Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Χιονίζει στα βόρια της Αττικής-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 οικισμοί στα Γρεβενά - 10 μποφόρ στο Αιγαίο

- Με αλυσίδες η κίνηση στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω
- Κλειστός ο δρόμος από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο, στην Πεντέλη
- Δε θα ανοίξουν το 3ο, 4ο και 5ο δημοτικό και νηπιαγωγείο Μελισσίων
- Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων,μέχρι και 10 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο
- Κλειστή και η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης


Ο χιονιάς έχει επιστρέψει για τα καλά και από χθες ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο... ψυγείο, με πολικές θερμοκρασίες, χιόνια, βροχές και θυελλώδεις ανέμους, που φτάνουν και τα 9 μποφόρ και κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου.

Από το πρωί χιονίζει και στα βόρεια προάστια της Αθήνας και γι' αυτό αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, ενώ κλειστά θα μείνουν το 3ο, 4ο και 5ο δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Μελίσσα.
Προβλήματα υπάρχουν και στους δρόμους. Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω αλλά και από τα Βασιλικά κτήματα έως το Κατσιμίδι. Κλειστός είναι ο δρόμος στην Πεντέλη, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο.

Εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων στη βόρεια Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 οικισμούς στα Γρεβενά: Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμηλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνα, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγ. Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιπαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom