Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Βιβλική καταστροφή στην κεντρική Ηλεία - Νεκρή 80χρονη από πνιγμό - Πλημμύρισαν τα πάντα (Φώτο & βίντεο)


Τραγική είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στον Πύργο. Η καταιγίδα διαρκείας που ξέσπασε τα μεσάνυχτα έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη και στα περίχωρα με το νερό της βροχής να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη. Σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, μια απέραντη λίμνη είναι οι εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικούς σταθμού του ΟΣΕ και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το μέγεθος της καταστροφής.
Ακόμα και το πρώτο φως της ημέρας δεν θα αποκαλύψει πλήρως τι έχει συμβεί.
Το μόνο που μπορούμε να αναφέρουμε με σαφήνεια βάση των στοιχείων του Θοδωρή Κονδύλη, πως ο Πύργος ζει την σφοδρότερη καταιγίδα στο νομό τουλάχιστον των τελευταίων πέντε ετών.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από διακόσιες κλήσεις και ήδη στον Πύργο πέρα από τα άτομα επιφυλακής, έρχονται για βοήθεια δυνάμεις από την Αρχαία Ολυμπία, την Κρέστενα, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά και την Πάτρα.
Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο και σε γειτονιές, θυμίζουν Βενετία, οι οδοί Πατρών. Υψηλάντους, Μυστρά, Δεληγιάννη, Καπετάν Γιώργη, Κοκκίνου, είναι μόνο μερικές από εκείνες που διακόπηκε για ώρα η κυκλοφορία λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.
Η πόλη είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ακόμα δεν έχουν φανεί τα χειρότερα.
Η Αστυνομία, βρίσκεται στο δρόμο για να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ με χαρακτηριστική καθυστέρηση κινητοποιήθηκε ο δήμος Πύργου. Στον οποίο δεν μπορούμε να προσάψουμε ευθύνες για τα ακραία φαινόμενα. Όμως τα παράπονα για την καθυστέρηση στην κινητοποίησή του είναι μεγάλα.
Στο ilialive.gr από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η καταιγίδα καταγράφουμε τα γεγονότα και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες σας ενημερώνουμε το συντομότερο δυνατό…
Μετεωρολογική ενημέρωση
Η σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων τουλάχιστον 5 ετών που λειτουργεί το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία καταγράφηκε στην πόλη του Πύργου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 4/2. Σε λιγότερο από τρεις μόλις ώρες 00.00-02.55 σημειώθηκαν περισσότερα 110.2 χιλιοστά βροχόπτωσης, (δηλ. 110 τόνους νερό ανά στρέμμα), με την βροχόπτωση να συνεχίζεται.
Νεότερη ενημέρωση 5:21
Δύο γυναίκες διασώθηκαν απο άνδρες της Πυροσβεστικής σε πλημμυρισμένα σπίτια. Και οι δύο ήταν ασθενείς, η μία βρέθηκε στην περιοχή της Κεραίας κατάκοιτη, με το νερό σχεδόν να την έχει σκεπάσει - κινδύνεψε να πνιγεί. Η κατάσταση στον Πύργο και στη γύρω περιοχή είναι τραγική, υπάρχουν φόβοι για εκτεταμένες πλημμύρες στον Αλφειό, την ίδια ώρα που η κακοκαιρία δείχνει να μην υποχωρεί αλλά να ενισχύεται και να έχει ξεπεράσει τα 140 χιλιοστά βροχής !!! ανά ώρα ανά στρέμμα...
Θεωρείται βέβαιο πως το πρώτο φως της ημέρας θα αποκαλύψει μια τραγική εικόνα. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Πυροσβέστες πλέον κινούνται με προτεραιότητα τη διάσωση ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί και έπειτα για τα πλημμυρισμένα κτίρια...
Νεότερη ενημέρωση 9:18
Δεκάδες περιστατικά απεγκλωβισμών εντός και εκτός Πύργου, μεγάλες οι καταστροφές σε περιουσίες - αυτοκίνητα - σπίτια εγκαταστάσεις. Έχουν πλημμυρίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, το Νοσοκομείο Πύργου, και άλλες εγκαταστάσεις. Έγινε διάσωση στις Καρούτες με επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε τριμελή οικογένεια με δύο παιδιά και σε ακόμα μια στο Λαμπέτι επίσης με παιδιά. Μωρο κινδύνεψε στη Σαλμώνη όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ενιππέας, εγκλωβισμένες οι μοναχές στη Μονή Κρεμαστής.
Δυστυχώς είναι τόσο μεγάλο το εύρος της καταστροφής που όλη η δύναμη του ilialive.gr βρίσκεται στα σημεία που πρέπει για να καλύψει το ρεπορτάζ. Ο όγκος των εικόνων και των βίντεο είναι τεράστιος.
Η καταστροφή αυτη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στο νομό Ηλείας μετά τις πυρκαγιές του 2007, χωρίς να υπολογίζουμε αυτή την ώρα τις ζημιές στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο.
Το ilialive.gr διακόπτει τη ροή των ειδήσεων για λίγες ώρες και θα σας ενημερώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τις εξελίξεις. Άλλωστε είναι το μοναδικό ενημερωτικό portal στο νομό που από την πρώτη στιγμή σας ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί και με ολονύκτια ρεπορτάζ σας κράτησε μέσα στην καρδιά των γεγονότων...
Νεότερη ενημέρωση 9:54
Μια γυναίκα ηλικίας περίπου 80 ετών εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή "Κολιρέϊκες Παράγκες" έξω απο τον Πύργο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις απο την θέση που βρέθηκε η άτυχη γυναίκα πνιγμένη, φαίνεται πως προσπάθησε να γλιτώσει αλλά τα ορμητικά νερά την εγκλώβισαν πάνω στο σύρμα της περίφραξης. Θα πρέπει να πούμε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή είχαν σπάσει τέσσερα ρέματα και ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που δεν επέτρεπε στα αυτοκίνητα να διασχίσουν την Εθνική Οδό Πύργου - Τριπόλεως.
Δυνάμεις έχουν φτάσει σε βοήθεια από την Αρκαδία, την Αχαΐα και την Ναύπακτο.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες... (θα προστεθούν και άλλα στην συνέχεια)

Video

ΖΕΙΔΩΡΟΝ:Οσοι μιλούν αυτή την ώρα στα ΜΜΕ κάνουν λόγο για μεγάλα κατασκευαστικά λάθη στους αγωγούς,οι οποίοι αδυνατούν να απορροφήσουν τέτοιες ποσότητες νερού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom