Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κυκλαδίτικο γλέντι με την Κυριακή Σπανού και το Νίκο Οικονομίδη το μεσημέρι στην ΕΤ 1


Νησιώτικο γλέντι σήμερα,5/2/2012, το μεσημέρι στην ΕΤ 1  με το δεξιοτέχνη του βιολιού Νίκο Οικονομίδη και την εξαιρετική τραγουδίστρια Κυριακή Σπανού.Οι δύο Κυκλαδίτες καλλιτέχνες  φιλοξενούνται στην εκπομπή "το αλάτι της γης" ακριβώς στη μία το μεσημέρι.


Ο Νίκος Οικονομίδης γεννήθηκε στη Σχοινούσα των Κυκλάδων, από μουσική οικογένεια πολλών γενεών και πήρε τα πρώτα του ερεθίσματα από τον παππού και τον πατέρα του, γνωστούς βιολάτορες.
Σπούδασε κλασικό βιολί στο Ωδείο Αθηνών με την Ισμήνη Κάρτερ-Χρυσοχόου και στο Εθνικό Ωδείο με τον Κώστα Σέττα.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του συνεργασία - σε ηλικία 15 χρόνων - με τη Δώρα Στράτου και συμμετείχε στην καταγραφή της εθνικής μας μουσικής, από τον Έβρο ως την Κύπρο, σε δίσκους και σε φιλμ για την κρατική ραδιοτηλεόραση.

Η Κυριακή Σπανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παροικιά της Πάρου. Φοίτησε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις Ακαδημαϊκές της σπουδές παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής και κλασσικού τραγουδιού με την κυρία Πόπη Πετριόλι - Φωτοπούλου, καθώς επίσης και μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού στο Μουσείο Λαϊκών Παραδοσιακών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη με την κυρία Δόμνα Σαμίου.

Τα τελευταία χρόνια οι δύο καλλιτέχνες συνεργάζονται έχοντας ως στόχο να υπηρετήσουν με ήθος και σεβασμό την Νησιωτική Μουσική μας παράδοση.

Το τρέιλερ της εκπομπής:

Ακολουθεί βίντεο από την παραλία της Παροικιάς στη γιορτή της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στις 15/8/2011 με τους δύο καλλιτέχνες


Κυριακή Σπανού και Νίκος Οικονομίδης στη Μάρπησσα της Πάρου και στο Βιωματικό φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα" 19-21 Αυγούστου 2011


Καλή διασκέδαση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom