρτε την εξέδρα σας και φύγετε από εδώ". Μέλη μάλιστα της Εθνικής Αντίστασης αντί να γυρίσουν τα κεφάλια προς τους επισήμους, τα γύρισαν προς τον κόσμο και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Πάτρα

Ένταση δίχως τέλος στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Εξαγριωμένο πλήθος πέταξε μπουκάλια και τασάκια, με χημικά απάντησε η αστυνομία.
Στην πλατεία Τριών Συμμάχων σημειώθηκαν νέα απεισόδια με την αστυνομία να "μπλοκάρει" τους "Αγανακτισμένους" που θέλησαν να διαδηλώσουν μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης. Ο κόσμος εξαγριωμένος πέταξε στους αστυνομικούς μπουκάλια, νεράτζια, τασάκια ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα δημιουργώντας μια αφόρητη ατμοσφαιρα.

Πεδίο μάχης έγινε νωρίτερα και η Αγίου Νικολάου, με τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά κατά των μελών των λαϊκών συνελεύσεων της Πάτρας που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων. Η αστυνομία έχει στήσει κάγκελα στο ύψος του Ιντεάλ για να αποτρέψει την προσέγγιση και στο σημείο διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα.

Η ρίψη των χημικών έγινε ενώ όλες οι καφετέριες ήταν γεμάτες από κόσμο, ο οποίος έφυγε για να γλιτώσει. Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 150 μέλη λαϊκών επιτροπών κινήθηκε προς την εξέδρα των επισήμων. Η αστυνομία τους μπλόκαρε και ξεκίνησαν τα επεισόδια.
ΦΩΤΟ από dete.gr
ΦΩΤΟ από dete.gr

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο πριν τις 12.30, με μισή ώρα καθυστέρηση και με τις κερκίδες των επισήμων κατά τα 2/3 άδειες υπό των φόβο των επεισοδίων. 


Ρόδος
Έντονες αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων - Δείτε βίντεο...


Εκατοντάδες πολίτες που έδωσαν το παρών, ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες, όταν οι τοπικοί παράγοντες έκαναν κατάθεση στεφάνων. Με υβριστικά συνθήματα αλλά και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, έδειχναν να έχουν άγριες διαθέσεις και γρήγορα περικυκλώθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι για να μην ακούγονται οι αποδοκιμασίες, έκλεισαν τα μικρόφωνα! Λίγη ώρα αργότερα πάντως τα πνεύματα ηρέμησαν και η παρέλαση ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα...




Ξάνθη

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και μονάδες των ΜΑΤ σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Ξάνθη λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Όπως αναφέρει το thrakitoday.com παρά το γεγονός πως ο χώρος περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας, όπου βρίσκονταν οι επίσημοι, φυλασσόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχαν τοποθετηθεί και κάγκελα, οι διαδηλωτές πλησίασαν τους επισήμους φωνάζοντας συνθήματα, ενώ προσπάθησαν να πλησιάσουν περισσότερο τον χώρο της παρέλασης οπότε και σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και τα ΜΑΤ

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαδηλωτές αποχώρησαν, κατευθυνόμενοι προς την κεντρική πλατεία της πόλης φωνάζοντας συνθήματα περιφερειακά του χώρου διεξαγωγής της παρέλασης.

Η παρέλαση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς να σημειωθούν άλλα επεισόδια.

Δείτε το βίντεο της έντασης:

newsit
Κοζάνη

Επεισόδια πριν αρχίσει η παρέλαση

Ενα καταιγισμό αποδοκιμασιών δέχτηκε λίγο πριν την έναρξη της σημερινής -καθιερωμένης - παρέλασης της 25ηςΜαρτίου ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος. Ο κ. Κουκουλόπουλος έδειχνε – αρχικώς - σχεδόν ατάραχος χαμογελώντας σε αυτούς που τον αποδοκίμαζαν, όμως στη συνέχεια και όταν κάποιος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό του, γύρισε προς το μέρος του λέγοντάς «εμείς θα τα πούμε», ενώ στη συνέχεια τον αποκάλεσε «μ…α». Δείτε όπως πάντα πρώτοι με εικόνα στο kozan.gr το σχετικό βίντεο…


http://www.kozan.gr/

Επεισοδιακές ήταν οι παρελάσεις και στη Θεσσαλονίκη,τις Σέρρες,τη Γλυφάδα,το Αγρίνιο,στα νησιά του Ιονίου,στο Περιστέρι,σχεδόν σε όλη τη χώρα είχαμε από απλές διαμαρτυρίες και συνθήματα μέχρι μάχες σώμα με σώμα με την Αστυνομία.
Διαβάστε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας τι συνέβη σε Χίο και Ηράκλειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom