Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ... Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ


Την ώρα που το φιλελληνικό κίνημα φουντώνει διεθνώς με το δικό του τρόπο και τα δικά του αιτήματα, το μουσείο της Ολυμπίας κουρσεύεται, και η ανικανότητα των κρατούντων να υπερασπιστούν έστω και στοιχειωδώς την εθνική μας αξιοπρέπεια, προκαλεί τουλάχιστον οργή, για την επιλογή των προσκυνημένων να καθυποτάξουν τα πάντα στις λογιστικές καρτέλες της Γκεστάπο.


Οι πολίτες του κόσμου, μετατρέπονται σε γροθιά οργής, και με διάφορες μορφές πολιτικού ακτιβισμού, επιχειρούν να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στη δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία.

Πολλοί θα επιχειρήσουν να σχολιογραφήσουν αμπελοφιλοσοφώντας για την ταυτότητα των οργανωτών – συντονιστών αυτής της προσπάθειας.

Κάποιοι άλλοι – κατά τη συνήθη πρακτική – θα επιχειρήσουν να ομφαλοσκοπήσουν τις πιθανολογούμενες προθέσεις τους.

Και φυσικά θα υπάρξουν και οι τρίτοι που θα προσπεράσουν και αυτή την πρωτοβουλία με τρόπο επιδεικτικό.

Για όλους εμάς όμως, αυτό που έχει σημασία είναι να διαπιστώσουμε και πάλι τρεις αυτονόητες αλήθειες:

1. Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο πολιτικών της παγκόσμιας διακυβέρνησης και αποτελεί γεωπολιτικό και οικονομικό πείραμα εφαρμογής νέων πολιτικών, λίγο πριν επιχειρηθεί η πλανητική γενίκευσή τους, και αυτό η διεθνής κοινότητα των ανθρώπων το αντιλαμβάνεται και αντιδρά...

2. Ο Φιλελληνισμός γι ακόμη μια φορά θριαμβεύει. Και το υλικό που τον τροφοδοτεί δεν είναι ούτε ο ξεπεσμός του ντόπιου πολιτικού συστήματος του γενιτσαρισμού που ελάχιστα έως καθόλου νοιάστηκε για το μέλλον αυτής της πατρίδας, αλλά ούτε και η ατολμία του ίδιου του Ελληνισμού ( με ευθύνη και πάλι του πολιτικού συστήματος) που ακόμη δεν τόλμησε να εξεγερθεί και να ανατρέψει παραδειγματικά τους δυνάστες του.

3. Ο διεθνής συντονισμός κατέστη δυνατός ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα, την ίδια στιγμή που οι ντόπιοι ηγέτες και επίδοξοι ηγετίσκοι αυτού του λαού, αποδεικνύονται ανίκανοι να οργανώσουν και να συντονίσουν το στοχευμένο ξεσηκωμό του.

Σε όλους αυτούς να πούμε απλά ...ΝΤΡΟΠΗ!!!

Τραγική ειρωνεία Νο1: Την ώρα που το φιλελληνικό κίνημα φουντώνει διεθνώς με το δικό του τρόπο και τα δικά του αιτήματα, το μουσείο της Ολυμπίας κουρσεύεται, και η ανικανότητα των κρατούντων να υπερασπιστούν έστω και στοιχειωδώς την εθνική μας αξιοπρέπεια, προκαλεί τουλάχιστον οργή, για την επιλογή των προσκυνημένων να καθυποτάξουν τα πάντα στις λογιστικές καρτέλες της Γκεστάπο.

Τραγική ειρωνία Νο2: Την ώρα που το μουσείο της Ολυμπίας κουρσεύεται, οι Γερμανοι πολίτες που ζουν στη χώρα μας πολιορκούν τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Γκεστάπο, και τα θλιβερά ανθρωποειδή του υπουργείου "προστασίας"  του πολίτη επιχιερούν ενάντια στους διαδηλωτές την ίδια στιγμή που οι πλιτασικολόγοι της αξιοπρέπειάς μας στην Ολυμπία διαφεύγουν ανενόχλητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom