Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η υποκρισία μιας ποινικολόγου (Ζωή Κωνσταντοπούλου)


Zωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της …Διεθνούς Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων…  
Δεν λέμε πομπώδης τίτλος μοιάζει αυτός, αν και δεν ξέρουμε τι είναι αυτή η διεθνής επιτροπή,  ποιος την ίδρυσε, από ποιους απαρτίζεται και ποιος είναι άραγε ο σκοπός της;
Έδωσε συνέντευξη λοιπόν η πρόεδρος της παραπάνω επιτροπής στο Κουτί της Πανδώρας του Κώστα Μπαξεβάνη  και με ...ύφος "αγωνιστικό" επισήμανε: «Συλλογικά μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση»  
δείτε το video

Συλλογικά;; δηλαδή μαζί με την κα Κωνσταντοπούλου μήπως και με τον αξιότιμο μπαμπά της θα λυτρώσουμε τη χώρα από το ληστρικό σύστημα που μας κυβερνά και μας ξεπουλά;
Μα πώς είχαμε την εντύπωση ότι ο μεγάλος και έγκριτος ποινικολόγος μπαμπάς της μα και η ίδια είναι οι κατ’ εξοχήν υπερασπιστές δικηγόροι του ίδιου αυτού συστήματος της κλεψιάς και της  αρπαχτής;
 Ο μπαμπάς πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν ήταν ο νομικός σύμβουλος του Αλαφούζου και όχι μόνον; 
Σήμερα αυτός δεν υποστηρίζει στην πολύκροτη δίκη τους αδελφούς Τσιτσιρίγκους με τις διεθνείς απάτες και τις παρατράπεζές τους που εξοικονόμησαν δισεκατομμύρια ευρώ με τις ευλογίες και την κάλυψη κυβερνητικών στελεχών; Η ίδια δεν υποστηρίζει και μάλιστα σθεναρά και με τον καλύτερο τρόπο,  έμπορους ναρκωτικών, βιαστές, απατεώνες  και κάθε καρυδιάς καρύδι που εκτρέφει το σύστημα και στη συνέχεια εκτρέφεται από αυτό;
Τι  θέλει δηλαδή να μας πει η κα Κωνσταντοπούλου;
Θέλει να μας δώσει θάρρος αυτή σε μας;
Μα αυτή έχει νοιώσει ποτέ τι θα πει να μην έχεις όχι για να πάρεις γούνα, ή ακριβό ταγιεράκι, όχι για να πας σε ταβέρνα πολυτελείας να φας αστακούς, όχι για να πας ταξίδια, όχι για να πας κομωτήριο, θέατρο σινεμά, αλλά να μην έχεις να ταϊσεις το ίδιο σου το παιδί;;!!!!!!
Από την κα Κωνσταντοπούλου αλήθεια περιμένουμε να διδαχθούμε ότι συλλογικά μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση; Μα μήπως αυτή είναι η ίδια η …κατάσταση;;
Μίλησε για κατάπτυστο νομοθέτημα αυτό που πρόσφατα ψηφίστηκε για τη δίκαιη δίκη…
και ότι το νομοθέτημα αυτό ήρθε να βάλει φραγμό στις αιτήσεις εξαιρέσεως δίνοντας τη δυνατότητα στον ίδιο το δικαστή του οποίου ζητείται η εξαίρεση να κρίνει την εναντίον του αίτηση και αν είναι προφανώς αβάσιμη ή μη νόμιμη να την απορρίπτει!!!!!
ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ! Είναι κατάπτυστο το νομοθέτημα αυτό και καταλύει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, κάθε κατηγορούμενου να κριθεί από άλλον δικαστή εκτός από αυτόν τον οποίο υποπτεύεται ότι μεροληπτεί σε βάρος του!!
Αν και είπε για υπόθεση πελάτη της, που του απορρίφθηκαν αιτήσεις εξαίρεσης κατά των δικαστών που τον δίκαζαν (για την πράξη του δεν μας είπε όμως ούτε και για το ποιος ήταν ο λόγος εξαίρεσης).
Όμως εμείς μάθαμε ότι η υπόθεση για την οποία αναφερόταν αφορούσε κατηγορούμενο για βιασμό και ο οποίος έκανε αίτηση εξαίρεσης σε σύνθεση και του απορρίφθηκε. Ο άνθρωπος αυτός  έφαγε πρωτόδικα 5 μόνο χρόνια και καταδικάστηκε και στο εφετείο το οποίο φυσικά δεν μπορούσε να βάλει παραπάνω ποινή, αφού έφεση είχε κάνει αυτός. Μετά την απαγγελία της ενοχής και πριν την επιβολή της ποινής στον πελάτη της το Μάιο 2011 έκανε αίτηση εξαίρεσης επικαλούμενη ότι η σύνθεση του απέρριψε το αίτημα για ελαφρυντικό επειδή μεροληπτούσε σε βάρος του λόγω του ότι η ίδια είχε αντιδικία με συνάδελφό τους, και μάλιστα με  τη δικαστή Μαριάνθη Παγουτέλη, και για λόγους αντιπάθειας  δήθεν στο πρόσωπό της ...αδίκησαν τον πελάτη της. Από τότε έχει υποβάλει κατά της ίδιας σύνθεσης επανειλημμένες αιτήσεις εξαίρεσης ακόμη και κατά των ενόρκων για διάφορους λόγους και η δίκη συνεχίζεται από το Μάιο μέχρι τώρα και ο καταδικασθείς για βιασμό τελεσίδικα, να κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος!!
Η ίδια υπαινίσσεται ξεκάθαρα σχεδόν ότι έγινε η νομοθετική αυτή ρύθμιση που επιτρέπει να δικάζεται η αίτηση εξαίρεσης κατ' αρχήν από την ίδια τη σύνθεση της οποίας ζητείται η εξαίρεση, και να απορρίπτεται αν είναι "προφανώς" μη νόμιμη ή αβάσιμη, για να αντιμετωπιστεί η δική της παραπάνω υπόθεση και ενώ βρίσκεται αυτή σε εξέλιξη...
Αυτό φυσικά και είναι, όπως σωστά λέει, κατάλυση ενός ανθρώπινου δικαιώματος κάθε κατηγορούμενου να κρίνεται από άλλο δικαστή εκτός από αυτόν που υποπτεύεται για μεροληψία!!! Όμως μάλλον η κατάλυση αυτή έγινε εξαιτίας της, όπως και η ίδια ομολογεί!!!! 
Για να αντιμετωπίσουν τη δική της "κατάχρηση" του δικαιώματος αυτού ο κ. Παπαϊωάννου θεώρησε προφανώς καλό να καταργήσει τελείως το δικαίωμα αυτό κάθε κατηγορούμενου!!!!!!!!!!!!!! Γιατί αυτός μάλλον εφαρμόζει το δόγμα "Πονάει κεφάλι... κόβει κεφάλι"!! Αντί οι δικαστές, οι υπουργοί και ο ΔΣΑ, να ελέγξουν τη δικηγόρο για αντιδεοντολογική ή πειθαρχικά υπαίτια συμπεριφορά, αλλάζουν το νόμο για όλο τον κόσμο!!
Μήπως θα τη δούμε την κυρία Κωνσταντοπούλου στα πλαίσια της οικογενειοκρατίας και πιστή στα χνάρια του μπαμπά της ναι είναι και υποψήφια ή και  βουλευτής ή ευρωβουλευτής ακόμη;;...
Αυτή σήμερα μας κάνει μαθήματα αγωνιστικότητας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης  τη στιγμή που κατέλυσε κάθε έννοια δικαίου και κάθε έννοια δημοκρατίας καταγγέλλοντας  το ανώνυμο ιστολόγιο Ζητείται ελπίδα,   χωρίς κανένα δικαίωμα και ταυτοποιώντας  το αυθαίρετα  και  χωρίς να έχει επιτραπεί η άρση του απορρήτου του, με την παραπάνω δικαστή !!!!! αντίθετα έχουμε πληροφορηθεί ότι ο εισαγγελέας πρωτοδικών έθεσε τη μήνυσή της κατά του ιστολογίου στο αρχείο και ότι η ίδια έχει κάνει προσφυγή!!!!!
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τη δικαστή ως δήθεν διαχειρίστρια του παραπάνω  ιστολογίου λέγοντας συγκεκριμένα:
 "Χαρακτηριστικές είναι και οι απόψεις της Mariana On Ice για τη Δικαιοσύνη:
- «Μοχλός εξουσίας των φαύλων και των διεφθαρμένων».
- «Το μπουρδέλλο ωχριά μπροστά στην Ευελπίδων».
- «Η αηδία είναι πλέον μόνιμη αίσθηση για όσους παροικούν στην Ιερουσαλήμ της Ελληνικής Δικαιοσύνης»".
Ακούστε την ίδια τί μας λέει σήμερα στο βίντεο:
 "Εκείνο το οποίο βιώνει πλέον ο πολίτης όταν πέφτει στα γρανάζια της ελληνικής δικαιοσύνης είναι ότι πολύ εύκολα μπορεί οι μηχανισμοί και συνειδητά μιλάω για μηχανισμούς και όχι για θεσμούς να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί. Πάρα πολύ εύκολα μπορεί να φτάσει να διεκδικεί με όλα τα νόμιμα μέσα εκείνα που ο νόμος προβλέπει και με την ίδια ευκολία και σε στυγνή επίδειξη αυθαιρεσίας τα δικαστήρια να αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο"!!
Μα αυτό λέμε κι εμείς οι bloggers! αυτό έλεγε και ο/η καταγγελθείς/σα  ιστολόγος του Ζητείται ελπίδα! Μας λέει τίποτε διαφορετικό σήμερα η κα Κωνσταντοπούλου; Γιατί λοιπόν φασιστικά και κατά παράβαση κάθε διεθνούς και εσωτερικής νομοθεσίας το κατάγγειλε;  Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!!
Αλήθεια αυτή θα παλέψει για τα δικαιώματά μας στη βουλή και στην ευρωβουλή πιθανόν αύριο; Αυτή μιλάει για δικαιοσύνη και στημένες συνθέσεις;
Είναι δυνατόν;; Αλίμονο μας αν την πιστέψουμε!!


πηγή:petraskandalou

Σχόλιο Ζείδωρον:
αν και δεν πιστεύουμε στην οικογενειακή ευθύνη,εν τούτοις επί του προκειμένου νομίζουμε πως κάτι δείχνει για το πως βλέπουν τη δημοκρατία,τη δικαιοσύνη,την αξιοκρατία,την ισότητα κι εν τέλει τα κοινά και η πρόσφατη αποκάλυψη :
Εκπληκτικό ρουσφέτι από τον ιδιώτη πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού και του ανύπαρκτου στη βουλή, εδώ και χρόνια «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ»,σχετικά με το γραφείο που διατηρεί ακόμα νόμιμα(!!!)  στη Βουλή ο μπαμπάς Νίκος Κωνσταντόπουλος και το διορισμό ημετέρου!

8 σχόλια:

PetraSkandalou είπε...

Πολύ εύστοχη η συμπλήρωση του σχολίου σας

Ανώνυμος είπε...

Κακώς κατηγορείτε την κ. Κωνσταντοπούλου η οποία ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την απονομή της δικαιοσύνης.
Αν διαβάσατε στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ της 24-01-10, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, (στην οποία ήταν νομική σύμβουλος με τον πατέρα της Νίκο Κωνσταντόπουλο), στη στήλη ΕΡΕΥΝΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, και με τίτλο «Γιατί βιάζεσαι, κύριος;» έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Κατερίνα Κατή, όπου η κ. Κωνσταντοπούλου, παραλληλίζει την κατάσταση -στο Πρωτοδικείο Αθηνών - με «ωρολογιακή βόμβα» που από στιγμή σε στιγμή θα εκραγεί, η ίδια δε εκτιμά πως η έλλειψη «επαρκούς, σε ποιότητα και αριθμό, δικαστών, εισαγγελέων και δικαστικών υπαλλήλων είναι κραυγαλέα».
Επισήμανε δε ότι πρέπει να εισέλθουν στο δικαστικό και εισαγγελικό κλάδο άξιοι νομικοί.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που δεν ξέρετε σας πληροφορώ ότι η δικηγόρος αυτή προσπαθεί για τη Δικαιοσύνη και τα βάζει και με το Σύστημα;
Δεν γνωρίζετε φαίνεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, και θα αγωνιστεί από εκεί μέσα για το δίκαιο του πολίτη.
Μάθετε ότι είναι μέλος των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, ειδικευμένη στο εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές ποινικό δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή Αθηνών (πτυχίο), στη Νομική Σχολή Παρισιού 10- Ναντέρ (πτυχίο-maitrise στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο), στη Νομική Σχολή της Σορβόννης – Παρίσι 1 (μεταπτυχιακό-DEA στο Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο και Αντεγκληματική Πολιτική στην Ευρώπη) και στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Columbia – Νέα Υόρκη (μεταπτυχιακό – LLM, με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Ποινικό Δίκαιο, εθνικό και διεθνές). Από το 2007 είναι πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου

Ανώνυμος είπε...

Εσύ αγαπητέ ανώνυμε, πολύ ωραία μας τα λες, ήθελα νάξερα πότε πρόλαβε και πήρε τόσα πτυχία, στο κρεββάτι της τα πήγαιναν; εκτός και αν καθάριζε ο μπαμπάς. Ξέρεις τέτοια κυκλοφορούν τώρα και στη λαϊκή χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλέ είναι από εκείνα που τηλεφωνείς και στα φέρνουν στο σπίτι αν έχεις κολλητό το μασόνο πανεπιστημιακό καθηγητή.
Ποια θα παλέψει για τη δικαιοσύνη;
η Κωνσταντοπούλου;; χαχαχαα!! ναι σίγουρα αυτή κι ο μπαμπάς της παλεύουν για να αθωώνουν απατεώνες και βιαστές και μια χαρά τα καταφέρνουν αφού στο μόνο που συμφωνούμε είναι ότι και οι δικαστές είναι κολλητάρια τους.

Το μπαμπά τον βλέπετε που πίνει καφέ στα γραφεία των ανώτατων εισαγγελέων ή μήπως αυτές οι πληροφορίες δεν έφτασαν ακόμη στ' αυτιά σας; ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι.

Και το ζητείται ελπίδα έγραψε ότι η Ευελπίδων είναι μπουρδέλο αλλά η Κωνσταντοπούλου το κατάγγειλε ταυτίζοντάς το μάλιστα με δικαστή που αν όντως ήταν δικαστής ο διαχειριστής του η Κωνσταντοπούλου έπρεπε να του σφίξει το χέρι αφού πασχίζει για τη δικαιοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 28 Μαρτίου 11.49 μ.μ.
Έδωσε συνέντευξη στην κ. Κατή στο περιοδικό έψιλον της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στην οποία είναι αυτή κι ο μπαμπάς της νομικοί σύμβουλοι;
δηλαδή Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει;

Ανώνυμος είπε...

Είναι τουλάχιστον τραγικό να επικαλείσαι το επάγγελμα κάποιου για να αποδείξεις την ανικανότητα του για πολιτική. Θέλετε ή όχι δεν είναι ο Κούγιας! Έχει γνώση για το δικαστικό σύστημα και νομίζω οτι οι πραγματικοί εγκληματίες, της Χρυσής Αυγής για παράδειγμα, που εκρεμούν πραγματικές καταδίκες εις βάρος του, σίγουρα δεν θα τη Προτιμήσουν για να τους δικαιώσει!

Ανώνυμος είπε...

Emmanoyil φυσικά ειδικότητά της είναι και η υπεράσπιση των λάθρων μεταναστών πάσης φυλής και πάσης Υπατίας...

Read more: Go to TOP and Bottom