Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι Γερμανοί και τα τσιράκια τους ξεπέρασαν κάθε όριο με τις απαιτήσεις τους - Οι δεσμευτικές επιστολές των Παπανδρέου - Σαμαρά

Απίστευτο το Καραγκιοζιλίκι που παίζεται στην πλάτη του Ελληνικού λαού από τους κατ' ευφημισμόν εταίρους μας,οι οποίοι συμπεριφέρονται ως εταίρες!
Δεν τους αρκεί που ξεφτέλισαν τα 2/3 του Ελληνικού κοινοβουλίου,τώρα βάζουν ότι προσκόμματα μπορεί να κατεβάσει ένα διεστραμμένος νους.Δεν τους αρκούν ούτε οι υπογραφές των δικών τους Σαμαρά και Παπανδρέου θέλουν τις υπογραφές και των υπόλοιπων αρχηγών.Κι αν υποθέσουμε πως υπογράφουν όλοι ανεξαιρέτως συν Παπαρήγα και Τσίπρας κι ο Ελληνικός λαός στις εκλογές βγάλει έναν άλλο τι θα γίνει;ή κατά βάθος το πρόβλημά τους είναι να αναβληθούν οι εκλογές,όπως άλλωστε ζήτησε και η Αννούλα Διαμαντοπούλου χτες;
Ο λαλίστατος μέχρι την Κυριακή δοτός πρωθυπουργός Παπαδήμος γιατί βουβάθηκε;
Ζείδωρον

- Στην κόψη του ξυραφιού η Ελλάδα
- Απόψε οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας

- Σε εξέλιξη η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup
- Στο παιχνίδι και η Φινλανδία και η Ολλανδία 
- Παίζουν με τα νεύρα ενός ολόκληρου λαού οι εταίροι
- Θέλουν οπωσδήποτε να κρατούν στο χέρι την επόμενη κυβέρνηση
- Ο Όλι Ρεν ζητεί πολιτικές δεσμεύσεις την στιγμή που έχουν αποσταλεί στις Βρυξέλλες
- Βενιζέλος: "Κάποιοι δεν μας θέλουν στην ευρωζώνη"
- Σαμαράς: Δεσμεύομαι σε όλα αλλά και θα παλέψω για βελτιωτικές τροποποιήσεις

H πληροφορία έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Reuters. Πηγές της ΕΕ δήλωσαν ότι τώρα στελέχη της ευρωζώνης εξετάζουν τρόπους προκειμένου να καθυστερήσει μέρος ή ακόμη και όλο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, κατορθώνοντας παρόλα αυτά να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία.

Δηλαδή με άλλα λόγια, εκείνοι που έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι θέλουν να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο ακόμα και στα εσωτερικά της Ελλάδας, εκβιάζοντας ουσιαστικά μια ολόκληρη χώρα. Δηλαδή, με το σενάριο που θέλουν να ακολουθήσουν θέλουν να ελέγχουν την επόμενη κυβέρνηση μη δίνοντας τα χρήματα από τώρα!

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αναβολή μπορεί να διαρκέσει μέχρι η χώρα να διεξάγει εκλογές, που αναμένονται τον Απρίλιο, αναφέρουν οι πηγές της ΕΕ.

Ενώ τα βασικά στοιχεία του πακέτου, το οποίο ανέρχεται στα 130 δισ. ευρώ, υπάρχουν, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν είναι ικανοποιημένοι για το ότι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες έχουν δεσμευτεί επαρκώς στη συμφωνία.

Επίσης, αναφέρει το Reuters, δεν είναι ξεκάθαρο ότι το επίπεδο χρέους/ΑΕΠ της χώρας, το οποίο βρίσκεται τώρα στο 160%, θα διαμορφωθεί στο 120% μέχρι το 2020 μέσω της συμφωνίας, όπως απαιτείται από την Τρόικα.

«Υπάρχουν προτάσεις για καθυστέρηση του ελληνικού προγράμματος ή και για διάσπασή του, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια χρεοκοπία, αλλά δεν είναι όλοι σύμφωνοι με αυτό», τόνισε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

«Θα εξετάσουν όλες τις επιλογές. Υπάρχουν πιέσεις από διάφορες χώρες για να «παγώσει» η βοήθεια μέχρι να υπάρξει πλήρης δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία ίσως να μην έλθει μέχρι να διεξαχθούν εκλογές», αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές.

Οι Γερμανία, Φινλανδία και Ολλανδία είναι οι χώρες που πιέζουν για την αναβολή του προγράμματος, ενώ η Γερμανία είναι η πιο «σκληρή», καθώς υποστηρίζει ότι η τελική έγκριση θα πρέπει να δοθεί μόνο μετά από τις εκλογές.

Ένα μεγάλο πρόβλημα για το διαχωρισμό του πακέτου βοήθειας είναι το εάν οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα είναι πρόθυμοι να υπογράψουν μια ανταλλαγή ομολόγων εάν η χρηματοδότηση της Ελλάδας δεν βρίσκεται στο τραπέζι, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι το κράτος ίσως δεν θα μπορέσει να πληρώσει τις μελλοντικές λήξεις ομολόγων.

Ως αποτέλεσμα, σχολιάζει πηγή της ΕΕ, είναι πιθανό να καθυστερήσει ολόκληρο το δεύτερο πακέτο βοήθειας μέχρι τις ελληνικές εκλογές, «όταν και όλοι ελπίζουν για μεγαλύτερη δέσμευση και διευκρινίσεις».

«Αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να πληρώσουμε το ομόλογο των 14,5 δισ. ευρώ στις 20 Μαρτίου, το οποίο θα ήταν σκέτη σπατάλη», τονίζει πηγή της ευρωζώνης.

Προσθέτει ωστόσο πως έχουν μείνει ακόμη χρήματα από το πρώτο πρόγραμμα, οπότε «θα μπορούσαμε να το κάνουμε», αναφερόμενος στο πρώτο πακέτο των 110 δισ. ευρώ. «Αυτό θα σήμαινε ότι οι συζητήσεις για το β΄ πρόγραμμα (συμπεριλαμβανομένου και του PSI), το οποίο είναι μέρος του πακέτου, θα μπορούσαν να αναβληθούν μέχρι να υπάρξει νέα κυβέρνηση».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν Αμαντέου Αλταφάζ ανέφερε ότι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα γίνει συζήτηση σε βάθος, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι επείγει η υλοποίηση του λεγόμενου PSI από τα αποτελέσματα του οποίου εξαρτάται, όπως είπε και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανέφερε επίσης ότι πτώχευση της Ελλάδας θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη.

Πάντως, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η επιστολή του κ. Σαμαρά εστάλη στις Βρυξέλλες και μέσω αυτής δεσμεύεται όπως του ζητείται να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να επιτύχει το πρόγραμμα.

Δεν έχουμε λάβει απόφαση για χρεοκοπία της Ελλάδας


Η φράση και μόνο στο άκουσμά της σοκάρει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας δηλώνει ότι η χώρα του δεν έχει λάβει καμία απόφαση για χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ο Στέφεν Ζάιμπερτ είπε τα κλασσικά κλισέ ότι η Γερμανία εργάζεται, μαζί με τους εταίρους της, για τη δημιουργία μιας εφικτής διαδικασίας που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι το πνεύμα και η ουσία του προγράμματος διάσωσης. Αυτό είναι το πνεύμα και πίσω από την σημαντική απομείωση του ελληνικού χρέους, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τον ιδιωτικό τομέα».

Είπε όμως και κάτι άλλο: Αναφερόμενος, στις εγγυήσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι, ότι τα ελληνικά κόμματα θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις και μετά τις εκλογές, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup θα διευκρινιστεί ο αριθμός των υπογραφών που χρειάζονται».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, ο οποίος έκανε λόγο για αναγκαίες δεσμεύσεις των μεγαλύτερων ελληνικών κομμάτων να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, μιλώντας μάλιστα για «απαραίτητη προϋπόθεση», προκειμένου να εγκριθεί η περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. «Είναι θέμα αξιοπιστίας», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να είναι βέβαιοι ότι οι συμφωνίες θα ισχύουν και μετά τις εκλογές.
newsit
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ

4 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Λοιπόν Δημήτρη !
Εδώ και μερικές ώρες μου στροβιλίζει το μυαλό η ιδέα και μονολογούσα.
"Να δείς που θα ζητήσουν και τις υπογραφές του Τσίπρα, της Παπαρήγα κι όλων των άλλων" έλεγα. "Για να πάω στο Ζειδωρον ,να δώ τι λέει κι αυτός!!!
Και ώ του θαύματος τις ίδιες ανησυχίες έχουμε.
Είναι ολοφάνερο πια ότι θέλουν να μας ξεφορτωθούν και δεν τους κάθεται...
Πέσανε εντελώς οι μάσκες τους. Ίσως θέλουν να σφυγμομετρήσουν τις αντιδράσεις των εταίρων τους γιατί δεν είναι λίγες οι φωνές που διαφωνούν με την ολοφάνερη πλέον πρόθεσή τους να μας διώξουν από το Ευρώ. Φαίνεται βρήκαν την φόρμουλα να διαχειριστούν το πρόβλημα που θα προκύψει σε ότι τους αφορά και δεν τους νοιάζει πλέον.
Τα πράγματα ίσως πάνε πολύ χειρότερα απ’ ότι φανταζόμαστε…
Ο Θεός να βάλλει το χέρι του.

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου ίσως να μην είναι τόσο άσχημα τα πράγματα ακόμα και εκτός Ευρωζώνης αν βρεθεί επιτέλους ένας Ελληνας που να τους στείλει στο διάολο ακυρώνοντας όλες τις συμβάσεις αλλά και τα υποτιθέμενα χρέη μας και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Ελληνα πολίτη.Ετούτοι 'δω λένε ΝΑΙ σε όλα αγνοώντας πως έχουν να κάνουν με ανθρώπους που αντικειμενικά πλέον δεν μπορούν να τα φέρουν πέρα.
Τώρα κάτι λέει ο Βενιζέλος αλλά να κατάλαβα καλά αναμασάει τα ίδια με στόχο να μας τρομάξουν όσο δεν πάει άλλο ώστε στο τέλος να είμαστε ευχαριστημένοι που θα μας επιτρέπουν να πίνουμε το νεράκι του Θεού επί πληρωμή βεβαίως!!!
Ψυχραιμία,εδώ βγήκε κι ο Παπούλιας και χαρίζει το μισθό του μετά από δυο χρόνια κράξιμο.
Καλό βράδυ και να θυμάσαι ο Θεός το εξοχικό Του δεν το 'χει για πούλημα!

gitsanas είπε...

Πριν από λίγο...αν ισχύει βέβαια...κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ότι μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ο Βενιζέλος δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ζητάν δεσμεύσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι στηρίζουν το μνημόνιο, για να μας δώσουν τη δόση...
Τώρα;;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Γίτσα μου αυτά όπως γράφω και στο σχόλιο μου στην αρχή αυτά είναι π@π.....!
Αν υποθέσουμε πως πείθονται Παπαρήγα και Τσίπρας και υπογράφουν και στη συνέχεια ο Ελληνικός λαός τους μαυρίζει όλους και βάζει το φούφουτο στην κυβέρνηση τι θα κάνουν;ή πάρε το απλό:τρελαίνεται ξαφνικά ο Σαμαράς που υπέγραψε και τους λέει βρε ούστ!Τι θα του κάνουν;μήνυση;Γι' αυτό σου λέω πως αυτά είναι του κ@λ@@ για να μας τρομάξουν και να τους πούμε ευχαριστώ από πάνω που κατάφεραν κι έσωσαν το νερό που πίνουμε και τις ασπιρίνες μας.Βρεγμένη σανίδα θέλουν για να σταματήσουν το θέατρο.

Read more: Go to TOP and Bottom