Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αγγελόπουλοι κατά Nova και Συρίγου για τις απόψεις του Θάνου Μικρούτσικου και στο βάθος... ο Παναθηναϊκός

Πόλεμος εν όψει μεταξύ των δύο μεγάλων του Ελληνικού μπάσκετ με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή με καλεσμένο το Θάνο Μικρούτσικο


Στις 19 Ιανουαρίου στην εκπομπή της Nova «Super Euroleague» φιλοξενήθηκε ο Θάνος Μικρούτσικος,Παναθηναϊκών αισθημάτων κι από ότι φαίνεται με τα λεγόμενά του έβαλε "φωτιά" στους αδελφούς Αγγελόπουλος,Παναγιώτη και Γιώργο,ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Αν και αντέδρασαν με μια βδομάδα καθυστέρηση έχει ενδιαφέρον η επιστολή τους καθώς και η απάντηση του οικοδεσπότη της εκπομπής Φίλιππα Συρίγου αφού στο βάθος φωτογραφίζονται ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και ο Παναθηναϊκός!

Η επιστολή των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου
«Κύριοι,

Στην εκπομπή «Super Euroleague» της 19/1/2012, ο καλεσμένος σας γνωστός συνθέτης αλλά χωρίς ειδικές γνώσεις στο μπάσκετ, όπως ο ίδιος επανειλημμένα ομολόγησε, κ. Θάνος Μικρούτσικος (οπαδός του Παναθηναϊκού όπως δήλωσε), χρησιμοποίησε αναφερόμενος σ’ εμάς μειωτικές και προσβλητικές εκφράσεις και παράλληλα πρόβαλε εντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι «είμαστε άνθρωποι που μάλλον δεν ξέρουμε από μπάσκετ», ότι «βάλαμε 30-40 εκατομμύρια και νομίζαμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα του ΝΒΑ», ότι μας «τυλίξανε κάποιοι έξυπνοι» (!!!) και ότι «αυτή τη στιγμή λόγω της οικονομικής κατάστασης κάποιοι έκλεισαν τα ταμεία».

Το ελάχιστο που αναμένεται από τον παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής στα πλαίσια της αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και σφαιρικής ενημέρωσης των τηλεθεατών, είναι να εξασφαλίζεται η ύπαρξη αντιλόγου και αν αυτό δεν είναι εφικτό να αποτρέπονται ή να αντικρούονται από τον παρουσιαστή συμπεριφορές ή εκφράσεις που θίγουν πρόσωπα τα οποία δεν είναι παρόντα.

Αυτά που έλεγε ο κ. Θάνος Μικρούτσικος τα παρακολουθούσατε απαθείς, χωρίς να προβείτε, όπως είχατε υποχρέωση, στο παραμικρό σχόλιο αποκαθιστώντας την αλήθεια! Αντίθετα δεν σιωπήσατε όταν ο καλεσμένος σας ανέφερε ότι «ο Θοδωρής Παπαλουκάς πριν και κατά τη θητεία του Γιαννάκη στον Ολυμπιακό μού είχε πει ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει τα πρωταθλήματα με τη διαιτησία». Ο κ. Φίλιππος Συρίγος αμέσως ευαισθητοποιήθηκε και παρενέβη λέγοντας ότι «ο Παπαλουκάς το είπε για να δικαιολογήσει τα χρήματα που έπαιρνε από τον Ολυμπιακό» (!).

Είναι προφανές ότι ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι «φίλαθλοι» ενοχλούνται από το γεγονός ότι τα χρόνια που ασχολούμαστε με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, στόχος μας ήταν και είναι η ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας μας, ώστε να κατακτηθούν τίτλοι. Φέραμε στην ομάδα μας διεθνώς καταξιωμένους προπονητές και ανωτάτου επιπέδου και υψηλών προδιαγραφών αθλητές, οι οποίοι αναμφισβήτητα με την παρουσία τους ανέβασαν πολύ ψηλά το επίπεδο της ομάδας μας, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ. Η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν κατακτήθηκε από την ομάδα μας τα τελευταία χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γνωστή σε όλους, καθώς επίσης και ποιοι είναι αυτοί που της το στέρησαν.

ΥΓ. Με έκπληξη ακούσαμε στην ίδια εκπομπή να χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου να πετάξει χαρτονομίσματα στον Μπερτομέου και στους διαιτητές με τη λήξη του τελικού της Ευρωλίγκας το 2009 στο Βερολίνο, ως η «μεγαλύτερη» και «ρεαλιστικότερη» στιγμή του μπάσκετ!!! Μαθήματα ήθους και πολιτισμού".

Η απάντηση του Φίλιππα Συρίγου

"Δεν ήμουν και δεν είμαι διατεθειμένος να λογοκρίνω ποτέ κάποιον καλεσμένο μου, πόσω μάλλον της εμβέλειας και του διαμετρήματος του Θάνου Μικρούτσικου. Προσωπικά θα αγωνίζομαι πάντα ώστε ο άλλος, ο οποιοσδήποτε, να έχει το δικαίωμα να λέει ελεύθερα τη γνώμη του. Έστω κι αν διαφωνώ, αυτό έκανα, κι αυτό θα κάνω πάντα. Απλά θα σημειώσω ότι για τη συγκεκριμένη άποψη του Θάνου Μικρούτσικου διαφωνούσα, έχω μία άλλη άποψη, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Δεν εκλήθη ο Μικρούτσικος στο στούντιο για να ακουστεί η δική μου άποψη. Κι ο Μικρούτσικος είναι ένας άνθρωπος που έχει το ηθικό βάρος να αναλαμβάνει την ευθύνη όσων λέει.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πράγματι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν απέτυχαν στο χώρο του μπάσκετ, δεν πιάστηκαν κορόιδα, προσέφεραν στο μπάσκετ, προχώρησαν τον Ολυμπιακό, προχωράνε τα πράγματα στο μπάσκετ όχι μόνο με τα λεφτά τους, αλλά και με το ληθος τους. Και δεν τους θεωρώ αποτυχημένους. Δεν είμαι της λογικής ότι πετυχημένος είναι μόνο αυτός που παίρνει το πρωτάθλημα. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν προσφέρει στον Ολυμπιακό και στο μπάσκετ και πιστεύω ότι θα προσφέρουν ακόμη περισσότερα. Όσον αφορά τώρα το σχόλιό μου για τον Παπαλουκά, κατ' αρχήν, επί λέξη δεν διαφώνησα, άρα δεν είχα λόγο να παρέμβω, δηλαδή δεν είπε κανείς "εκεί γιατί μίλησες;".

Συμφώνησα με αυτό που είπε ο Θάνος Μικρούτσικος. Συμφώνησα για τον εξής λόγο: διότι ο Παπαλουκάς, για όσους θυμούνται, απ' αυτή εδώ την εκπομπή, όταν ήρθε στον Ολυμπιακό, πριν καν ουσιαστικά φορέσει τη φανέλα, είπε αυτά: "Κάποιο δε θέλουν ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα!". Από τότε είπε. Και του το είπα στον αέρα ουσιαστικά ότι, είναι δυνατόν ένας παίκτης, ο οποίος έρχεται με συμβόλαιο των €9.000.000 να βρίσκει άλλοθι με το "καλημέρα"; Πριν μπει στο γήπεδο. Κι αυτό στην ουσία δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση εναντίον του Ολυμπιακού, πόσω μάλλον εναντίον των αδερφών Αγγελόπουλων.

Όσον αφορά για το υστερόγραφο, εγώ ξέρω ότι ειδικά ο Παναγιώτης ο Αγγελόπουλος, που τον ξέρω λίγο καλύτερα απ' τον Γιώργο, ότι είναι άνθρωπος με εκπληκτικό χιούμορ, πώς, λοιπόν, δεν έχει καταλάβει, γιατί είναι ηλίου φαεινότερο, ότι εμείς εδώ σπάγαμε πλάκα με τα όσα είχε κάνει ο τυφώνας Θανάσης, ας πούμε, στο Βερολίνο. Πλάκα κάναμε. Πλάκα κάναμε. Και πώς μας λέει τώρα "μαθήματα ήθους και πολιτισμού" τώρα. Εδώ θα μου επιτρέψετε να πω ότι, εντάξει, ότι ο φίλος μου ο Παναγιώτης ο Αγγελόπουλος αποδεικνύεται ελαφρώς κατώτερος του αναμενομένου, γιατί εγώ ξέρω ότι έχει λαμπρό χιούμορ, το οποίο δεν χρησιμοποιεί σ' αυτή την περίπτωση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom