Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Υπερψηφίστηκε η εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ με 168 "ΝΑΙ"


Με 168 «ναι», 76 «όχι» και 12 «παρών» υπερψηφίστηκε η πρόταση 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το έλλειμμα του 2009. Υπέρ της πρότασης ψήφισε ο ΛΑΟΣ, «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν 256 βουλευτές.

Κατά τη συζήτηση, που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι την Πέμπτη θα καταθέσει τροπολογία, με την οποία θα παρασχεθεί εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να υπογράφει ότι η χώρα δεσμεύεται στην τήρηση των στατιστικών στοιχείων με βάση τα πρότυπα της Eurostat και θα διασφαλίζει πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Κόντρα Γ.Καρατζαφέρη - Μ.Παπαϊωάννου. Πράξη ευθύνης της Βουλής χαρακτήρισε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από το Σώμα να υπερψηφίσει την πρόταση, για να μην αιωρούνται εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, η ΝΔ ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει «όχι» κρίνοντας «άκαιρη» την πρόταση, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τη στηρίξουν ψηφίζοντας «παρών», ενώ ο ΛΑΟΣ δήλωσε ότι θα αποφασίσει με περίσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom