Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία επιστρέφουν αύριο 15/2


Η πάλαι ποτέ "Εφημερίδα των Συντακτών",εκατό για την ακρίβεια,ξανά στα περίπτερα!
Με το σύνθημα που πρωτοβγήκε το 1975 από τους αείμνηστους Αλέκο Φιλιππόπουλο και Κίτσο Τεγόπουλο επανακυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου η "Ελευθεροτυπία".

"Η Εφημερίδα των συντακτών" είναι εδώ,όπως μας πληροφορεί η αφίσα που έφτιαξαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην εφημερίδα.Θα κυκλοφορήσει  σε 50.000 φύλλα και περιττό να πούμε πως θα γίνει ανάρπαστη.

Αρχικά η εκλεγμένη 5μελής Συντακτική Επιτροπή των απλήρωτων επί 6 μήνες δημοσιογράφων της Ελευθεροτυπίας είχε αποφασίσει να βγάλει το φύλλο το προηγούμενο Σάββατο (11/2) αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων η έκδοση  αναβλήθηκε για αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πραγματικός λόγος της αναβολής  οφείλεται σε προσπάθεια διακοπής έκδοσης του απεργιακού φύλλου της "Ελευθεροτυπίας" από την ιδιοκτησία.Λέγεται ότι η εκδότρια, Μάνια Τεγοπούλου,έκοψε την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα Hyper, στο οποίο οι δημοσιογράφοι έγραφαν τα κείμενα για την έκδοση του φύλλου το Σάββατο.

Ως γνωστόν οι μεγαλομέτοχοι και τα στελέχη της εταιρείας "Χ.Κ. Τεγόπουλος" πέτυχαν την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 και μέσω του Πτωχευτικού Κώδικα  επιδιώκουν να "προστατευτούν" από τους πιστωτές,αλλά και να μην πληρώσουν ποτέ τις νόμιμες οικονομικές απαιτήσεις των συντακτών, τεχνικών και διοικητικών της εφημερίδας και του τυπογραφείου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom