Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Τεράστια προβλήματα από την καταιγίδα στην Αττική - Άγριες καταιγίδες "σφυροκοπούν" όλη τη χώρα - Διακοπές ρεύματος - Κλειστή η Εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών


- Κλειστή η περιφερειακή Αιγάλεω μέχρι τα νεόκτιστα Ασπροπύργου λόγω πλημμύρας
- Συναγερμός στον Έβρο καθώς έχει ήδη πλημμυρίσει το Ορμένιο
-  Διακοπές ρεύματος σε όλη την Αττική και κυρίως Ιλιον, Περιστέρι, Ερυθραία και Βάρη
- Πολλά χωριά έχουν πλημμυρίσει στην Ξάνθη από τις βροχές - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
- Τρίπολη: Πλημμύρισε το νοσοκομείο, καταστήματα και σπίτια
Κλειστή η Νέα Εθνική Οδός στο ύψος του Διακοπτού λόγω κατολισθήσεων
- Τι προβλέπει για το Νewsit ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Η σοβαρή επιδείνωση του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και σιγά - σιγά προχωράει στα κεντρικά και τα βόρεια και το απόγευμα θα φτάσει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαιου και αργοτερα στα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες από 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης που έπληξε το τελευταίο τρίωρο το λεκανοπέδιο. Ειδικότερα, το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και 136 για απομάκρυνση πεσμένων δένδρων και αντικειμένων, που παρασύρθηκαν από τον αέρα και εγκλωβίσθηκαν σε δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι κλήσεις για βοήθεια προέρχονταν από τις περιοχές Πειραιάς, Κορυδαλλός, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Βύρωνας, Παγκράτι και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. Εξάλλου, κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε σε αρκετούς δρόμους του λεκανοπεδίου, καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας φωτεινοί σηματοδότες. Επιπλέον, κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι η οδός Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας βρόχινου νερού, που μετέτρεψε το οδόστρωμα σε λίμνη. Κλειστή είναι και η περιφερειακή Αιγάλεω μέχρι τα νεόκτιστα Ασπροπύργου λόγω πλημμύρας του οδοστρώματος.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, έπειτα από απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση.
Περισσότερο φωτορεπορτάζ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom